12 mai 2018

Chiar nu ne dăm seama?!


Am devenit dependenţi de factori prestabiliţi, inclusiv în cazul platformelor pe care ne exprimăm. Încă de când mi-am făcut primul cont Facebook am ştiut că-i vorba despre o platformă promovată (pimped-up) de către globalişti. Apoi, de cel puţin patru ori mi-a fost şters contul (nu mai sunt sigur, e posibil chiar de cinci ori), în medie cam la un an, un an şi ceva. După care am continuat pe-acolo au relanti - nu "de frică" ci din lehamite. Am personal o problemă şi cu găzduirea acestui blog pe Blogger/Google, mă întreb ce va urma în viitor cu "opiniile neconforme" şi îmi reproşez că deşi am început ceva n-am continuat. Am avut şi un blog pe WordPress, care mi-a fost şters deşi erau acolo doar repostări de ştiri (însă... relevante!), cu linkurile respective; l-am reluat pe Blogger, ca blog secundar, şi după o postare incomodă mi-a dispărut feedul RSS, blogul "nu mai transmite". Ar trebui găsit altceva, dar dacă şi pe Vkontakte ţi se cere telefonul pentru deschiderea unui cont...

Şi totuşi trebuie găsite medii de comunicare alternative, şi treptat să migrăm acolo noi ăştia ne-clonaţii. 


Avocatul Gheorghe Piperea, (încă) pe Facebook:

O sa imi reorientez treptat scrierile catre vechiul meu blog, pe care il gasiti pe piperea.ro. De scris o sa mai scriu si prin ziare, reviste de specialitate si carti. De vorbit, o sa vorbesc pe la tv si in mediul online. Nu am sa tac, nu am sa dispar! Sunt atat de multe modalitati de a te exprima si a comunica!
Facebook e doar una dintre ele. Doar ca i-am dat noi o celebritate nemeritata. In raport de magnitudinea practicilor comerciale incorecte ale facebook si, mai ales, data fiind perfecta auto-instrumentalizare si punerea la picioarele serviciilor secrete si a asa-numitului si atat de profund ne-democraticului deep state, facebook nu ar fi trebuit niciodata sa ajunga sa valoreze sute de miliarde si sa fie listata la bursa. Dimpotriva, ar fi trebuit sa fie covarsita de procese pentru utilizarea necinstita a datelor noastre cu caracter personal si impozitata sanctionatoriu cu taxe suplimentare pe mega-profiturile facute din utilizarea informatiilor despre noi pe care le-a cules de la noi cu titlu gratuit, ca un Mos Craciun pe invers, care nu ofera, ci primeste miliarde de cadouri pe minut.
Timp de cateva saptamani o sa imi fac un back up cu tot ceea ce am scris pe facebook din 2009 pana acum, ca sa nu se piarda postari, amintiri si date cu caracter personal utilizabile ulterior de mogulii facebook.
Dar le voi cere si socoteala mogulilor facebook pentru ceea ce au facut cu datele mele, precum si pentru prejudiciile cauzate mie prin restringerea ilegala a posibilitatii de raspandire a ideilor mele, asupra carora am, totusi, drept de autor. Le voi cere acelorasi sa stearga tot ceea ce au inregistrat despre mine in acesti 9 ani, de cand sunt pe facebook.
Dupa care voi iesi din matricea asta distopica in care ne-a inscris facebook, segregandu-ne pe criterii de politie a gandirii si incuindu-ne in bule separate, cu membrane impermeabile, care nu mai permit comunicarea si schimbul de informatii, exact cum facusera comunistii si fascistii in secolul XX.
Inca de pe acum, insa, va invit pe toti sa va stergeti paginile de facebook. 
Facebook este, deja, un mediu daunator pentru integritatea noastra emotionala si cognitiva si un joc malign pentru democratie. Desi nu am avut niciodata un mesaj de ura, vreun indemn la violenta sau vreun sentiment anti-democratic, anti-liberal, rasist, discriminatoriu etc., facebook ma cenzureaza, cel mai probabil, pentru ca refuz sa platesc “sponsorizari”, dar si, plauzibil, pentru ca as fi deranjat politia gandirii. Poate nu care va dati inca seama, dar cenzori si apostoli ai satului global, in care fiecare trebuie sa stea in bula sa, in stratul sau socio-economic, au pus stapanire, ca o molima, pe acest sistem de socializare online, un sistem in care aveti atat de multa incredere, incat Goebbels ar putea face cereri repetate si insistente de a fi reincarnat pentru a-si vedea visul cu ochii, acela al stapanii supra-omului asupra raselor inferioare de sclavi.
De acum incolo orice postare a mea se va termina cu un hastag pe care l-au inventat americanii pentru a protesta contra implicarii facebook in falsificarea unor procese democratice (speta Cambridge Analytica).
Asadar, #deletefacebook.

3 comentarii :

Anonim spunea...

Mda, incet-incet pun aia laba si pe internet, la fel cum au pus pe ziare, pe radio, pe tv, pe edituri, pe cinematografie, pe show business, pe universitati, pe guverne si parlamente.

1. Pentru moment, cea mai sigura solutie pentru a te exprima liber e un blog (wordpress de ex.) pe un domeniu al tau, platit de tine si gazduit pe un server din Elvetia (Elvetia - din motive de legislatie). Wordpress nu te mai cenzureaza, ca nu are cum si nici nu ii mai priveste ce faci dupa ce le-ai platit o data softul (citiva dolari), fiindca nu mai esti in curtea lor, iar aia din Elvetia iti ofera spatiu pe un server pentru care le platesti o mica suma anuala; asta e afacerea lor, inchirierea de spatiu, si ce faci tu nu ii priveste, deci nici astia nu te vor cenzura. Probleme ar mai putea sa-ti faca politia.

2. Mie imi tot zice unul de https://gab.ai/, ca, cica, e un soi de twitter, daca am inteles bine, unde chiar e libertate de exprimare. Nu am facut nici un fel de verificari insa, si asta e tot ce stiu despre gab.ai.

3. Surubul se stringe si, dupa mine, fiecare ar trebui sa isi instaleze messengerul PIDGIN cu OTR (una din cele mai sigure solutii de comunicare criptata si off the record din tot ce exista in momentul asta) sau ceva similar pentru a face fata cenzurii si controlului.

4. Despre lucruri de genul asta si multe altele inrudite discuta John McAfee intr-un interviu recent postat pe youtube. Foarte interesant ce spune. De ex. cele 4 minute despre Snowden, de la 39:30 la 43:25, la adresa:
https://youtu.be/WBgFGwJA1D0?t=39m30s

Mi se pare ca asta e blogul pe care am discutat cu citeva luni in urma despre bizara "evadare" a lui Snowden. Uite ca mai e (cel putin) inca unul, McAfee, care vede cam la fel piesa asta de teatru destul de mediocru pusa in scena de NSA, CIA etc. Bietul Snowden si-a ratat misiunea pierzind deja citiva ani din viata in Rusia fara nici un rost, ignorat complet de KGB inca de la bun inceput (ce nasol pentru americani!), dar si de lumea programatorilor ulterior (cred ca s-au lamurit toti pina la urma ca omul nu are "greutate" dpdv profesional, iar panseurile lui despre drepturi si libertati, desi decente si corecte, sint simple chestii de cultura generala). Ma astept ca sefii lui sa il extraga cumva din Rusia, lasind de inteles ca ar fi putut sa dispara prin mlastinile Siberiei, iar apoi sa ii faca moaca de chinez si sa ii dea o casa si identitate noua pe undeva prin America, departe de cei care ar putea sa il recunoasca dupa voce, ochi etc. Dar sigur ca la asta se asteapta si kaghebistii, asta fiind, probabil, singurul motiv sa tina un ochi pe el in speranta sa îl/îi prinda asupra faptului in tentativa de evadare si sa îi faca de ris. Ma tem insa ca NSA si CIA il abandoneaza complet si "uita" de el, desi o leucemie galopanta, o supradoza, un infarct sau o "sinucidere" in baie ar fi solutii mult mai profesionale de a pune cruce misiunii si dosarului Snowden.

=== JABBER ===

In caz ca nu mai e alta cale de comunicare, eu sint gasibil aici:
TT9WU5xq@jabber.calyxinstitute.org
Thumbprint (Fingerprint): 8999237C F84A00F6 FE8794C6 03BCC6BE 8382D19B

Riddick spunea...

Îmi reamintisem de gab.ai, chiar intrasem ieri p-acolo. :)

Mulţumesc pentru "restul".

Riddick spunea...

Cu Snowden&Co... e cu cântec:

Russia Govt. Report: Snowden, Greenwald are CIA frauds

http://riddickro.blogspot.ro/2016/09/russia-govt-report-snowden-greenwald.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: