O analiză detaliată la Fluierul, despre ce stă în spatele intenţiilor tehnocraţilor (şi nu numai ale lor) privind favorizarea capitalului în defavoarea salariaţilor, prin modificările la Codul Fiscal. Nu este prevăzut un mecanism clar de compensare a poverii fiscale suplimentare care ar fi transferată de la angajator la angajat, în proiectul de OUG se menţionează o aşa-zisă "obligativitate" prin amenzi de a se mări corespunzător salariile "refiscalizate". În partea finală a articolului se arată şi un alt scop: "privatizarea sănătăţii".
Ca şi la "privatizarea" economiei, plănuita privatizare "a spitalelor" ( = a serviciilor de sănătate) se intenţionează a se face prin cedarea cotei de piaţă (pacienţi, clădiri, cadre sanitare; în economie: clădiri, terenuri, personal calificat/format deja angajat, lanţuri de distribuţie şi de furnizori...). Nu se ţine cont de actualul standard de viaţă ("nivel de trai") care nu permite accesul "nelimitat" la un sistem de sănătate cu plată, cel puţin teoretic unul superior celui actual (care însă nu poate fi învinuit de neajunsurile sale doar fiindcă "e de stat" - poate fi îmbunătăţit chiar şi aşa). Se trag sforile pentru facilitarea accesului unora la de-a gata, în loc să investească/construiască de la zero, cu tot ce implică aceasta: atragerea de personal, de "clientelă" (pacienţi), abia în final dobândind "cota de piaţă" - prin concurenţă ("Legea Pieţei", pâi nu asta era lozinca ?!).
BOMBA ZILEI. NU e vorba DOAR de creșterea profiturilor multinaționalelor pe spinarea angajaților. CE PREGĂTEȘTE PE ASCUNS guvernul SOROS prin Ordonanța care vrea să MUTE DOAR pe Spinarea ANGAJAȚILOR contribuțiile de PENSII și de SĂNĂTATE
1. Care e situația în Prezent:
În prezent, contribuțiile sunt defalcate între angajat și angajator, astfel:
Angajatul datorează în prezent:
- 10,5% - CAS contribuții pentru Asigurările de Sănătate
- 5,5% - CASS contribuții pentru Pensii,
- 0,5% - contribuție pentru șomaj
Total : 16.5%
Angajatorul datorează:
- 15,8% - CAS contribuții pentru Asigurări de Sănătate în condiții normale de muncă, la care se adaugă
- 5% - contribuții pentru condiții deosebite de muncă și
- 10% - pentru condiții speciale de muncă,
- 5,2% - CASS contribuții pentru Pensii,
- 0,5% - contribuții pentru Șomaj.
Total : 36.5%
Angajatorul mai plăteşte:
- contribuții pentru fondul de concedii medicale,
- fondul de accidente de muncă și
- fondul de creanțe salariale.
2. Ce Pregătește Proiectul de Ordonanță - în rezumat
Prin proiect, contribuțiile vor fi:
Angajatul va datora
- 21,7% - CAS adică contribuții pentru Asigurările Medicale de Sănătate,
- 8,9% - CASS adică contribuții pentru Pensii
- ZERO - taxă de șomaj care în prezent este de 0.5%. Taxa de șomaj e scoasă de la angajat. De ce? Aflați mai jos.
TOTAL: 30.6%
Angajatorul va datora:
- 4,2% pentru condiții deosebite de muncă și
- 8,2% pentru condiții speciale de muncă (CAS),
- 0,8% - pentru șomaj
TOTAL: 13.2%
Angajatorii mai plătesc:
- contribuții pentru fondul de concedii medicale,
- fondul de accidente de muncă și
- fondul de creanțe salariale.
Prin urmare, contribuțiile datorate de angajatori se reduc,
în timp ce se majorează cele ale salariaților, care cresc dramatic.
3. Guvernul bagă 23,3% profit în Buzunarele Multinaționalelor (de la 36,5% taxele și scad la 13,2%)
Ca să mai atenueze impactul, Guvernul ar fi cerut prin proiectul de ordonanță creșterea salariilor brute cel puțin a celor mai mici decât salariul mediu, sub amenințarea unor amenzi.
Apoi însă la noile contracte şi la schimbarea locurilor de muncă nu se va mai întâmpla nimic, aşa cum nu se va întâmpla nimic, la miile de patroni medii sau mai mici, români şi străini, care nu vor mări nimic de la bun început.
4. Salariații vor trebui să plătească suplimentar din salariul lor: 14.1% (o creştere a taxelor de la 16,5% la 30,6%)
Drama este pentru salariați, ale căror salarii nete vor scădea cu 14.1%.
Ei vor fi la mila patronilor şi se vor ruga de aceștia ca să le mai mărească salariul brut
Unii salariați vor primi ceva măriri şi vor fi mai norocoși, alții nu vor primi nimic, şi vor suporta întreaga povară pusă de guvernul tehnocrat pe spatele lor.
ŞI ACUM BOMBA ZILEI care arată cât de mult a fost premeditată şi calculată această măsură
În continuare veți vedea, că măsura se vrea a fi luată NU doar pentru creșterea profiturilor multinaționalelor pe spinarea angajaților. Chiar mai mult, creșterea profiturilor multinaționalelor nici măcar nu e principalul scop al acestei măsuri.
Dacă observăm structura noilor taxe, observăm că guvernul progresist dorește ca salariaților să le revină în TOTALITATE obligația de a plăti integral taxele în domeniile pe care Guvernul vrea să le privatizeze SĂNĂTATEA şi PENSIILE.
Cu alte cuvinte, înainte de a da Legea Asiguratorilor Privați din Sănătate (măsură inclusă deja în programul de guvernare al lui Cioloş) şi probabil şi Legea Asiguratorilor Privați pentru Pensii, Guvernul progresist s-a văzut în fața unei probleme: cea mai mare parte din banii pentru asigurările de Sănătate şi pentru Pensii (sume pe care pe viitor salariații vor fi obligați printr-o altă lege să-i plătească către niște asiguratori privați), sunt plătiți acum către stat, de către companii, pe întreg fondul de salarii şi nu individual pe persoane.
Ori pe viitor lucrurile vor sta așa: guvernul va da o lege prin care se vor privatiza Asigurările de Sănătate şi probabil ulterior şi Asigurările pentru Pensii.
"Știm vreo firmă care să se fi îmbolnăvit și să se ducă la doctor?" - a spus Biriș, cu ipocrizie, dându-se de gol ca nimeni altul în legătură cu "problema" pe care li s-a cerut s-o rezolve..
Desigur firma "nu se îmbolnăvește", dar asta nu înseamnă că nu poate plăti, pentru uzura pe care o cauzează oamenilor, uzură din cauza căreia mulți oameni se și îmbolnăvesc.
Doar că Biriș a scăpat pe gură, exact porumbelul care trebuia, ca să ne dăm seama că "îl preocupa de fapt să rezolve", exact problema pe care v-o prezentăm noi, aici.
"Știm vreo firmă care la bătrânețe să ia pensie? Trebuie să înțelegem un lucru: contribuțiile la sănătate și la pensii nu sunt ale angajatorului, ci ale angajatului", a mai spus Biriș pentru pagina de Facebook a emisiunii Calea Europeană, indicând clar că va urma și Privatizarea Pensiilor.
- cele pentru condiții deosebite de muncă
- cele pentru condiții speciale de muncă
- cele pentru șomaj
- cele pentru contribuții pentru fondul de concedii medicale,
- cele pentru fondul de accidente de muncă și
- cele pentru fondul de creanțe salariale.
Salariații vor datora Statului TOATE sumele de bani (şi doar acele sume) care SE VOR PRIVATIZA în cel mai scurt timp, cum sunt:
- contribuții pentru Asigurările Medicale de Sănătate şi
- contribuțiile pentru Pensii
4 comentarii :
Daca tradatorii astia reusesc, iar romanii nu fac revolutie, atunci asta e !
Isi merita soarta !!!
In 2010, cind basescu si boc taiau salarii si pensii, un roman din provincie, salariat la STAT ,se ruga de un bucurestean zicindu-i: Iesiti dvs.in strada, acolo la Bucuresti si faceti-i sa nu ne taie salariile, ca acum e primavara si noi, dupa ce iesim de la program, mergem la gradina sa semanam cartofii !
Si, tot asa, romanii vor ''pune cartofii'' pina ce le va fugi Tara de sub picioare !
Mai ca-ti vine sa-ti doresti sa se intimple mai repede !!!
PSD, PnL şi USL au criticat doar formal PDL&Băsescu, dar de fapt au tolerat (votând ratificarea Tratatului Fiscal European: 2012, când erau "în opoziţie" încă) şi au continuat "linia" după ce au ajuns la guvernare: http://riddickro.blogspot.ro/2013/11/basescu-complicele-si-alibiul-uslpsd.html
Şi TOŢI au fost vinovaţi de măsluirea referendumului constituţional din 2003, care a pregătit intrarea în UE: http://taranulamar.blogspot.ro/2012/12/referendumul-constitutiei-europene-din.html
Vai de curu' nostru. Da', o merităm...
Am o presimtire rea, mai ales dupa declaratia licuriciului ala de la Chisinau si declaratia ''sefului'' de la Tiraspol privind ruperea Transnistriei de Rep. Moldova si ALIPIREA LA RUSIA !
Sa fie legatura intre declaratia lui Petit si ce a tiraspoleanului ?
Tacerea paralizata a Bucurestilor, exceptind scincetul de la Cotroceni(de ochii lumii) si incercatrea de a o lua ''a la legere'', cind e vorba de ''tara sora'', dar si de reluarea scenariului ucrainian pe seama Rep. Moldova, ma face sa cred ca jocurile sint facute si acum se implementeaza !
Ce ma inspaiminta este CE AR PUTEA URMA !
Alipirea la Rusia se face şi cu vot al parlamentului Rusiei. Încă n-a avut loc un asemenea vot. Era bună Transnistria ca monedă de schimb a Repmoldova cu Ucraina: "Na-ţi Transnistria şi dă-mi (parţial, evident) Bucovina şi/sau Bugeacul".
O intervenţie ucraineană (-moldoveană-românească-UENATO) în tTransnistria sau o blocadă ar angrena automat Rusia în război, în primul rând cu Ucraina. Probabil că se știe că va urma așa ceva și se fac pregătirile.
Trimiteți un comentariu