19 decembrie 2011

USL ar călca în rahat, da' mai cu grijă, așa, să nu ia prea mult pe talpa pantofului...



Comunicat de Presă

Deciziile Consiliului European trebuie girate de un comitet de criză

PNL şi USL au prezentat la consultarile de la Cotroceni planul propus pentru implementarea deciziilor Consiliului European:

Pasul 1. Înfiintarea unui Comitet de criza Putere-Opozitie-BNR pentru gasirea celei mai rapide solutii de adoptare a Acordului Interguvernamental de Guvernanta Fiscala; acest Comitet trebuie însa sa elaboreze si masuri de crestere economica si creare de locuri de munca.

Pasul 2. Adoptarea unei legi, cu majoritate calificata, în cel mai scurt timp, în care sa se prevada obligativitatea respectarii regulilor privind deficitul structural si disciplina bugetara. USL va vota o astfel de lege si o va asuma politic.

Pasul 3. Instalarea unui guvern de tehnocrati, cu sustinerea larga a grupurilor parlamentare, fara obiective electorale, capabil sa asigure implementarea masurilor convenite.

Pasul 4. Guvernul de tehnocrati urmeaza sa aiba ca sarcini:

- Sa adopte legea privind sistemul electoral (care sa prevada un numar de 300 parlamentari alesi prin vot uninominal)

- Sa organizeze alegeri corecte si o tranzitie democratica spre noua majoritate legitimata prin votul popular.

Pasul 5. Revizuirea ampla de catre noul Parlament legitim, pâna la 31 iunie 2013, a Constitutiei României.

USL i-a atras atenţia presedintelui României, cu ocazia consultarilor de la Palatul Cotroceni, ca, în ultimii trei ani, statul social a fost desfiintat în România si înlocuit cu statul clientelar. Ce nu spune public presedintele băsescu, cu litere mici, este faptul ca România a devenit cel mai clientelar si cel mai corupt stat din Europa. O armata de oameni, care se afla sub ochii, sub comanda si sub protectia politica a lui traian basescu fura în România tot ce se poate fura, de la bani publici, pâna la parlamentari, voturi s.a.m.d. Statul clientelar, patronat de traian băsescu, n-are nimic în comun cu ideea de stat performant, despre care presedintele si subordonatii sai vorbesc.

În România s-au luat doar masuri de austeritate împotriva tuturor categoriilor de bugetari, împotriva întreprinzatorilor care nu cotizeaza, împotriva salariatilor din mediul privat, împotriva marilor sisteme publice, dar n-a început înca si nici nu da vreun semn sa înceapa austeriatea împotriva hotilor, împotriva clientilor, împotriva tuturor favoritilor, preferatilor si parazitilor acestui regim pe care domnia sa îl conduce.

Deputat PNL de Alba,

Călin Potor,

Candidat USL la Primăria Alba Iulia

AGERPRES

8 comentarii :

Riddick spunea...

... merg pe călcâie, așa, mai pe margine...

Dar direcția în care merg e aceeași.

Simeone spunea...

Directia si culmea concurentei

Apele minerale Dorna, Poiana Negri si Izvorul Alb aduc 100 de milioane de euro in conturile Coca-Cola, potrivit datelor despre productie de la Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM).

Gigantul american a cumparat apele minerale de la Jean Valvis, in 2002, iar, in prezent, are, in Carpatii Orientali, trei fabrici de profil, unde lucreaza 250 de oameni, si este singura companie multinationala care face fata concurentei locale, reprezentata de Borsec (Romaqua) si Izvorul Minunilor (European Drinks), relateaza Ziarul Financiar.

http://www.ziare.com/afaceri/firma/apa-minerala-romaneasca-aduce-coca-cola-100-de-milioane-de-euro-897745

Riddick spunea...

De...

O mai fi apa minerală Bucovina a lui Hayssam ?

Crystal Clear spunea...

Da, azi treceam pe langa o "fabrica de apa" -pe Valea Prahovei -asezata chiar pe rau si ma gandeam ca si apa ne-au luat-o

Simeone spunea...

Curgeau cu deficit. Din cauza asta ne-au fost luate "si" izvoarele.

Crystal Clear spunea...

Curgeau cu deficit < 0,5% -"regula de aur".....
Nu stiu cine a inventat cifra asta si cum este justificata

Riddick spunea...

Aşa au primit prin SMS, aşa zic. ;-)

Crystal Clear spunea...

:))))) Corect, de la un SMS ni se trage....;)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: