08 septembrie 2016

Sunt "puşi pe noi" (să ne termine...)


O analiză detaliată la Fluierul, despre ce stă în spatele intenţiilor tehnocraţilor (şi nu numai ale lor) privind favorizarea capitalului în defavoarea salariaţilor, prin modificările la Codul Fiscal. Nu este prevăzut un mecanism clar de compensare a poverii fiscale suplimentare care ar fi transferată de la angajator la angajat, în proiectul de OUG se menţionează o aşa-zisă "obligativitate" prin amenzi de a se mări corespunzător salariile "refiscalizate". În partea finală a articolului se arată şi un alt scop: "privatizarea sănătăţii".

Ca şi la "privatizarea" economiei, plănuita privatizare "a spitalelor" ( = a serviciilor de sănătate) se intenţionează a se face prin cedarea cotei de piaţă (pacienţi, clădiri, cadre sanitare; în economie: clădiri, terenuri, personal calificat/format deja angajat, lanţuri de distribuţie şi de furnizori...). Nu se ţine cont de actualul standard de viaţă ("nivel de trai") care nu permite accesul "nelimitat" la un sistem de sănătate cu plată, cel puţin teoretic unul superior celui actual (care însă nu poate fi învinuit de neajunsurile sale doar fiindcă "e de stat" - poate fi îmbunătăţit chiar şi aşa). Se trag sforile pentru facilitarea accesului unora la de-a gata, în loc să investească/construiască de la zero, cu tot ce implică aceasta: atragerea de personal, de "clientelă" (pacienţi), abia în final dobândind "cota de piaţă" - prin concurenţă ("Legea Pieţei", pâi nu asta era lozinca ?!).

BOMBA ZILEI. NU e vorba DOAR de creșterea profiturilor multinaționalelor pe spinarea angajaților. CE PREGĂTEȘTE PE ASCUNS guvernul SOROS prin Ordonanța care vrea să MUTE DOAR pe Spinarea ANGAJAȚILOR contribuțiile de PENSII și de SĂNĂTATE

1. Care e situația în Prezent:


În prezent, contribuțiile sunt defalcate între angajat și angajator, astfel:

Angajatul datorează în prezent:
- 10,5% - CAS contribuții pentru Asigurările de Sănătate
- 5,5% - CASS contribuții pentru Pensii,
- 0,5% - contribuție pentru șomaj
Total : 16.5%

Angajatorul datorează:
- 15,8% - CAS contribuții pentru Asigurări de Sănătate în condiții normale de muncă, la care se adaugă
- 5% - contribuții pentru condiții deosebite de muncă și
- 10% - pentru condiții speciale de muncă,
- 5,2% - CASS contribuții pentru Pensii,
- 0,5% - contribuții pentru Șomaj.
Total : 36.5%

Angajatorul mai plăteşte:
- contribuții pentru fondul de concedii medicale,
- fondul de accidente de muncă și
- fondul de creanțe salariale.

2. Ce Pregătește Proiectul de Ordonanță - în rezumat


Prin proiect, contribuțiile vor fi:

Angajatul va datora
- 21,7% - CAS adică contribuții pentru Asigurările Medicale de Sănătate,
- 8,9% - CASS adică contribuții pentru Pensii
- ZERO - taxă de șomaj care în prezent este de 0.5%. Taxa de șomaj e scoasă de la angajat. De ce? Aflați mai jos.
TOTAL: 30.6%

Angajatorul va datora:
- 4,2% pentru condiții deosebite de muncă și
- 8,2% pentru condiții speciale de muncă (CAS),
- 0,8% - pentru șomaj
TOTAL: 13.2% 
Angajatorii mai plătesc:
- contribuții pentru fondul de concedii medicale,
- fondul de accidente de muncă și
- fondul de creanțe salariale.

Prin urmare, contribuțiile datorate de angajatori se reduc,  
în timp ce se majorează cele ale salariaților, care cresc dramatic.

3. Guvernul bagă 23,3% profit în Buzunarele Multinaționalelor (de la 36,5% taxele și scad la 13,2%)


Ca să mai atenueze impactul, Guvernul ar fi cerut prin proiectul de ordonanță creșterea salariilor brute cel puțin a celor mai mici decât salariul mediu, sub amenințarea unor amenzi.


Numai că o astfel de măsură e praf în ochii proştilor, pentru că nici un terț care nu e parte a unui contract (cum e statul aici), nu poate interveni şi fixa valoarea unui contract de muncă între două părți private. Deci orice patron poate ataca în instanță amenda guvernului şi va câștiga. De fapt, guvernul nici nu va da în judecată pe nimeni ci a specificat "amenda" doar așa ca să se acopere mediatic și publicitar.

Desigur în fața acestui profit suplimentar uriaș de 23,3% , oferit gratis de către guvernul tehnocrat, e posibil ca marile companii să mărească inițial salariile brute, cel puțin pentru cei cu salarii mai mici de până la salariu mediu brut pe economie.

Apoi însă la noile contracte şi la schimbarea locurilor de muncă nu se va mai întâmpla nimic, aşa cum nu se va întâmpla nimic, la miile de patroni medii sau mai mici, români şi străini, care nu vor mări nimic de la bun început.

4. Salariații vor trebui să plătească suplimentar din salariul lor: 14.1% (o creştere a taxelor de la 16,5% la 30,6%)


Drama este pentru salariați, ale căror salarii nete vor scădea cu 14.1%.

Ei vor fi la mila patronilor şi se vor ruga de aceștia ca să le mai mărească salariul brut

Unii salariați vor primi ceva măriri şi vor fi mai norocoși, alții nu vor primi nimic, şi vor suporta întreaga povară pusă de guvernul tehnocrat pe spatele lor.

ŞI ACUM BOMBA ZILEI care arată cât de mult a fost premeditată şi calculată această măsură


În continuare veți vedea, că măsura se vrea a fi luată NU doar pentru creșterea profiturilor multinaționalelor pe spinarea angajaților. Chiar mai mult, creșterea profiturilor multinaționalelor nici măcar nu e principalul scop al acestei măsuri.

Dacă observăm structura noilor taxe, observăm că guvernul progresist dorește ca salariaților să le revină în TOTALITATE obligația de a plăti integral taxele în domeniile pe care Guvernul vrea să le privatizeze SĂNĂTATEA şi PENSIILE.

Cu alte cuvinte, înainte de a da Legea Asiguratorilor Privați din Sănătate (măsură inclusă deja în programul de guvernare al lui Cioloş) şi probabil şi Legea Asiguratorilor Privați pentru Pensii, Guvernul progresist s-a văzut în fața unei probleme: cea mai mare parte din banii pentru asigurările de Sănătate şi pentru Pensii (sume pe care pe viitor salariații vor fi obligați printr-o altă lege să-i plătească către niște asiguratori privați), sunt plătiți acum către stat, de către companii, pe întreg fondul de salarii şi nu individual pe persoane.

Ori pe viitor lucrurile vor sta așa: guvernul va da o lege prin care se vor privatiza Asigurările de Sănătate şi probabil ulterior şi Asigurările pentru Pensii.


În urma acestei legi, în locul actualei Case Naționale de Sănătate De Stat care va dispărea (brusc sau treptat) vor apărea 4-5-6 Asiguratori Privați Internaționali care se vor înfrupta din cele 7.500 de milioane de euro ce se strâng an de an de la români pentru Sănătate.

Această Lege care va privatiza Banii din Sănătate, urmată de o alta, care va privatiza şi Banii din Pensii (parțial privatizați deja prin Pilonul II), va oferi "libertate" salariaților de a se asigura medical "alegând" pe oricare dintre cei 4-5-6 asiguratori privați internaționali care le vor lua românilor banii pentru Sănătate şi ulterior şi banii pentru Pensii.

Ori tocmai aici apărea "o problemă" pentru cei care pun la cale această privatizare. Salariatul nu putea să-i dea "de bunăvoie" Asiguratorului Privat Internațional TOȚI banii ce "trebuie să-i dea din salar pentru sănătate şi pentru pensii", pentru că o parte din acești bani sunt plătiți, în prezent, NEDIFERENȚIAT, de către firme direct către stat.

Nimic mai simplu şi-a spus tripleta: Cioloş-Dragu-Biriş & compania, puşi de cei cu interese în această afacere, să facă această Privatizare a Sănătății şi a Pensiilor.

Nimic mai simplu, vom obliga Salariații să plătească ei, TOATĂ suma ce "trebuie plătită pentru Sănătate şi Pensii", pentru ca ulterior, după Privatizarea banilor pentru Sănătătate şi pentru Pensii, Salariații să poată plăti TOATĂ această sumă direct Asiguratorului Privat Internațional pe care salariatul şi-l "va alege" din cei 4-5-6 asiguratori care vor veni ca să se-nfrupte din aceşti bani.

"Știm vreo firmă care să se fi îmbolnăvit și să se ducă la doctor?" - a spus Biriș, cu ipocrizie, dându-se de gol ca nimeni altul în legătură cu "problema" pe care li s-a cerut s-o rezolve..
Desigur firma "nu se îmbolnăvește", dar asta nu înseamnă că nu poate plăti, pentru uzura pe care o cauzează oamenilor, uzură din cauza căreia mulți oameni se și îmbolnăvesc.
Doar că Biriș a scăpat pe gură, exact porumbelul care trebuia, ca să ne dăm seama că "îl preocupa de fapt să rezolve", exact problema pe care v-o prezentăm noi, aici.
"Știm vreo firmă care la bătrânețe să ia pensie? Trebuie să înțelegem un lucru: contribuțiile la sănătate și la pensii nu sunt ale angajatorului, ci ale angajatului", a mai spus Biriș pentru pagina de Facebook a emisiunii Calea Europeană, indicând clar că va urma și Privatizarea Pensiilor.
Ați înțeles?

Această măsură de a muta în întregime, întreagă povară pentru plata contribuțiilor de Sănătate şi pentru Pensii, pe umerii Salariatului, nu este decât un mic pas, absolut necesar, pentru ca Sistemul Progresist să poată privatiza către Asiguratorii Privați Internaționali, banii pe care Românii îi dau pentru Sănătate şi pentru Pensii.

Ca dovadă că așa stau lucrurile toți banii NEPRIVATIZABILI au rămas să fie plătiți către stat DOAR de către firme:

Firmele vor datora Statului TOATE sumele de bani care NU SE POT PRIVATIZA (şi doar acele sume) cum sunt:

- cele pentru condiții deosebite de muncă
- cele pentru condiții speciale de muncă
- cele pentru șomaj
- cele pentru contribuții pentru fondul de concedii medicale,
- cele pentru fondul de accidente de muncă și
- cele pentru fondul de creanțe salariale.

În timp ce TOȚI BANII PRIVATIZABILI vor urma să fie plătiți DOAR de către salariați, azi către Stat şi mâine către Asiguratorii Privați Internaționali.

Salariații vor datora Statului TOATE sumele de bani (şi doar acele sume) care SE VOR PRIVATIZA în cel mai scurt timp, cum sunt:


- contribuții pentru Asigurările Medicale de Sănătate şi
- contribuțiile pentru Pensii

În realitate, Guvernul Cioloş-Soros, se ocupă de PRIVATIZAREA SĂNĂTĂTĂȚII şi a PENSIILOR pentru asiguratorii privați internaționali, în loc să se ocupe de problemele grave ale oamenilor din țară.

Acum reiese clar, că pentru a facilita această privatizare, Guvernul a premeditat această măsură de Multă Vreme.

Faptul că Proiectul de Ordonanță s-a scurs în presă şi i-a pocnit electoral pe tehnocrați direct în cap, facându-i să dea înapoi, pe moment, nu face decât să amâne această măsură până după alegeri.

Nu face decât să amâne această măsură până după alegeri, pentru că Asiguratorii Privați Internaționali nu vor renunța nici în ruptul capului la dorința lor, de a se înfrupta din cele 7.500 de milioane de euro, bani ce se strâng an de an de la români pentru Sănătate şi de a se înfrupta din alte multe miliarde de euro care se strâng pentru pensii.

Mai ales când au puterea, să impună Guvernul LOR, în România.
Pentru acești asiguratori privați internaționali, românii vor fi obligați să-şi dea 30,6% din salariu pentru "sănătate şi pensii", în timp ce la stat vor da impozit 16% (cât timp va mai rămâne 16%).

P.S. Acesta e guvernul teleghidat de alții, care "lucrează pentru binele țării", guvern pe care, aşa-zisul "patriot", Marian Munteanu, îl susține azi printr-o tăcere penibilă (de genul "țara arde, și baba se piaptănă") şi pe care-l va susține mâine prin vot, dacă partidul său va intra în Parlament.



Citiți neapărat și


PAS-CU-PAS despre Privatizarea Asigurărilor de Sănătate. De ce are nevoie "SISTEMUL" de cardul de sănătate și de baza de date cu tot istoricul bolilor fiecărui român

Care este Calendarul "Pas-cu-Pas" prin care banii romanilor din Sanatate se vor scurge in buzunarele Asiguratorilor Privati Internationali.

Petre Țuțea: "Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii".



Citiți întreaga poveste, despre cum vor plăti Salariații Români Taxele care până acum le plăteau Multinaționalele Străine




De la 1 ianuarie 2017 vine URGIA peste salariați, urgie adusă de GUVERNUL CIOLOȘ-SOROS. Pentru multinaționale MUMĂ, pentru salariați CIUMĂ. Taxele pentru CAS și PENSIE vor fi mutate de la Multinaționale și de la Patroni pe SPINAREA SALARIAȚILOR.


SCANDAL. După reacțiile indignate ale populației, TEHNOCRAȚII SOROȘIȘTI VOR ACUM SĂ ASCUNDĂ până după alegeri ORDONANȚA care mută taxele de CAS și PENSII de la Multinaționale și Patroni pe Spinarea ANGAJAȚILOR


BOMBA ZILEI. NU e vorba DOAR de creșterea profiturilor multinaționalelor pe spinarea angajaților. CE PREGĂTEȘTE PE ASCUNS guvernul SOROS prin Ordonanța care vrea să MUTE DOAR pe Spinarea ANGAJAȚILOR contribuțiile de PENSII și de SĂNĂTATE


TRIPLETA MINCINOASĂ CIOLOȘ-DRAGU-BIRIȘ Declarațiile fantasmagorice ale secretarului de stat BIRIȘ


Investitorii străini sunt foarte fericiți că taxele lor vor fi plătite de salariați: "Propunerile de modificare a Codului Fiscal anunțate constituie o bună baza de pornire a unui dialog real cu privire la simplificarea regimul contribuțiilor sociale"

4 comentarii :

Anonim spunea...

Daca tradatorii astia reusesc, iar romanii nu fac revolutie, atunci asta e !
Isi merita soarta !!!
In 2010, cind basescu si boc taiau salarii si pensii, un roman din provincie, salariat la STAT ,se ruga de un bucurestean zicindu-i: Iesiti dvs.in strada, acolo la Bucuresti si faceti-i sa nu ne taie salariile, ca acum e primavara si noi, dupa ce iesim de la program, mergem la gradina sa semanam cartofii !

Si, tot asa, romanii vor ''pune cartofii'' pina ce le va fugi Tara de sub picioare !
Mai ca-ti vine sa-ti doresti sa se intimple mai repede !!!

Riddick spunea...

PSD, PnL şi USL au criticat doar formal PDL&Băsescu, dar de fapt au tolerat (votând ratificarea Tratatului Fiscal European: 2012, când erau "în opoziţie" încă) şi au continuat "linia" după ce au ajuns la guvernare: http://riddickro.blogspot.ro/2013/11/basescu-complicele-si-alibiul-uslpsd.html

Şi TOŢI au fost vinovaţi de măsluirea referendumului constituţional din 2003, care a pregătit intrarea în UE: http://taranulamar.blogspot.ro/2012/12/referendumul-constitutiei-europene-din.html

Vai de curu' nostru. Da', o merităm...

Anonim spunea...

Am o presimtire rea, mai ales dupa declaratia licuriciului ala de la Chisinau si declaratia ''sefului'' de la Tiraspol privind ruperea Transnistriei de Rep. Moldova si ALIPIREA LA RUSIA !
Sa fie legatura intre declaratia lui Petit si ce a tiraspoleanului ?
Tacerea paralizata a Bucurestilor, exceptind scincetul de la Cotroceni(de ochii lumii) si incercatrea de a o lua ''a la legere'', cind e vorba de ''tara sora'', dar si de reluarea scenariului ucrainian pe seama Rep. Moldova, ma face sa cred ca jocurile sint facute si acum se implementeaza !
Ce ma inspaiminta este CE AR PUTEA URMA !

Riddick spunea...

Alipirea la Rusia se face şi cu vot al parlamentului Rusiei. Încă n-a avut loc un asemenea vot. Era bună Transnistria ca monedă de schimb a Repmoldova cu Ucraina: "Na-ţi Transnistria şi dă-mi (parţial, evident) Bucovina şi/sau Bugeacul".

O intervenţie ucraineană (-moldoveană-românească-UENATO) în tTransnistria sau o blocadă ar angrena automat Rusia în război, în primul rând cu Ucraina. Probabil că se știe că va urma așa ceva și se fac pregătirile.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: