21 noiembrie 2017

Nu pot să-i sufăr şi nici nu-i cred în stare, dar dac-ar face-o în ciuda ălora - cu atât mai bine!


La o mişcare de-asta nu trebuie să te opreşti, trebuie să distrugi cu daune maxime toate punctele de rezistenţă şi să te instalezi temeinic acolo, instaurând "zonă de interdicţie". Nu-i prea văd pe nătărăii simulanţii ăştia procedând aşa, dar nu exclud o surpriză plăcută ("23 august 1944" nu-i tocmai cea mai fericită comparaţie, but U know what I mean ;-)  ).

Au început să guiţe ciolohaniştii, şi nici n-a venit Ignatul (ce, băeţi, vi s-a zbârlit păru' pe spate, v-a luat pe la lingurică? ă?).


CUTREMUR! Președintele va fi SUSPENDAT pe 21 decembrie! Departamentul de Stat al SUA a fost alertat!

Departamentul de Stat al SUA a fost alertat în legătură cu informația certă că actuala Coaliție aflată la putere la București ar urma să-l suspende pe președintele Klaus Iohannis în jurul datei de 21 decembrie! Se pare că acesta a fost motivul real al descinderii intempestive a șefului diplomației americane, Rex Tillerson, la București, în miez de noapte.

Scandalul va exploda în zilele următoare. Facem sărbătorile cu Tăriceanu la Cotroceni, oameni buni! Primul grațiat, ca victimă a „statului paralel”, va fi Dan Voiculescu. Apoi șeful PSD, tot ca victimă a „statului paralel”, în dosarul Referendumul. Tudose va demisiona și Dragnea va deveni premier, până în 15 ianuarie!

6 comentarii :

Gabriel spunea...

Dacă era s-o facă, trebuia s-o facă în ianuarie 2017 după refuzul desemnării premierului dorit de PSD-ALDE. Tăriceanu îi ținea locul, desemna el pe cine trebuia (fără acordul serviciilor) şi lucrurile se aşezau.
Nici nu mai conta referendumul ulterior. Premierul nu mai putea fi demis decât prin moțiune de cenzură sau eventual vreo condamnare definitivă. Acum, nu ar mai ajuta pe nimeni, e un fake news, cred că o tentativă de mobilizare a tefelicilor pentru 1 Dec. şi proteste pe legile justiției (că alea legate de contribuții sunt doar zgomot).
Apropo de 1 Dec.: rigor mortis l-a transformat într-un eveniment personal la care cei mai înalți demnitari regățeni nu sunt invitați. Va proceda la fel de centenar? Un lucru extrem de reprezentativ, dealtfel, despre situația din țară: sistemul represiv condus de cetățeni din fosta Ungarie (Iohannis, Kovesi, Helvig, Coldea) arestează pe capete şi elimină cei mai importanți politicieni regățeni din viața publică, interzicându-le participarea tocmai la comemo ... pardon: aniversarea Unirii.

Riddick spunea...

Total de acord cu concluziile (observate). Sper totuşi să nu-l prindă pe kraut Centenarul tot pe funcţie.

Gabriel spunea...

N-are cum să nu-l prindă, în afară de cazul că are ceva probleme de sănătate pe neaşteptate care oricum n-ar rezolva nimic: ar câştiga alegerile prezidențiale tot un exponent al sistemului. Probabil Cioloş. Ardealul e monolitic la vot iar lumea de la noi refuză să înțeleagă situația. Aşa ca minoritatea regățeană plus monolitul Austro-Ungar decid prezidețialele din 1996 încoace.
Există şi varianta 2, cataclismică, gen război cu ruşii şi/sau ungurii.
Aşa că trebuie să ne obişnuim cu ideea că ăsta va conduce România la centenar - un simbol în plus al înfrângerii şi ratării ca stat independent a României Mari. Nu pentru că-i neamț, ci pentru că nişte cetățeni de acolo, inclusiv români, conduc un sistem represiv diabolic împotriva căruia nu se poate face nimic. Ca şi de comunism sau de fanarioți, doar schimbările geostrategice ne mai pot elibera de acest stat paralel, dacă vrem să numim aşa sistemul represiv.

Riddick spunea...

Nu prea mai e monolitică Transilvania (eu evit termenul "Ardeal"=Erdely), PnL/PDL a pierdut primarii şi TOATE judeţele, cu excepţia Har-Cov. Nu c-ar fi bine că-n favoarea PSD, partid de simulanţi.

Cu "geostrategicele", sunt din ce în ce mai sigur dar nu încă 100%.

Gabriel spunea...

Mă refeream la prezidențiale, care fiind în două tururi nu lasă posibilitatea fragmentării, ca la parlamentare.
Monolitic în sensul că județele din fosta Ungarie votează aproape 100% candidatul perceput ca cel mai europeist. Excepțiile sunt foarte rare - cred că doar Caraş-Severin şi Hunedoara sunt mai indisciplinate. În 2014 doar Hunedoara a votat Ponta, pe când Prahova, Tulcea, Constanța, Iaşi, Suceava au votat Iohannis.

Riddick spunea...


Mda, atunci la turul doi nu m-am dus. Îl citisem deja pe Ponta, iar pe Iohannis chiar din 2009 şi nu era nicio deosebire de ieşea unul ori altul (la turul 1 am votat cu Funar).

Corectă precizarea, la prezidenţiale este evident. Dar s-a manipulat după turul 1, "strategia Ponta" (made by Bogdan Teodorescu?) a mers pe "naţionalism" (go figure...)şi a îndepărtat ţiganii şi ungurii, fără a atrage naţionaliştii care la turul doi n-au mai venit, văzând făcătura.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Cioroianu, 2009 ("Şi totuşi, Europa unită există – deşi nu toţi europenii votează"): Într-o Uniune Europeană ce întârzie să-şi legifereze unitatea (din moment ce Tratatul de la Lisabona nu este ratificat de toate statele membre), într-o Uniune care nu are încă o politică externă comună şi nici o politică de securitate energetică (vezi diferenţele mari dintre state comunitare precum Italia, Germania, România sau Lituania în privinţa relaţiilor lor cu Rusia, de exemplu), într-o Uniune al cărui „euro-parlament” de la Bruxelles & Strasbourg nu prea se ştie cu ce se ocupă, lipsa unui entuziasm comunitar nu poate surprinde. În anul 2007, cu ocazia unei vizite a lui H.G. Pöttering (preşedintele Parlamentului European) în România, în numele MAE român am organizat un prânz în onoarea oaspetelui – la care au fost invitaţi mulţi dintre politicienii exponenţiali ai tuturor partidelor noastre parlamentare. Cu toţii i-am povestit dlui Pöttering cât de unanimă a fost dorinţa românilor de a adera la Uniune şi cât de mult ne-am bucurat, de la mic la mare. Zâmbind, acesta ne-a spus că nu e convins că această unanimitate ar trebui să ne entuziasmeze – cu atât mai mult cu cât nimeni nu poate garanta cât de reală era ea. Date fiind problemele ce or să apară în procesul de integrare, poate ar fi fost mai bine să ştiţi mai precis cine crede într-adevăr în Uniune şi cine nu – a spus, în rezumat, invitatul nostru. Şi cred că acest raţionament era corect. Poate o să-l înţelegem mai bine în următorii ani, în care e foarte posibil să apară şi la noi curente (politice sau intelectuale) care să pună problema în termeni mai tranşanţi: ce aduce Uniunea Europeană unui stat ca România? Beneficiile sunt mai mari decât constrângerile? Avantajele sunt superioare concesiilor? Personal, cred că răspunsul la astfel de întrebări este cert pozitiv. Dar nu exclud eventualitatea ca unii români să nu vadă lucrurile astfel – şi, mă tem, numărul lor va fi, în următorul deceniu, în creştere".

Postări populare (nu P.P.E. !):