12 decembrie 2017

Încă un trădător autodemascat

 
Grupul Spinelli este o organizaţie care militează pentru desfiinţarea statelor naţionale europene şi pentru fuziunea lor într-un "stat european". Documentul său programatic este Manifestul Spinelli (forma iniţială - aici). La care există o listă de semnături, cu cele ale europarlamentarilor trecute separat.

De curând, "din partea României" a mai apărut o semnătură pe infamul document. Cea a europarlamentarei (Ana-)Claudia Ţapardel (PSD, S&D):


Individa îşi camuflează atitudinea prin purtarea iei populare la "parlamentul european" de Ziua Naţională a României ("îmi iubesc ţara dar... militez pentru dispariţia ei"). Numele de familie ("ţapardel") ar indica origini ţigăneşti. Nici măcar atâta grijă n-a avut, să-i apară numele scris corect, cu diacritice (apare cu "T" în loc de "Ţ").

Mai sunt acolo pe listă Emilian Pavel (PSD, S&D), Marian-Jean Marinescu (PnL, PPE) şi Renate Weber (independent, ALDE). Anterior mai era şi Mircea Diaconu (independent, ALDE) dar care şi-a retras semnătura - tot acelaşi trădător rămâne dar acum poate mima mai credibil contrariul.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: