03 septembrie 2018

"Minutul şi scorul"


Un comentariu de pe net care descrie perfect "etapa":
[...] PSD a inteles ca e in pericol de moarte la propriu dar ca mai are o carte de jucat. Asa ca a inceput sa aspire banii agresiv din toate directiile pe care i-au directionat pe 2 directii principale. La export spre Trump prin importuri masive de arme la intern spre populatie prin indexari de pensii si salarii cu nemiluita. Costurile as zice ca vor fi uriase dar justificate in miza de totul sau nimic care se joaca.

Pe partea ailalta progresistii au contraatacat prin ROBOR si scumpiri de preturi pentru a limita efectele campaniei "winning hearts and minds" dusa de PSD. In plus duc un razboi informational de incarcare emotionala a oamenilor de bine in care PSD e ceva subuman care merita doar m..e si care poate fi haituit pe strazi si piete in uralele multimii.

10 August a fost doar o etapa de pregatire. Oamenii de bine au avut un meci de etapa sa se obisnuiasca cu conditiile. S-a mai lucrat si moralul structurilor de forta ramane sa vedem urmatoarele meciuri.
PSD încearcă ceva dar câtă vreme nu iese decisiv din mocirla blairisto-progresistă-eurosocialistă şi se mai raportează la Factorul Extern în loc să ia seama la ce zic şi ce vor românii, degeaba.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: