11 octombrie 2017

Genul ăla de P.R. pentru retarzi


...votanţi PSD-ALDE, care să-l scoată "luptător" pe Dragnea, după mine cel mai adânc conspirat agent al Sistemului (la acest moment). Mă rog, nu mai este chiar atât de adânc, lumea se trezeşte. "Pentru retarzi", în sensul formulării mesajului, nu neapărat al calităţii adresanţilor. Dacă legile menţionate nu se finalizează şi nici referendumul pro-familie, asta ar fi dovada.
"Liviu Dragnea vrea să pună surdină conflictului pentru a vedea Legile Justiţiei, a Lobby-ului, a Parteneriatului public-privat şi a Prevenţiei ajunse în Parlament, acolo unde el conduce jocul."
Ei, na?! Da' dacă le trecea ca iniţiative legislative ale unor parlamentari, ce era ? Tocmai fiindcă... conduce jocul. Se merge în continuare cu practica "guvernul elaborează legislaţia pentru domeniile-cheie", adică legiferează - fie şi ca proiecte - un centru de putere altul decât parlamentul sau coaliţia majoritară. Trebuia vreun "consiliu ştiinţific" care să facă documentare, prospecţiuni, cercetări şi simulări, era atât de complexă problematica încât nu putea fi lăsată pe mâna aleşilor? Nu era clar ce-i de făcut chiar din programul politic cu care au câştigat alegerile? Oricum trimiteau şi ei cerere de aviz la Comisia de la Veneţia, simulanţii...

5 comentarii :

Gabriel spunea...

Dovada o vom avea: condamnarea sau nu într-unul dintre dosarele lui, câtă vreme mai e relevant politic (că după aia, de ex. după ce pierd alegerile sau e marginalizat în PSD, dacă nu scapă până atunci, va fi sigur condamnat). Dacă e omul sistemului, scapă.
Personal, înclin să cred că nu e. Asta nu înseamnă că e neapărat o valoare: programul de guvernare e prost şi Vâlcov, autorul lui, apropiat aparent de Dragnea, e un individ nefast.

Riddick spunea...

Poate una a la Adrian Năstase, care a fost mai mult un capriciu de-al lui Băsescu decât un şut de la Sistem, pe care Năstase l-a slujit toată viaţa lui (degeaba dă acum sfaturi, se dă el rotund...).

Eu cred că Dragnea este, şi "situaţia lui" este dinadins asta, spre a opera credibil behind enemy lines, din interiorul PSD. Să nu uităm c-a venit de la PD-Băsescu.

Riddick spunea...

Dragnea (şi deci PSD) calcă-n străchini nonstop de la refuzul desemnării lui Shaiddeh de către Iohannis. Trebuia de pe atunci suspendare-demitere, dar dinadins a fost propusă Shaiddeh: pentru ca lumea să nu empatizeze "cu turcoaica" şi să fie indiferentă refuzarea.

Gabriel spunea...

Demiterea nu ar fi reuşit, dar se putea numi premier PSD de către presedintele interimar.
După turcoaică (altminteri o persoană de calitate, de familie bună şi o musulmană secularistă, genul cărora ISIS le taie capul) puteau propune pe altcineva, nu pe unul din oamenii agreați de Rigor Mortis. Un nou refuz l-ar fi compromis pe sus-numitul şi ar fi justificat suspendarea. Posibil să fi avut chiar avizul CCR.

Riddick spunea...

De acord, dar cum naiba numai nouă ne vin ideile astea, si nu cui trebuie?! ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: