16 decembrie 2016

Fraze de mare angajament, ţţţ-ţţţ-ţţţ...

 
Non idem est, si duo dicunt idem. Tăriceanu nu-i Farage (nu-l compar cu "de pe la noi", că... n-avem).

Afirmaţii făcute azi de Tăriceanu, într-o conferinţă de presă:

Plecăm de la câteva lucruri esențiale și anume: restabilirea suveranității depline a României, restabilirea ca prioritate zero a ceea ce se numește interesul național, fie că vorbim despre domeniul politic, fie că vorbim de chestiunile de natură economică. Prea mult în ultima vreme am văzut România o țară care este euroconformă. Am văzut că cineva nu știa cum să scrie lucrul acesta. Se traduce în felul următor: tot ce se decide la Bruxelles, noi aprobăm. Nu avem niciun punct de vedere, nu avem nicio obiecție, interesul nostru național pare să se fi transferat la Bruxelles. Să știți că interesul național nu se poate transfera nicăieri. El rămâne aici, în România. România trebuie să fie capabilă să își susțină și să își promoveze interesul național, fie prin diplomație, fie prin poziționări politice, fie prin forța economică pe care poate să o dobândească.

După aceste alegeri România trebuie să își reclădească profilul politic în Europa și în regiune, vreau să redevenim o țară care nu primește ordine de la alții, unde ambasadorii nu vin să ne spună ce trebuie să facem, știm foarte bine ce trebuie să facem, bazându-ne pe acest element fundamental care este interesul național. Nu înseamnă acest lucru că vrem să reclădim relațiile cu partenerii noștri. Nu! Relațiile cu partenerii noștri strategici, fie că este vorba de Statele Unite, fie că este vorba de Uniunea Europeană, vor rămâne la fel de puternice, la fel de solide, dar atât cât sunt eu în poziții importante în România, voi pleda pentru ca România să fie în rând cu celelalte țări, la fel cum noi ne respectăm partenerii, să cerem același respect și pentru noi, și să se înțeleagă foarte bine că toate țările au interese proprii, dar și noi avem dreptul la promovarea interesului propriu, care este interesul național al României.
Booooon...  

Care va să zică, acelaşi Tăriceanu care a ratificat ca premier tratatul de aderare a României la UE şi Tratatul de la Lisabona fără referendumuri, acum o arde "eurosceptic" (adică... "extremist", n'aşa?!). Tăriceanu, aliat al PSD-ului care a "negociat" dezastruos capitolele de negociere a aderării la UE (în aproape toate apare fraza-tip "România a acceptat integral acquis-ul comunitar din domeniu, în vigoare la data de [...], fără să ceară perioade de tranziţie sau derogări"). PSD care şi el se dă partid patriotic, de la o vreme. ALDE (alde.ro), partidul lui Tăriceanu, este afiliat la ALDE (alde.eu), partid federalist paneuropean condus de freak-ul Guy Verhofstadt, membru al grupului Spinelli, şi care afirma "identitatea naţională este un concept criminal care poate duce în cele din urmă către camerele de gazare", iar despre manifestul său eurofederalist, că "este un eveniment fondator la fel de important precum faimoasele scrieri ale lui Marx și Engels". ALDE este principalul eurogrup pro-gay, iar din alde.ro face parte Renate Weber, notoriu activist din Reţeaua Soros, pro-gay şi semnatar al manifestului Spinelli (care cheamă la desfiinţarea statelor naţionale).

De altfel, se vede în partea a doua cum se dă singur de gol când menţionează clar limitele (Bruxel, Licurici), aşa că... marş d-aici!

3 comentarii :

Riddick spunea...

"Acelaşi Tăriceanu care a ratificat a premier aderarea României la UE şi Tratatul de la Lisabona fără referendumuri"...

...era de acord şi cu aşa-zisa "Constituţie Europeană" (respinsă salutar la referendumurile din 2005 din Franţa şi Olanda), şi despre care afirma ca "a fost ratificată implicit odată cu ratificarea de către parlament a aderării României la UE".

Dezbaterea şi adoptarea Proiectului de Lege pentru ratificarea Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, semnat la Lisabona, la 13 decembrie 2007.

Tăriceanu: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional, odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum".

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6430&idm=3&sir=&sep=and&idv=1105&idl=2

Anonim spunea...

Nu mai fiti asa de duri cu bietul Calin !
El e un baiat blajin, dar cei care-l dirijeaza sint ''oscilanti''.
Oricum, lui Calin ii va fi tot mai greu sa execute, concomitent, ordine de la doua ''rituri'' !!!

Riddick spunea...

Pâi da, e doar un executant.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: