03 noiembrie 2017

Tudose PSD dă bani căcălău DNA-ului


Mi-e ciudă că nu se ţine nimeni de capu' momâilor, simulanţilor, să-i scuture până pârâie pe la cusături şi iese zegrasul afară. O demontare rapidă a "luptei PSD-ALDE cu DNA". Dăăăă... Sume în creştere puternică în 2017, după ce chiar Cioloş rectificase negativ bugetul DNA în 2016. Tabelele le-am "furat" de pe siteul DNA, şi iau ca referinţă codul 5001, care reprezintă strict sume de la buget, fără fonduri externe nerambursabile sau venituri proprii, care se adaugă în calculul indicatorului TOTAL BUGET (ar trebui interzise orice sponsorizări interne sau externe la justiţie şi siguranţă naţională, doar ştim bine ce scop au).
Rectificarea din august 2016 menţine bugetul practic identic cu cel aprobat la începutul anului...

... ba chiar apare o rectificare negativă în decembrie, chiar înainte de alegeri (or fi presimţit dezastrul şi-au încercat un damage control?).

Vine GrindeAnus, care promite o suplimentare de buget cu 39%, exact cum ceruse DNA (se aprobă "doar" 31% însă nu se finalizează aşa - nu ştiu ce procent s-a convenit în final, unul mai mic desigur).

Vine Tudose, care rectifică baban, cu +45% peste "moştenirea Cioloş" şi cu +10% peste "oferta GrindeAnus". E posibil ca acum să fie chiar acel 38%-39% cerut iniţial de DNA, dacă totuşi "s-a mai dat ceva" în forma "iniţială-finală" a bugetului 2017 (nu ştiu). Cât este oficial inflaţia pe 2017 (prognoză, sau ianuarie-septembrie când s-a publicat OUG) şi ce justificare are creşterea respectivă, de aproape 50%?

Luptă mare. Este?!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: