13 septembrie 2018

Avem nevoie de ceea ce ar trebui să devină PSD şi nu de acel PSD care nu vrea să se schimbe şi care e învins de proprii microbi


Aşa-i când te bazezi pe ceva evident impropriu dar despre care crezi că "ar putea fi adaptat", în loc să creezi* from ground up ceea ce trebuie. Mai pe scurt: un alt ultimatum pentru PSD vine din partea naţionaliştilor (conservatorilor, euroscepticilor). Care i-ar fi alături doar într-o luptă reală, nu în tangouri cu "statul paralel".
* tu, "naţie" (capitaliştii autothoni, terminaţi de UEFMI... şi nu numai ei!)

România 3.0:

Despre onoare si politica teslei in PSD

Nu stiu cine conduce politica externa a PSD. Si sincer nu prea ma intereseaza. Dar sa votezi tu ca partid in ansamblu, in Parlamentul European, pentru activarea articolului 7 impotriva Ungariei, mi se pare fix politica teslei. Castigati ceva daca nu recunoasteti adevarul din vorbele lui Viktor Orban? Va mai recunoaste cineva adevarul din vorbele voastre?

Va asteptati sa va apere saptamana viitoare Juncker si Merkel cand va vor tavali la Bruxelles?
Va asteptati sa va apere Popularii care vor cere un singur lucru: sa zboare Dancila de la Palatul Victoria, PSD in opozitie si Dragnea la Rahova?
Sunteti copii. Iar copiii nu pot conduce o tara.

Mi-as dori ca Romania sa aiba un asemenea lider. L-as urma si l-as respecta pentru curajul de a merge in fata Europei si pentru onoarea de a sta drept si de a apara deciziile tarii sale si interesele cetatenilor sai. Onoarea de a nu ceda santajului, in apararea principiilor si votului dat de oameni.

Europa se schimba, lumea se schimba. Cei ce plimba cuvintele prin gura si nu stiu cum sa se ascunda la negocieri secrete nu mai au niciun viitor.
Vom fi parte din aceasta schimbare, dragi prieteni. Impreuna.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Votul europarlamentarilor din România în favoarea rezoluţiei împotriva Ungariei indică duplicitatea PSD, care mimează apropierea de Orbán şi de "vişegrazi" dar nu face şi paşii concreţi. Bun, nu stăpâneşti europarlamentarii "puşi pe liste de Ponta", dar nici comunicat de solidaritate precum Polonia, care a anunţat sprijin total pentru Ungaria în UE? Sau în Consiliul European voturile RO le dă Iohannis, nesuspendatul?

Pentru:

- toţi de la grupul socialist: A. Cristea, M. Grapini, C.S. Ivan, D. Nica, I. M. Paşcu, R. Popa, D. Sârbu, C. C. Tănăsescu, E. Pavel şi C. Ţapardel (ultimii doi, semnatari ai Manifestului Spinelli); D. Drăghici, M.G. Zoană şi V. Boştinaru - non-vot iar D-C Frunzulică abţinere; niciun vot contra!

- toţi de la PPE (PnL, PMP) mai puţin TRU şi cei doi de la UDMR ("contra"), plus două abţineri şi un non-vot

- de la ECR, M. Macovei "pentru" şi L. Rebega (de-al lui Ponta!) non-vot; ECR a cerut vot contra!

Contra:

- de la ALDE, N. Nicolai şi R. Weber (Spinelli! camuflaj pt. intrarea recentă în alde.ro), iar M. Diaconu (fost Spinelli) - non-vot

Pentru mine acest vot este de referinţă şi dacă mai apar ipochimenii "pro" pe liste la anul (europarlamentare) mă voi reorienta spre boicot, va fi semn că PSD umblă în continuare cu cioara vopsită. Nu votez cu alde.ro care are stelele UE pe semnul electoral, iar ca vreun nou partid eurosceptic să se ivească în timp util, este cam greu.

Riddick spunea...

Update:

Şi Cehia (cu premier ALDE!) anunţă sprijin total pentru Polonia, adică "veto" la votul din Consiliul European. Unde e nevoie de 4/5 pentru aprobarea sancţiunii (Art.7 din tratatul de la Lisabona). Probabil va urma şi Slovacia, apoi Italia. "Conservatorul" Kurz din Austria s-a dat de gol deja, e pro-sancţionare. Ce să anunţe DUEncilă? De-ar fi vreo voinţă PSD-ALDE în acest sens... Votul RO în CE îl dă Nesuspendatul (Iohannis). Vom vedea atunci de-l vor întreba despre mandatul de reprezentare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: