13 mai 2018

Pseudodemocraţie


Asta-i denumirea exactă a regimului politic din Marea Britanie. Unde unii sunt mai egali decât alţii doar prin împrejurarea naşterii în familii "nobile", unde procente identice obţinute în alegeri înseamnă un număr diferit de mandate (datorită sistemului de vot), unde "conservatorii" legiferează mariajul gay, şi unde Camera Lorzilor blochează BREXIT-ul şi altele (există chiar şi lorzi... socialişti/laburişti, dar tot "aleşi" indirect). "Democraţia monarhistă" RO se baza pe pseudomajorităţi, adică un partid care obţinea minim 40% primea automat o primă electorală care îi asigura o majoritate de mandate, adică o majoritate împotriva a 60% din electorat! Ba uneori se furau alegerile pe faţă, şi nu numai pe vremea votului censitar (Petre Carp: "Maiestate, daţi-mi guvernul şi vă dau parlamentul").

"Premierul" britanic, scălămbăieli geriatrice în faţa cuplului princiar "principal" (las' că urmează şi bastardul Harry, vine nunta cu maimuţa).

welcome to the menagerie, ma’am!

And she smiled like Twinkle Wonder Kid…

Next time you hear corporate mainstream media or the British state broadcaster attack Russian democracy, remember this picture.

Whatever you think of President Putin he is the legitimate, democratically elected leader of Russia.

The UK has NEVER had an elected head of state.

The official lyric is:


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: