05 februarie 2017

Visul globaliştilor: s(t)ate fără "câini"


Îmi vine-n minte interdicţia legiferată impusă poliţiei cu ani în urmă, la presiuni externe: aceea de a nu întocmi şi a nu uza de statistici privind etnia delincvenţilor şi infractorilor (desigur, era vorba despre mascarea proporţiei ţiganilor intraţi în conflict cu legea, "suprareprezentaţi" în raport cu procentul din populaţie al etniei). Parcă PD-ul (în coaliţie cu CDR şi UDMR) a fost promotorul măsurii.
Ong-urile sorosiste tac mâlc când zeci de angajaţi ai televiziunii România TV sunt audiaţi la DNA într-o acţiune clară de intimidare după ce televiziunea difuzase înregistrările video ale lui Sebastian Ghiţă. Dar sar de cur în sus când e vorba despre investigarea instigatorilor străini.
Institutul pentru Politici Publice/IPP (ce denumire pompoasă!), un ong cu finanţare nedeclarată care activează de peste 15 ani, cere demisia preşedintelui comisiei parlamentare de control a SRI fiindcă a îndrăznit să atragă atenţia asupra faptului că există instigatori la dezordini care acţionează organizat şi care reprezintă interese străine în România. "Argumentaţia" oengistă constă în clişee şi marote caracteristice propagandei globaliste: "faci jocul ruşilor", "te iei de străini - eşti naţional-comunist", "afectezi imaginea României în ochii partenerilor externi" (= adică, ai patronilor instigatorilor!). 
"Nu vedem nicio problemă ca o firmă privată, de la conducere până la simpli angajați, să se organizeze cum consideră pentru a participa la un protest civic și considerăm îngrijorătoare preocuparea lui Adrian Țuțuianu pentru acest subiect", declară IPP. Dar civic se referă la români şi România, nu la străini, fie ei chiar aflaţi prin România. Civic = "cetate". Nu "bazar", nici "hotel", nici "staţiune turistică". Şi persoane (oameni vii), nu întreprinderi, firme ori alte structuri. Măcar nu neagă de-a dreptul că aceste fapte ar exista.
"Cerem directorului SRI să nu dea curs solicitării de a culege date despre protestatarii ce demonstrează în baza unui drept constituțional, și mai grav, să nu le furnizeze unui actor politic ce dorește stoparea acestora. Acesta reprezintă un act de poliție politică." SRI trebuie să culeagă oricâte date dacă sunt în joc interese de stat, şi dacă o face prin simpla observaţie şi nu prin ingerinţe în activitatea sau viaţa cetăţeanului. M-aş gândi că "actorul politic" ar putea fi guvernul sau PSD, dar cum aceştia nu dau semne c-ar vrea să oprească instalarea haosului, o iau doar drept o construcţie semantică de-a semnatarului, şi-atât.
București, 5 februarie 2017 – Intențiile anunțate public de Președintele Comisiei Comune de control a SRI din Parlamentul României, Adrian Țuțuianu, de a cere Serviciului Român de Informații să investigheze companii multinaționale care și-au îndemnat angajații să participe la protestele din stradă din ultimele zile împotriva Ordonanței Guvernului Grindeanu pentru modificarea Codului Penal/de Procedură Penală pentru că acest fapt ”este o chestiune de siguranță națională”, reprezintă o instigare la ură împotriva firmelor cu capital străin în România. Această atitudine iresponsabilă, venind din partea unei Comisii Parlamentare, aduce prejudicii imense imaginii României în relația cu partenerii săi externi.
Declarațiile sunt cu atât mai grave cu cât se fac în aceste zile în care sute de mii de oameni din toate mediile sociale protestează în stradă, în toată țara, amplificând, într-un mod pe care îl considerăm iresponsabil, starea de tensiune din societate. În pofida discursurilor unor lideri PSD care cheamă la calm și dialog, Adrian Țuțuianu caută să îi antagonizeze pe românii angajați la stat sau la firme românești cu cei care lucrează în multinaționale, temă folosită, de altfel, de PSD și în campania electorală. Declarațiile unui Președinte de Comisie Parlamentară au cu totul altă semnificație. Dincolo de asta, o asemenea atitudine reprezintă un act de poliție politică. Chiar dacă acest lucru este real și conducerea companiilor a decis să recomande angajaților să protesteze, acest lucru nu constituie decât un drept legal prevăzut de Constituție și nicidecum un act neconstituțional, ilegal sau subversiv.
Institutul pentru Politici Publice cere demisia lui Adrian Țuțuianu din fruntea Comisiei pentru Control a activității SRI, considerând că PSD trebuie să aducă în prima linie membri care să contribuie în mod responsabil la construirea unei Românii bazate pe principiile unui stat de drept, inclusiv pe respectarea drepturilor omului. Nu vedem nicio problemă ca o firmă privată, de la conducere până la simpli angajați, să se organizeze cum consideră pentru a participa la un protest civic și considerăm îngrijorătoare preocuparea lui Adrian Țuțuianu pentru acest subiect. Amintindu-ne evenimentele de amploare pentru diversele lansări de candidaturi, înțelegem că participarea, sub coordonarea șefilor de companii sau instituții de stat, a sindicatelor, a angajaților din sistemul public la diferite evenimente PSD, nu îl deranjează pe Adrian Țuțuianu precum îl deranjează comunicarea între angajații și liderii companiilor private când participă la proteste civice de contestarea a guvernului partidului din care face parte. Mentalitatea de influență totalitară încă nevindecată la mulți politicieni români încă nescuturați de comunism îi face să vadă în orice contestatar al guvernului PSD un agent plătit al străinilor ce vreau răul țării. O asemenea atitudine este demnă de un lider politic din Belarus și nicidecum nu trebuie întâlnită la șeful comisiei de control a SRI.
Cerem directorului SRI să nu dea curs solicitării de a culege date despre protestatarii ce demonstrează în baza unui drept constituțional, și mai grav, să nu le furnizeze unui actor politic ce dorește stoparea acestora. Acesta reprezintă un act de poliție politică.
De altfel, sesizăm că mai mulți membri PSD se îngrijesc să facă liste cu nume de persoane și, mai nou, companii private, care participă sau susțin protestul împotriva recentelor decizii normative ale Cabinetului Grindeanu în domeniul luptei anti-corupție. Țuțuianu vine după Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, care făcuse liste cu jurnaliștii care anunțaseră public că participă la protest și îi îndemnau și pe alții să facă la fel, și după ce cadre MAI din Poliția economică fac controale de intimidare la firmele românești care susțin protestele (vezi cazul patronului din Ploiești care după ce a anunțat că printează gratuit bannere pentru protestatari a primit controale la această firmă dar și la alta pe care o deține).

2 comentarii :

Simeone spunea...

...aceeași etnie!

http://www.dailystormer.com/wp-content/uploads/2016/08/jews-mass-immigration.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=HLbPSQx-I-I

Riddick spunea...

Mi se făcea scârbă când vedeam (ieri) la televizor pancarte cu "Welcome!" (scris dedesubt şi în arabă) pe aeroporturi americane după ce "justiţia" a anulat interdicţia (temporară) de intrare în SUA pentru cetăţeni ai unor state musulmane, interdicţie instituită de Trump. Dar se vor introduce vize şi se va interzice "pe altă cale". ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: