UPDATE, 1 decembrie 2014: Ar fi, totuşi, o majoritate UEistă de 56 vs 45 (?), la mandate. Dar este artificială, tot ce a căzut sub 6% este anti-UE (15-16%), astfel încât raportul real la procente este exact invers, 45 vs 55. Văd aici o implicare a Moscovei, care şi-a fragmentat DELIBERAT forţele (două partide anti-UE au apărut chiar în 2014, ştiindu-se că este prag electoral de 6% !).
****************
Nu-i "victoria stângii", ci victoria forţelor anti-UE !
UEa, care tot vroia să se-ntindă ca râia, tocmai a primit o lovitură zdravănă de rangă peste bot.
Atenţie la Voronin, care bălmăjea că "nu va abroga" acordul de asociere cu UE - exact ca Ianukovici.
Cu toata propaganda infernală revărsată peste ei, cu toate sondajele mincinoase, repmoldovenii şi-au manifestat voinţa. În curând vor fi date publicităţii şi datele recensământului din mai-iunie, din care va reieşi că se consideră etnici români doar o mică minoritate, foarte probabil sub numărul de cetăţenii româneşti acordate (în 2004 s-au declarat români doar... 2,2% ). Clica de la Chişinău avea în timp real toate datele, le-a lăsat pentru după alegeri. Şi-au manifestat panica - iar eu am intuit rezultatul de acum - atunci când au blocat candidatura partidului "Patria" pe motiv c-ar primi "finanţare din exterior" (= din Rusia; partidele clicii fiind sprijinite pe faţă de UE, chiar prin consilieri implantaţi în ministere).
Perioada romantică a trecut demult. Fiecare să meargă, deci, pe drumul său (că doar n-oţi fi crezut că ar vrea Unirea clica UEistă, ori UEa). Şi, pe cât posibil, să ne ţinem de neamuri (cum zicea odată Snegur), în pace şi bună vecinătate.
Hotnews:
Alegeri parlamentare in Republica Moldova: Partidele pro-ruse PSRM si PCRM au castigat alegerile (rezultate oficiale partiale)
Partidul Socialistilor (22,72%) si Partidul Comunist (21,49%) au obtinut cele mai multe voturi, potrivit primelor rezultate oficiale partiale, date publicitatii dupa numararea a 20% din buletinele de vot. Partidul Democrat condus de Marian Lupu ocupa locul al 3-lea, cu 16,8% din voturi. Partidul Socialistilor, aflat pe primul loc, este cel mai anti-occidental si anti-romanesc partid din Republica Moldova.
UPDATE: Datele diferă la siteul europeist Deschide.md, dar prăpădul nu mai poate ocoli tabăra pro-UE (ce-i sub 6% se redistribuie):
Rezultate preliminare CEC după numărarea 40% din totalul buletinelor de vot.
PLDM - 17,84%
PDM - 16,58%
PSRM - 22,07%
PCRM - 19,26%
PL - 6,9%
---------------------------- 41,33% vs 41,32% (la redistribuire iau mai mult partidele mai mari, în ordinea procentelor - deci e clar !)
Uniunea Vamală - 4,04%
PCR - 5,7%
16 comentarii :
E posibil să înceapă vreun "maidan ueist "...
Deşi nu cred, repmodovenii sunt cu garda ridicată când e vorba de Germania...
E posibil. Mie mi-e frică cu Voronin, e "ciupit", n-ai bază-n el. Mă aştept la migraţii parlamentare. În fine...
Da, bucăţica aia de ţară este chiar importantă ... face diferenţa.
Să vedem ce urmează.
E strîns. Se pot întîmpla multe. De fapt, în continuare se pot întîmpla multe oricare ar fi fost diferența.
Problema cu unirea... așa cum arată, nu revine o provincie pierdută la trupul țării, s-ar adăuga o provincie la o colecție de provincii dintr-o colecție și mai mare de provincii.
Cum de n-a funcționat feisbucul? Sau a funcționat cu plus de performanță pe partea antiueistă?
Culmea e că Rusia vrea, din Rep. Moldova, doar Transnistria, capătul vestic al proiectului Novorusia. Dacă ar exista un acord cinstit (Vest-Rusia, nu-mi fac iluzii cu independența de decizie a României)... mda, visuri.
Cred că ai dreptate. Componenta anti-UE a înclinat balanța. De asta nu avem aici de ales decît între "mai mult UE" și "și mai mult UE", ca să nu ne stresăm cumva.
Acum acceptă id-ul wordpress. O fi de bine ?
...
Atentie la Voronin !!!
El e veriga slaba prin care se poate actiona avindu-se in vedere prietenii pe care ii are pe aici...
Daca nu ma insel el are si un fiu, mare investitor prin Ardeal ....
Oricum, Voronin trebuie urmarit fiindca poate fi interesant si poate rasturna rezultatul !
Feisbucul nu pătrunde la sate. Repmoldovenii nu vor UE, asta-i clar. Concluzia de bază asta este.
Transnistria n-a aparţinut României. Mă aştept ca la o eventuală invazie în Novorossia, să nu intre si-n "Bugeac" (sudul Basarabiei), care ar deveni o enclavă ucraineană pe care am putea-o ocupa uşor (n-o vom face; n-o vor face ei, guvernanţii).
Mai face figuri platforma Blogger/Google. Câteodată nu-mi mergea "serciul", de nu puteam căuta ceva pe blog, cuvinte-cheie. Mi-au "disablat" 4-5 imagini, da' şi eu fraier, le-am pus cu .html, încărcate pe "un server Google", în loc de .jpg în Picasaweb, asociat cu contul Blogger. Le-oi reface, mi-a fost lene... :)
Cind am zis despre prietenii lui Voronin nu ma gindeam la Basescu !
Riddick ai dreptate !!!
În Bugeac s-ar putea ridica o insurgenţă pro-Rusia care să determine o anexare (zic şi eu...). Asta dacă nu cumva planul iniţial era să avem graniţă cu Rusia pe sectorul Galaţi-Chilia.
Da, atenţie la Voronin. Se va repeta "scenariul Ianukovici" ?
Întrebările pe care trebuie să ni le punem
1. Ianukovici a acţionat permanent la indicaţiile/ordinele lui Putin ?
2. Vroia sau nu să finalizeze semnarea acordurilor cu UE ?
3. Dacă nu, de ce le-a început ? La ordinele cui ?
4. Dacă da, de ce s-a retras din negocierile cu UE ? La ordinele cui ?
5. De ce Putin nu a reacţionat când încă mai putea bloca Europuciul cu costuri minime ?
6. Cine-l controlează pe Putin ?
http://riddickro.blogspot.ro/2014/03/intrebarile-pe-care-trebuie-sa-ni-le.html
Revin cu o precizare privind dispariţia unor poze, pe dreapta blogului. Se termină ele-n .gif sau .jpg ("urmele" - text), dar au intrat ca text Javascript (format html), încărcat pe 1.bmp... sau 2.bmp. ... - servere Google: am copy/pastat URL-urile lor de pe pagina-ciornă Blogger, apoi le-am şters de acolo).
Bugeacul a fost cheiea strategică a statului medieval al Mușatinilor. Privit la o scară mai mare, ieșirea la mare a Ucrainei reprezintă Bugeacul lor (sau al Rusiei, depinde). Miza accesului rus la Dunăre rămîne mare (pentru ruși), recunosc. Și reciproc, împiedicarea accesului poate deveni o miză importantă.
Am o atitudine ambivalentă față de alegerea devizei PRM - "Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decît atît" (Petru Rareș), gîndindu-mă exact la soarta Bugeacului. Mi s-a părut o alegere prea orgolioasă. Anumite lucruri nu se spun așa, prea tare, că se supără... zeii. În România Mare profeția s-a împlinit. Pentru Moldova și pentru Rareș nu.
Credința rămîne fermă, cum și cînd se vor așeza piesele în configurația dorită rămîne însă un mister.
Putem specula, totuși, că la un colaps al Ucrainei, chiar NATOUE ne-ar aduce Bugeacul înapoi.
Legat de punctul 6. Tot ce se întîmplă pe lumea asta nu mai reprezintă decît, cel mult, o confruntare între facțiuni bancherești? Am cam fi la capătul timpului atunci. Dacă Putin e "doar" un agent cocoțat peste statul rus, jos pălăria, bancherimea știe meserie!
Hai ca o ''dreg'' din numaratoare !
Daca iese invers, vor accepta situatia Dodon si Voronin sau iese ca la Kiev ?
@conumishu: Când ziceam de "anexare" în urma unei insurgenţe pro-Rusia în Bugeac, mă refeream la o anexare de către Rusia. Care ar putea juca subtil, lăsând Bugeacul la Ucraina şi limitându-se până la frontiera din 1918-1919 (la sud). Mingea ar rămâne apoi în terenul RO/UE/NATO.
PRM e partid-sistem. Uită-te la "vote tracking record" al lui CVT la Bruxel si vei vedea că mai mereu era "pe linie": http://term7.votewatch.eu/en/corneliu-vadim-tudor.html
"Nu te ruga la un chip cioplit" - o spune unu' care până prin 2006 lua săptămânal de la chioşc Dilema, Caţavencii şi 22. M-am trezit după nu-urile de la euroreferendumurile din 2005.
Strelkov a făcut aluzii despre trădare la nivel înalt a Novorossiei, dar a indicat înspre oligarhi şi "aparat", deocamdată l-a scos din cauză pe Putin.
@Anonim: Voi pune un update. Tot ce vine din urmă sub pragul de 6% este anti-UE. La fel ca-n Grecia, unde conduce o coaliţie pepe-socialistă minoritară la vot, dar majoritară prin legea electorală care dă primului clasat o primă de 50 de mandate. În locul Rusiei, dacă s-ar adeveri noul scenariu electoral, aş expulza cel târziu până la sfârşitul lui ianuarie pe toţi repmoldovenii care muncesc în Rusia şi n-au şi cetăţenie rusă. Ca să se ştie o treabă. La fel - interzicerea mărfurilor Repmoldova în Rusia.
Cică ar fi vreo 600-700 de mii de repmoldoveni care lucrează în Rusia. Îi absoarbe UE ? Bruhaha !
Ca să poţi să-ţi faci casă în Rusia este obligatoriu să ai numai ceţaţenie rusă.
Repmoldovenii care lucrează acolo au renunţat demult la cetăţenia lor.
Trimiteți un comentariu