10 iunie 2017

"So... what's in it for us (Romanians), Mr. Trump, Herr Iohannis?"


Deontologii trâmbiţează marele sprijin obţinut de Iohannis ("în nume propriu"!) de la Trump, chirieacii sugerează că s-a convenit relocarea bazei de la Incirlik (Turcia) în România şi poate şi aducerea de armament nuclear; cum s-ar argumenta natura "defensivă" a acestuia, este evident de domeniul SF-ului.

Lipsa relatării vizitei pe siteul MAE ca şi lipsa unei echipe de la Externe în delegaţie (ba chiar a ministrului Meleşcanu) o văd ca pe o mişcare deliberată a Cotrocenilor de a acţiona separat pentru a asigura condiţiile derulării unor negocieri "very fishy" (de fapt, briefinguri: primirea de instrucţiuni de către partea "română"). 

Nuclearizarea României nu-i ceva care ar trece neobservat, iar intervenţia lui Tăriceanu ar putea să conţină mai mult decât pare la prima vedere:
"Aşa cum am menţionat în comunicatul publicat înaintea vizitei, apreciez că opinia publică, Parlamentul, toate partidele şi, nu în ultimul rând, presa aşteaptă cu interes să cunoască şi să dezbată în mod democratic obiectivele comune care au rezultat în urma convorbirilor oficiale de la Casa Albă, aşa încât punerea lor în operă să beneficieze de o legitimitate absolut necesară."
Nu-l suspectez nicidecum pe Tăriceanu de patriotism, dar lipsa unor declaraţii similare din partea PSD-ului, partenerul de coaliţie, "speaks volumes".

2 comentarii :

Gabriel spunea...

Exact asta mă întrebam şi eu. În afară de declarația de sprijin personal care e poate un succes personal al lui Iohannis şi în interes personal, totuşi ce anume a obținut România din această vizită de este calificată ca un succes? Cheltuieli suplimentare? O declarație din partea Bell că mai sunt interesați de afacerea aia din 1996, să fabrice la noi elicoptere pe care să ni le vândă tot nouă? Cât despre baze militare, unu la mână că nu s-a zis nimic. Al doilea, asta va un succes când vom câştiga şi noi ceva, afară de faptul că ne transformă (abia acum cu adevărat) în ținte de maxim interes pentru Rusia şi pentru terorismul islamic.

Riddick spunea...

Cheltuieli, cu siguranţă, şi resurse "arvunite" unor petrolişti americani.

Ar fi trebuit să fi avut deja "Cobrele" începând din 2000-2001, dar atunci s-au opus CDR şi PD, care au optat pentru EADS Tiger (nu s-a realizat nici asta, şi Tiger e mai scump decât Cobra, "nefăcând" proporţional mai mult).

Cred că au vorbit despre relocare Incirlik "bombs included".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mihai Giurgea ("Capitalism pe pâine")
2012: "Oamenii au început să-şi dea seama că societatea trebuie condusă nu de popor, ci de un sector privat puternic. Minciunile penibile ale bătrânilor politruci nu mai țin – decât poate la popoare inferioare, cerșetoare, socialiste. Ca grecii sau, poate, românii. Dar aceste popoare vor fi șterse din istorie. Cadavrul lor deja a început să miroasă."
2014: "Îmi convine şi că România a devenit colonie germană: că sub conducere românească, m-au furat cu toții 20 de ani!"
2014: "România NU MAI E sub controlul politicienilor români. România nu mai e nici măcar sub controlul poporului român (lucru care pe mine, personal, mă bucură foarte tare!). România e condusă în clipa asta dintr-un oraş numit Washington. Nu din oraşul Bucureşti."

Postări populare (nu P.P.E. !):