04 iulie 2017

© my angry rants (4)


Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

* * *
Am ajuns în blocaj. Oferta politică se rezumă la două "articole": cei care se prefac că vor mărirea salariilor, şi cei care cer public ca ele să nu crească.

Citeam o ştire despre pătrunderea automobilelor electrice în România şi despre dificultatea aprobării unei instalaţii electrice trifazate (necesară pentru încărcarea acumulatorilor). Pâi ce naiba fac ăia de la bloc, fiind grupaţi mulţi la un loc şi existând limitarea actuală de 5kw putere instalată (monofazată) per abonat? Durează încărcarea, vin boschetarii noaptea şi fură cablurile. N-ai parcări, unde să mai pui şi staţii de încărcare (plus transformatoare, alea-alea). Şi zvonurile cu interzicerea motoarelor cu ardere internă "după 2040"...

Încă n-am auzit despre eliminarea totală a subvenţiilor pentru presă* şi executarea datoriilor televiziunilor (Realitatea TV, de exemplu). Şi te mai plângi (tu, coaliţie de guvernare) că eşti atacată de media. Pâi, echilibrează situaţia, dracu'! Cee, te pomenesti că dacă închizii tu ochii, opresc ei lătratul? Au nu cumva sunteţi pe-o mână, de rămâne treaba tot aşa?
* "Măcar pentru presa culturală..." Bă! aţi înnebunit?! mişună de sorosişti.

Ce lipsă de viziune şi de soluţii. Decenii pierdute ireparabil. Să nu ai (ca popor) decât alternativa PSD-ALDE la politica "pe linie UE" trâmbiţată de PnL/PDL, PMP şi USR. Adică, pe unii care mimează că ar fi altceva, şi care doar din cauza asta întârzie sau dau rasol măsuri pe care "euro-habotnicii" le-ar aplica accelerat. Subprodusul util ar fi, totuşi, amânarea nedefinită a dezastrului numit trecerea la euro.

"Generalul" (în rezervă) Emil Străinu. Pentru sorosişti şi deontologi, este "ceauşist", "conspiraţionist". Pentru naţionalişti, trece drept unul de-al lor. Wrong! Ipochimenul era căpitan în decembrie 1989 şi în dimineaţa de după noaptea lichidării parţiale a comandoului Trosca, declara la faţa locului - filmat de camerele TVR - că "erau terorişti". Deci, de pe atunci dezinformator. Să nu ştii tu, ofiţer din dispozitivul de la sediul MApN, situaţia reală după atâtea ore? EXCLUS!

Văzând ce se tot întâmplă cu "Justiţia" (şi nu numai în România), am ajuns la concluzia că principiul "separaţia puterilor în stat" nu este decât un subterfugiu pentru a scoate "puterea judecătorească" de sub controlul popular (exercitat în principal prin vot, alegând între programe diferite). Precum un ventrilog care mânuieşte o păpuşă "vorbitoare", politicul prezintă "Justiţia" ca fiind o entitate distinctă, când de fapt nu-i decât un instrument.

Continuă operaţiunea de demoralizare*. Cele mai noi evoluţii. Purtătorul de cuvânt al PSD Timiş declară că Grindeanu nu-i exclus din partid, ba chiar că ar mai fi preşedintele organizaţiei judeţene. Consilierul lui Tudose atacă programul de guvernare. Tăriceanu/ALDE se poziţionează alături de Tudose împotriva liniei oficiale PSD. De mai bine de două luni, ALDE nu mai are un site web care să permită accesarea; al doilea partid guvernamental o arde pe Facebook.
* Scopul - demobilizarea, inducerea impresiei "nu-i nimic de făcut/votat, oricum se duc aceleaşi politici, contrare opţiunii majoritare".

Cu străinii, guvernul PSD-ALDE îşi ţine cuvântul. Şi o şi declară - printre altele, 2% la "apărare" şi sub 3% la deficit. Nouă, ne spun că nu putem s-o ducem atât de bine precum trecuseră în programul de guvernare, dar nu dau prea multe explicaţii. Însă noi ştim: n-o permit "angajamentele externe".

Dragnea a spus ce trebuie despre Soros. A fost ceva minimal, raportat la "portofoliul" personajului citat. Vorbele vor fi urmate şi de acţiuni concrete ale coaliţiei împotriva Reţelei Soros?

ÎN PARLAMENT (cu preluare în mass-media) trebuie să fie susţinute subiecte si analize asemenea celor pe care le mai scriem noi pe bloguri, ori se mai strecoară ici-colo prin barajul mediatic. Cât timp nu se întâmplă asta iar unii precum Radio România Actualităţi sunt demascaţi de HotNews/Soros ca fiind "agenţi de propagandă ai Rusiei",  înseamnă că mai este drum lung.

După toate câte s-au întâmplat şi după ce este în pregătire, se pare că din toamnă se va schimba fie linia, fie componenţa politică a guvernului (majorităţii). PSD-ALDE joacă prost aceeaşi comedie tip USL, "ne-aţi dat majoritate şi noi v-am dat pe mâna tehnocraţilor".

Priorităţile clasei politice: părerile ambasadorilor şi "investitorilor" străini, maxim 3% deficit şi minim 2% la "apărare" (apărăm pe cine, de cine?).

Dacă "noi" nu l-am sancţionat pe Coldea, care a ieşit... onorabil la pensie după toate câte le-a făcut, atunci de ce am fi atât de ipocriţi încât să bombănim că de ce a fost primit de ziua naţională la ambasada Licuriciului, unde a sărit să-l pupe Georgian Pop (PSD), fostul şef al comisiei parlamentare de "control" al SRI?

Chioveşi nu poate fi schimbată fiindcă Iohannis. Care Iohannis există fiindcă PontaPSD (chiar n-aveau un alt candidat în loc de Cimpanzeul Mongol?). Iar Chioveşi există fiindcă Prună. Şi Prună, fiindcă PSD-ALDE (care au cedat puterea tehnocraţilor, în 2015). Mi-e scârbă văzând atâta ipocrizie, chiar nu observăm sforile, groase cât odgoanele?

Parlamentul a intrat în vacanţă până la 1 septembrie, lăsând nefinalizată (la Senat) legea privind referendumul pro-familie. "N-a fost timp", erau ocupaţi cu scandalul GrindeAnus. Referendumul este sabotat. Va fi ori împins în iarnă (noiembrie-decembre), ori amânat până la Sfântu' Aşteaptă.

Dacă Tudose-Drojdie are (în urma întâlnirii cu Klemm) dubii privind impozitul pe cifra de afaceri*, atunci poate parlamentul (=PSD+ALDE+UDMR) va face ce trebuie la legiferarea noilor taxe.
* au început birişii să latre cum că "tratatele UE interzic altă impozitare pe cifra de afaceri în afară de TVA", da' io zic că tot parlamentu' ar trebui să tranşeze aici (dacă mai există).

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(iulie-august 2017)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):