12 august 2017

Un fel de Sabin Gherman cu accente patologice mai pronunţate, şi mai rudimentar


Acest Emil Aluaş, care se descrie permanent drept "ardelean" şi practic un expat mitteleuropean prin România (...Mare). Căruia îi suspectez un dezechilibru psihiatric major acompaniat de frustrări. Una dintre arătările de un antiromânism feroce care ne propăvăduiesc lepădarea de tot ce înseamnă naţional. Relativ obscur şi cu un scris greoi, prin 2012 intrase în PDL, apoi dispăruse din prim-plan, ca de vreun an-doi să reapară cu articole în presă şi pe blog. Vom mai auzi de el, din nefericire, în politică şi/sau publicistică.


L-aş pune pe acelaşi plan cu expatul Viorel Roman din Germania, a cărui marotă este "înapoierea românească datorată ortodoxiei", şi care ar putea fi depăşită doar prin "unirea deplină cu Vestul" (adică, şi religios - devenind catolici -, nu doar trocul total dezavantajos "resurse contra directive UE").

3 comentarii :

Riddick spunea...

Aluaş în delir antiromânesc:

[În presa Occidentală: “Cei care am plecat legal sau ilegal atunci din România, ca refugiaţi politic, înainte de decembrie 1989, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă criminală de comunism, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român. Această majoritate apără şi azi pe foştii securişti, votează pe cei care au respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să voteze pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. (N. B. : Nimeni din presă nu m-a întrebat despre cum am plecat eu în SUA. Nici un trust media nu a intervievat pe nici un securist sau informator al securitatii dovediti ca atare prin tribunal). Majoritatea poporului român practică şi azi conştient o mare nedreptate faţă de românii care gândim altfel. Românii din care eu fac parte suntem de zeci de ani în Uniunea Europeana şi în NATO. Majoritatea românilor din România însă NU sunt. Şi ca ei majoritatea instituţiilor Statului Român. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, în majoritatea lor, continuă să fie slabi profesional, mici şmecheraşi, mici hoţi (vezi zecile de mii de plagiatori), mici găinari megalomani. Toate se văd pe faţa lor într-o secundă. Atât în România câ şi în lume pe unde-i întâlneşti”. Prof. Emil Aluaş].


Viorel Roman, 2012 ("Duplicitatea moldo-valahă"):

"Este normal ca greco-ortodocşii după cinci sute de ani de cea mai coruptă şi stupidă administraţie din lume, cea turco-fanariotă, nu au cum avea un stat compatibil cu Europa occidentală. Promovarea prim-miniştrilor evrei Roman şi Ungureanu sau a ţiganilor romi Iliescu, Năstase, Vanghelie, plus clanurile lor Butoane, Vişinel, Cămătaru, Fane Spoitoru nu pot ascunde faptul că nu ei sunt de vină că statul şi societatea moldo-valahă sunt în derivă. Folosindu-se de invazia de ţigani spre vest, statul întregeşte acuma „Casa lui Ceauşescu” cu cea a „Mânuirii Neamului”, modelul de urmat al moldo-valahilor, nu a românilor. Vor reuşi valahii să marginalizeze modelul Şcolii Ardeleane orientat spre Roma? Cei care n-au cunoscut niciodată o politică raţională, sunt numai individual competitivi în Europa, asta pentru că preşedinţii moldo-valahi: Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu... se pregăteşte Antonescu, secondaţi de fideli lor Patriarhi, Teoctist şi Daniel, sunt în lanţurile grele ale duhovniciei şi soborniciei constantinopolitane şi moscovite, după o expresie interbelică. Când va trece Carpaţii Biserica Unită ? Când aderă românii la UE ?"

Gabriel spunea...

E o eroare să pui lucrurile astea pe seama dezechilibrului psihic. Şi eu i-am crezut mult timp cazuri izolate, dezaxați nereprezentativi, dar sunt oameni cât se poate de zdraveni care aşa gândesc şi sunt o otravă, mai ales după ce internetul le-a dat şansa exprimării în public.
Singura mea dilemă este dacă sunt o minoritate sau o majoritate peste Carpați.
Uită-te la ei cum ne dau drept far al civilizației biserica unită, adică popimea ortodoxă care s-a pus în slujba celui mai puternic, a noului stăpân imperial, îndată ce acesta a pus mâna pe Ardeal.

Riddick spunea...

Ziceam că "are ceva la mansardă" văzându-i fixaţia pe câteva clişee: români/munteni-ardeleni troglodiţi vs. ardeleni/bănăţeni adăpaţi cu civilizaţie (mittel)europeană, oraşe "central-europene" invadate de pegra valahă (de peste munţi, desigur), complicitatea românilor (mai ales a celor de peste munţi) cu comunisul/socialismul, etc. Şi stilul greoi, poticnit, în care scrie.

Sunt o minoritate, dar una în creştere. Totuşi, departe de a fi semnificativă.

Uniatismul a avut justificare aparentă doar pe fondul "banării" ortodoxiei ("religiile recepte" - aprobate: romano-catolică, luterană, calvină şi unitariană). Care dispare însă chiar de la desfiinţarea iobăgiei (sfârşitul secolului XVIII), deci după circa un secol de uniaţie.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):