30 decembrie 2016

Nu-i pesimism sau resemnare. Limbricul ăsta fraternizează cu inamicii din interior ai speciei.


Trece dincolo de patologie sau trădare. Este trăire

Bleen, cu panseuri despre inutilitatea individului de rând şi despre triumful final al übermensch-ilor. M-am uitat la comentarii: miştocăreli, relativizări, teoretizări şi contextualizări. Niciunul nu-l ia la trei păzeşte; probabil le convine "destinaţia".

N-ar vrea să ştie soluţia mea pentru asemenea "inovatori". Cum? Nu, n-o dezvălui, că vine CNA-ul.

4 comentarii :

Gabriel spunea...

Omul este defect - nu el era ăla care-l înjura pe sinucigaşul din gara Sinaia, că i-a deranjat vacanţa? Cu nişte ani în urmă, când se ocupa de "blogary", i-am accesat declaraţia de avere.
Am scris şi un articol despre asta: https://iconoclastdebunker.wordpress.com/2013/02/15/basist-propun-noua-platforma-valorile-familiei/
Din păcate, declaraţia nu mai este disponibilă pe site-ul Ministerul Muncii.
Axinte, omul de dreapta necruţător cu săracii, cu beneficiarii de ajutoare sociale şi cu bugetarii nu avea nimic. Declaraţia era goală, iar el, care ura asistaţii şi bugetarii, era proaspăt angajat la Ministerul Muncii. Nu avea nimic şi, dacă-mi amintesc bine, nici ocupaţie (dar s-ar putea să mă înşele memoria, la vremea respectivă am notat doar absenţa averii). Nu pot presupune decât că este unul dintre postacii plătiţi la negru din şpăgile Udrei, prin intermediul lui Breazu.

Riddick spunea...

Ba da, era cu prietena lui (tot Dana Bratu?), care între timp (de vreun an) l-a lăsat, s-o fi lămurit cu cine are de-a face. Era furios atunci ca "a apucat să vadă şi ea" (cum îi taie trenu' capu' ăluia), îi strigase să se întoarcă dar era deja târziu.

Un jeg de "om"... Un repetitor şi un răspândac de lozinci şi clişee, se consideră oberliberal (libertarian). Poate oberchelner, dar nici atât că-ţi trebuie ceva experienţă şi stil. Predicatorii laissez-faire-ului sunt bugetari sponsorizaţi de Soros&Co.

B.S. spunea...

Ce libertarian omule?! Axinte era oe vremuri ceva mai zdravan la cap, dar de cand s-a bagat cu Politeanu la Initiativa Romania a devenit o lichea de stanga ca si celeltalte lichele si canalii care incaseaza un nenorocit de franc via Soros. E si împotriva initiativei de revizuire a Constituției propusa de Coalitia pentru Familie. Nu ca ar fi el neaparat contra, dar asa e.ordinul pe unitate la toate oficinele lui tata George...

Riddick spunea...

Aşa se defineşte. Libertarienii zici că sunt teoreticieni, dar de fapt sunt lobbyşti ai corporatismului. Miezul e stângist, desigur.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: