13 septembrie 2018

Avem nevoie de ceea ce ar trebui să devină PSD şi nu de acel PSD care nu vrea să se schimbe şi care e învins de proprii microbi


Aşa-i când te bazezi pe ceva evident impropriu dar despre care crezi că "ar putea fi adaptat", în loc să creezi* from ground up ceea ce trebuie. Mai pe scurt: un alt ultimatum pentru PSD vine din partea naţionaliştilor (conservatorilor, euroscepticilor). Care i-ar fi alături doar într-o luptă reală, nu în tangouri cu "statul paralel".
* tu, "naţie" (capitaliştii autothoni, terminaţi de UEFMI... şi nu numai ei!)

România 3.0:

Despre onoare si politica teslei in PSD

Nu stiu cine conduce politica externa a PSD. Si sincer nu prea ma intereseaza. Dar sa votezi tu ca partid in ansamblu, in Parlamentul European, pentru activarea articolului 7 impotriva Ungariei, mi se pare fix politica teslei. Castigati ceva daca nu recunoasteti adevarul din vorbele lui Viktor Orban? Va mai recunoaste cineva adevarul din vorbele voastre?

Va asteptati sa va apere saptamana viitoare Juncker si Merkel cand va vor tavali la Bruxelles?
Va asteptati sa va apere Popularii care vor cere un singur lucru: sa zboare Dancila de la Palatul Victoria, PSD in opozitie si Dragnea la Rahova?
Sunteti copii. Iar copiii nu pot conduce o tara.

Mi-as dori ca Romania sa aiba un asemenea lider. L-as urma si l-as respecta pentru curajul de a merge in fata Europei si pentru onoarea de a sta drept si de a apara deciziile tarii sale si interesele cetatenilor sai. Onoarea de a nu ceda santajului, in apararea principiilor si votului dat de oameni.

Europa se schimba, lumea se schimba. Cei ce plimba cuvintele prin gura si nu stiu cum sa se ascunda la negocieri secrete nu mai au niciun viitor.
Vom fi parte din aceasta schimbare, dragi prieteni. Impreuna.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Votul europarlamentarilor din România în favoarea rezoluţiei împotriva Ungariei indică duplicitatea PSD, care mimează apropierea de Orbán şi de "vişegrazi" dar nu face şi paşii concreţi. Bun, nu stăpâneşti europarlamentarii "puşi pe liste de Ponta", dar nici comunicat de solidaritate precum Polonia, care a anunţat sprijin total pentru Ungaria în UE? Sau în Consiliul European voturile RO le dă Iohannis, nesuspendatul?

Pentru:

- toţi de la grupul socialist: A. Cristea, M. Grapini, C.S. Ivan, D. Nica, I. M. Paşcu, R. Popa, D. Sârbu, C. C. Tănăsescu, E. Pavel şi C. Ţapardel (ultimii doi, semnatari ai Manifestului Spinelli); D. Drăghici, M.G. Zoană şi V. Boştinaru - non-vot iar D-C Frunzulică abţinere; niciun vot contra!

- toţi de la PPE (PnL, PMP) mai puţin TRU şi cei doi de la UDMR ("contra"), plus două abţineri şi un non-vot

- de la ECR, M. Macovei "pentru" şi L. Rebega (de-al lui Ponta!) non-vot; ECR a cerut vot contra!

Contra:

- de la ALDE, N. Nicolai şi R. Weber (Spinelli! camuflaj pt. intrarea recentă în alde.ro), iar M. Diaconu (fost Spinelli) - non-vot

Pentru mine acest vot este de referinţă şi dacă mai apar ipochimenii "pro" pe liste la anul (europarlamentare) mă voi reorienta spre boicot, va fi semn că PSD umblă în continuare cu cioara vopsită. Nu votez cu alde.ro care are stelele UE pe semnul electoral, iar ca vreun nou partid eurosceptic să se ivească în timp util, este cam greu.

Riddick spunea...

Update:

Şi Cehia (cu premier ALDE!) anunţă sprijin total pentru Polonia, adică "veto" la votul din Consiliul European. Unde e nevoie de 4/5 pentru aprobarea sancţiunii (Art.7 din tratatul de la Lisabona). Probabil va urma şi Slovacia, apoi Italia. "Conservatorul" Kurz din Austria s-a dat de gol deja, e pro-sancţionare. Ce să anunţe DUEncilă? De-ar fi vreo voinţă PSD-ALDE în acest sens... Votul RO în CE îl dă Nesuspendatul (Iohannis). Vom vedea atunci de-l vor întreba despre mandatul de reprezentare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: