10 septembrie 2018

pastila R (11)


La ce bun un ministru precum Tudorel Toader, despre care ştii de la început că este membru al Comisiei de la Veneţia? Ca să dai un semnal pozitiv afară şi unul negativ electoratului naţionalist?! Deşi "concluziile" comisiei nu sunt obligatorii, ele dau apă la moară propagandei anti-România. Iar dacă Toader ştia despre stadiul "analizei" preliminare, şi-i era clar că vor ieşi concluzii negative, de ce afirma că "şi-a convins colegii", care vor redacta un text favorabil? Ca şi pe cei din guvern, de-a apucat DUEncilă să promită la Bruxel că "se va ţine cont de ele" (... "nefiind negative", adică). Acum ar trebui să aibă loc măcar unul din trei lucruri: demisia lui Toader din comisie, demiterea din guvern, ori protestul lui împotriva redactării unor concluzii care n-au reieşit din dezbateri ("nu i s-a prezentat textul real de lucru").

Pe surse, Tăriceanu cică ar fi ameninţat cu ruperea coaliţiei dacă Dragnea îl va remania (cum se aude pe surse) pe Tudorel Toader. Deşi ocupă o poziţie care revine PSD, şi nu ALDE. Dacă remanierea va avea loc, de asemenea şi ruperea coaliţiei şi desemnarea Guvernului Meu, atunci înseamnă că Tăriceanu şi Iohannis au aceleaşi opţiuni privind ministrul justiţiei (şi nu numai). "Bine", se pare că TT este un bun surogat deocamdată, tărăgănând sau blocând măsuri esenţiale împotriva statului paralel. Mai poate fi şi un P.R. pentru scoaterea lui Dragnea; dacă remaniază - "uite, a vrut dar n-a avut cu cine continua", iar dacă n-o face - "bă, el ar vrea dar nu-l lasă ăla, şi-atunci...".

O fi constituţională prezenţa în instituţii de stat a organizaţiilor nonguvernamentale (ONG)? Şi mai ales, s-o găsi cineva care să întrebe şi altcineva care să dea răspunsul corect ("nu")? Modificarea listei ONG-urilor admise de către guvern (parlament...) în CES nu răspunde chestiunii de principiu, ci doar celei de oportunitate*. Şi s-a umblat doar la CES, mai sunt gică-contra destui aciuiţi legal prin alte părţi. Prezenţa lor ar trebui să se limiteze la forumuri, consultări, conferinţe, etc., şi să poarte ecuson pe care să scrie INVITAT, nu MEMBRU.
indiciul că PSD se schimbă, din partid progresist în altceva: ONG-urile pe care le-a cultivat "se sucesc"; dar şi că "butoanele" lor sunt în altă parte: afară

Tocmai au apărut 3-4 milioane de votanţi normali la cap, nereprezentaţi de partidele parlamentare existente. Ce vor face pseudopartidele la următorul eventual referendum #fărăpenali (acum anti penalii au fost pro anali). Doar "vor informa", sau vor aproba campanie şi vor participa la ea? Că acum...
Un bun moment pentru lansarea unei mişcări de tip radical, naţionalist, eurosceptic, conservator &all.

Un referendum nedorit de establişment arată exact ca ăsta. Fără clipuri pro, fără emisiuni radio şi TV de dezbateri, fără afişaj stradal. Aproape clandestin! Două din trei componente ale coaliţiei au declarat că nu se implică (ALDE şi UDMR), iar PSD "doar informează" publicul. E nevoie de partide reale, nu de simulanţi.

Subiectul gazelor este similar cu cel al lemnului. Acum zece ani apăruse un "studiu" al BERD (eram deja în UE) în care se "justifica" suplimentarea cotei anuale de lemn care se poate tăia. Cu circa 40%. Aproape că reuşeau, dar au fost blocaţi. Supraexploatarea gazelor peste necesarul intern este prezentată în orice fel, în afară de jaf. "Hub energetic regional", "strategia energetică europeană", blabla. Dar ca şi la lemn, nu-i decât planul altora pe seama noastră.
Nici nu mai ştiu dacă mai este limitată legal cota de lemn brut (buşteni) care poate fi exportată, dacă mai există o asemenea reglementare ori este fixată atât de sus încât a devenit formală.

Déjà vu. Prin a doua jumătate a anilor '80, RSR era prezentată drept "stat-problemă" nu doar pentru Vest, ci chiar şi în cadrul blocului socialist. Fiindcă se opunea gorbaciovismului, adică globalismului. Cam aceleaşi vuvuzele interne şi externe, acum ceva mai decrepite, susţin acelaşi lucru despre RSS RomEUnia, care "nu se încadrează" (destul) în sistemul UEist (globalist).
Un alt element de similaritate este că ambele opoziţii, deşi pozitive, nu sunt asumate de către cei de la butoane, care nu ies în mod asumat din "linie", ci o invocă în mod imbecil ca argument propriu deşi asta îi îndepărtează de masele care ar fi trebuit să le devină aliate. Pâi căutaţi voi sprijin unde, atunci?!

"Suntem hotărâți să nu ne dăm înapoi de la nimic [pentru a crea Europa federală/'SUE']", apare în manifestul "pentru refondarea Europei", semnat de Renzi, Verhofstadt, Macron (prin interpus), Cioloş şi alţi trei.
Habar n-aveţi voi cât suntem de hotărâţi şi noi, anti-eurofederaliştii. În sens opus. De-abia v-aşteptăm să călcaţi greşit, să vă umflaţi ca broasca şi să faceţi poc.
C'mon, make my day...  vorba lu' "Dirty Harry" Callahan.

"Dacă ar accepta ca un partid afiliat să organizeze un referendum anti LGBT, pentru că asta este de fapt, socialiştii s-ar împuşca singuri în faţa propriului electorat european"; "tema familiei tradiţionale este cu totul şi cu totul contrară principiilor stângii"; "PSD este pentru ei o piatră de moară". Astea le-a scrisDogioiu, dar cam la fel se exprimă toţi deontologii.
What?! Carevasăzică, PSDpare că începe să-şi abandoneze crezurile de partid (euro)socialist. Pâi... şi asta-i de rău?! Pâi parcă nu era bun socialismul, aşa ziceau deontologii (şi nu-i!). Chiar şi "familia LGBT" este o aberaţie eurosocialistă, dată de ei drept "valoare universală, europeană". Cine-l susţinea pe Ilici la turul doi, în 2000 (versus C.V.T.)? A fost un moment în care s-a văzut mai clar "convergenţa".

Rolul lui Firea era deja destul de clar. Sabotarea imagologică a PSD în Bucureşti* (10% din electorat se află aici) prin cheltuieli aberante pe non-proiecte şi prin management catastrofal. Acum doar ar fi trecut la #nextlevel: "capturarea" nominalizării la prezidenţiale ca "om al PSD" pentru a-i asigura lui Iohannis al doilea mandat.
în special acolo, nu "exclusiv"
** la fel şi clica Negoiţă&Co., "de la sectoare"

"Cum se face că protocoaleleşi constituirea ilegală (procedural) a completelor de cinci judecători de la ÎCCJ nu figurează în Raportul MCV?"
Pâi, simplu. MCV nu-i despre "justiţie", ci despre instrumentarea acestei noţiuni împotriva românilor!
*judecătorul D. Gârbovan a pus punctul pe i: "protocoalele secrete modifică, 'tehnic', Codul de Procedură Penală, îl 'extind' în mod secret, producând efecte 'legale' în mod ilegal"

Atacurile fizice şi organizate împotriva parlamentarilor (Dragnea, Bacalbaşa,...), înalţilor demnitari (preşedintele CCR) sau rudelor acestora (fiul şi nora lui Dragnea) ar trebui să-i pună serios pe gânduri. Propria siguranţă, instinctul de conservare ar trebui să-i conducă spre liberalizarea reală a regimului armelor de foc. Dar dacă Uia şi agenda progresistă li se par prioritare... or să vadă ei, mai încolo. Rigor mortis.
(V-au şi spus-o, bă: #nextlevel-ul lui Bot. Cam ce credeţi voi că ar putea fi? Exact treaba aia, make no mistake about it!)

Două metode mai rapide pentru a elimina defecţiunea DUEncilă:
1. Prin DIICOT, activând dosarul de "trădare" moşmondit de vechea echipă (o fi o nouă echipă? şi a cui o fi?). Timitere-n judecată -> suspendare, însă pe care o face (?) Iohannis! Avantajul? "E-n orb", nu se vede explicit mâna Partidului. Dezavantajul? "Deranj extern" (Bibi, Trump), şi autofaultare pe linia de politică externă (care ar apărea ca "greşită").
2. Prin vot la moţiunea de cenzură. Eşti smardoi, Teleormane? Te rişti? Totul e să nu voteze pe dos "opoziţia", iar ai tăi să meargă pe burtă. Avantaj: nu mai faci propria moţiune şi câştigi timp. Dezavantaj: necesită o coordonare ceas, şi multă discreţie - practic imposibilă; probleme de P.R. cu propriul electorat - însă în caz de reuşită, preţul este acceptabil.

Doar două constatări şi o semi-concluzie. 
Dragnea "n-a nimerit" nici a treia oară, cu Dăncilă (după "erorile" Grindeanu şi Tudose, încă una!).
Prima lui condamnare e caducă (procedura viciată este atacabilă), a doua devine problematică: intervine prescrierea, conform unei decizii CCR (rămâne de invocat asta, la primul termen de la al doilea dosar).
Nu prea mi se mai pare nici că "s-a înşelat", nici că "s-au pus ăştia pe el"...

O parte semnificativă dintre "baroni" sunt cu... "statul paralel"* şi nu cu Partidul.
- Cine, mă, corupţii?!
- Dap. Acum e buni, vous voyez bien.
* ăăăă, de... "drept"?!

"Voi aţi domnit după moartea lui Mircea! Voi i-aţi schimbat pe Domni! N-au ştiut să vă taie la vreme..."
(replici din filmul "Vlad Ţepeş", 1979)

Clicii puciste din PSD trebuie să i se dea o replică extrem de dură. Până la CEX, ar trebui să fie parcurşi următorii paşi:
- Dăncilă să-l demită rapid pe ministrul P. Stănescu şi pe alţi eventuali pucişti din guvern (Teodorovici, Fifor, Bitchall...)
- aceeaşi Dăncilă să declare răspicat că respinge interimatul la conducerea PSD "oferit" de pucişti, pe care să-i denunţe public drept trădători
- partenerul ALDE să declare sprijin total doar faţă de actuala linie PSD, preferabil într-o declaraţie comună Tăriceanu-Dragnea, filmată
- acelaşi lucru şi din partea UDMR, dar în scris (comunicat); eventual şi (din) grupul minorităţilor
- să se sugereze (ba chiar să se spună clar) că acele organizaţii "infectate" urmează a fi dizolvate: partidul n-are nevoie de jigodii şi se va merge până la capat cu curăţenia!
- să se sublinieze clar şi insistent că o eventuală nouă majoritate parlamentară de-a puciştilor ar fi o alianţă cu Iohannis şi cu "statul paralel"

Acu' să vă văd, "poporul PSD" (vorba lu' Oprescu) - mergeţi cu şarlele năimite de străini, cu linia globalistă Ilici-Năstase*, fără niciun beneficiu şi la pagubă sigură (pentru voi!), ori "riscaţi" cu alunecosul Dragnea căruia totuşi se pare că i-a venit mintea la cap chiar şi-n ceasul al doisprezecelea?
* niţică răbdare, o s-apară Mumia cu mesaj, gen "partidul trebuie readus pe drumul lui (globalist!)"

S-a scos din Codul Penal infracţiunea de subminare a economiei naţionale. Pe când şi trădarea? Că acum... nu mai trădezi, ci "te consulţi" cu partenerii externi (UiaLicuriciul, NATO, FMI...). 
În Ungaria s-a pornit în 2013 o anchetă pe caz de spionaj în favoarea FMI, împotriva Băncii "Naţionale". Între timp a fost schimbat guvernatorul moştenit de la eurosocialişti, dar din nefericire şi ancheta s-a oprit. În România ar fi fost ceva S.F., desigur. Prin 2006 reprezentanţa FMI avea biroul de lucru... în sediul BnR!

Aşa-i când - ca actor politic - depinzi de sufleur şi nu ai rolul asimilat. Momentul ăla când ar trebui să atragi publicul de partea ta şi n-ai mesaj. Ce să le zică oamenilor, anti-dragnii? Că PSD trebuie să fie un partid europeist-progresist "pe linie"? Cu Uia, cu gheii, cu austeritatea, cu multinaţionalele, cu străinii. După campania din 2016 "Îndrăzneşte să crezi în România"? Că mai mult de-atât n-a făcut nici tabăra Dragnea! Doar "a plimbat vorbe prin gură", vorba (ex-)colonelului Dragomir. Ce să mai zică acum? "Ăăăă, n-am făcut nimic doi ani, da' o să ne apucăm"?! Dacă vrei să devii partid conservator razi din timp microbii europeişti interni, altfel - iată - ei reacţionează.
"Greu la deal, cu boii mici"

N-am io pârghii, c-aş face cam aşa. "Trebuie" trupe NATO aduse aci, "să ne protejeze"? Gata, 'nea: aduc 3-5 mii de trupe din Turcia de la Erdoğan (că şi-aşa vrea ăla să iasă din NATO, "da' nu-i încă oficial"). Meanwhile, le-aş zice ălorlalţi (de mai au p-aci comandamente, deveseluri, alea-alea): "Gata! Titineaua! Hai pa, acum am cu cine şi cu ce!". Şi n-aş putea fi atacat "argumentat": pâi... ăştia nu-s tot NATO?!   ;-)  Iar când turcii ar ieşi, mi-ar fi mai uşor să ies şi eu. Cu România cu tot.
Ehehehe. Noooo. I-aş scoate pe toţi, "prin parlament". Numai majoritate să fie. Cu Erdoğan e-ncâlcită, pare el acum zmeu dar cică este din Frăţia Musulmană, care în traducere avizată înseamnă ramura islamică a masoneriei.

Le-o fi clar ălora din PSD care rezistă atacului "statului paralel" (dus şi prin oameni din partid) că mult mai important este "să păstrezi ştampila PSD" - adică, controlul partidului - decât controlul asupra majorităţii parlamentare? Cu ce ar veni puciştii parlamentari în faţa electoratului PSD-ALDE (căruia i s-ar asocia şi electoratul naţionalist - eurosceptic)? "Iată, am dărâmat majoritatea şi ne-am pus la dispoziţia lui Iohannis (Soros, Uie, Merkel...)!"  Nu prea atractiv, ba dimpotrivă. Pe când dacă ar captura "sediul partidului", ar scoate din joc aceste electorate pentru cel puţin doi ani, de nu chiar şase (încă o legislatură).

Ditamai şefii de partide guvernamentale "cer" (emit opinii întemeiate...) retragerea ambasadorului din SUA, Maior. Dragnea şi Tăriceanu, al doilea total neconvingător. Şi moş tăgârţă ăla de Meleşcanu nu face nimic! Şi mai rămâne ministru după asta. Vorbesc ăia ca televizoru'. Decizia finală este la nesuspendatul Iohannis, dar hârtiile trebuie pornite de MAE.

'Nuff said:
"Faptul ca Dragnea a fost bot în bot este o evidență. Avem însă niște date. Domnul Maior e nașul lui Ponta. Cine a pus-o pe Kovesi la DNA? Ponta. Cine a dat-o jos, ministrul Justiției din Guvernul lui Dragnea. Poți să mai aduci 100 de poze."
(Mircea-Badea-chiar-el)

Până la remanierea propriu-zisă, se mai pot elimina din sistem şobolanii deconspiraţi. Ai "statului paralel". Cum ar fi de exemplu prefectul lui Firea ("de Bucureşti"). Ăştia sunt conştienţi că-i ultima şansă şi dacă nu acţionează sunt haliţi?

PS"Dragnea" şi-a pierdut audienţa în rândurile intelighenţiei fesené. După cum o arată (şi) lista "personalităţilor" bucureştene care o susţin pe Firea. Împotriva partidului, evident! Partid care i-a căftănit, şi i-a făcut directori (de teatre, etc.). Dar nu-i nimic rău în asta, să nu te mai susţină răzvantheodoreştii. Nu de paşale care nu mai aduc aport ci doar profită de pe urma partidului e nevoie. A venit momentul deschiderii către gândirea conservatoare, asta dacă PSD devine altceva şi nu doar mimează.

Acum se foloseşte expresia "statul paralel". Că doar nu mai era să zică tot "regimul băsist", după 5-6 ani "de USL". Da' tot aşa este, de vedem încă două mandate Chioveşi acordate de majorităţi non-băsiste (ca să dau doar un exemplu). Pâi cum să zici de-a dreptul "amestecul străin"?! Mai ales când n-ai de gând să-l combaţi, ci doar să mimezi c-o faci. Nici Ceauşescu n-a comunicat în clar care-i natura inamicului (se exprima generic - "anumite forţe"), tot mai credea c-ar mai fi loc de tratative sau de miracole...

Bioterorismul "porcinei" plantate via Ucraina (unde-s laboratoare USA pt. arme biologice) loveşte PSD tare de tot în rural. Narativul la sate este că toata treaba nu-i decât un pretext pentru a îmbogăţi importatorii de carne de porc. Deci, străinii. Ceea ce vine în contradicţie cu noua linie PSD ("mai întâi românii"), linie sugerată şi nu asumată. Pâi dacă ăia sunt la guvern, ţăranul ce să creadă?! Că tot ăia "fac"!

3 comentarii :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(septembrie-octombrie 2018)

Anonim spunea...

https://ro.sputnik.md/politics/20180910/21757024/salvini-bannon-unificarea-nationalistilor.html

Riddick spunea...

Să fie! Din păcate, România lipseşte şi aici, "instituţional". Dar se vor găsi unii care să se lipească de mişcare, "cu titlu personal" (că cu ce "structură"?!). Şi doar declarativ, evident...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: