21 septembrie 2016

N-avem "în prima linie" partide patriotice, doar surogate...


Stăm RĂU. FOARTE RĂU...

Dintre cele declarat naţionaliste (şi eurosceptice) nou apărute, am încredere doar în PFN. Partidele celelalte ("mainstream") cochetează cu discursul naţionalist doar în preajma alegerilor (excepţia fiind UDMR, care cochetează permanent dar... rămâne partid europeist). Mai "vehement-(pseudo-)naţionalist" decât PSD a ajuns ALDE, care face parte din "europartidul" cu acelaşi nume condus de eurofederalistul Verhofstadt, semnatar al Manifestului Spinelli. La PMP apare EuroBăse pe post de "naţionalist" (partidul nu pare a fi "de aceeaşi părere cu el", însă... exclusiv pe acest punct).

Atenţie la eventuale manevre tip Syriza-Tsipras (lideri "nou-apăruţi", pseudo-naţionalişti sau "populişti", şi cu partidele aferente - care nu-s decât conservele Sistemului, plantate din timp).

Fluierul:

Cum a ajuns NUCLEUL COMINTERNIST BOLȘEVIC DUR care a controlat PSD-ul și parțial România timp de 70 de ani - să facă azi pe Patrioții Români....

Nota Redacției - Nu Există în Acest Moment O Forță Națională AUTENTICĂ în țara noastră.

Rețeaua Soros 

Am încercat să-i informăm, în multe articole, pe toți cei de bună credință care țin la țara noastră,

despre REȚEAUA SOROŞ din România cea care " a ajuns a fi stăpână şi pe țară şi pe noi", rețea care după ce şi-a infiltrat ani de zile oamenii selectați prin rețeaua de ONG-uri în toate instituțiile de stat: ministere, guvern, parlament, președinție, servicii, justiție, universități, licee, şcoli, teatre, cinematografie, muzee etc...Dar şi în instituțiile private, mai ales în presă (Hotnews, Adevărul, Contributors, România Liberă, România Curata) şi prin televiziuni (Digi24, Realitatea TV, B1 TV, Antena 3, TVR), a ajuns acum să aibă şi Guvern şi Președinte şi să vrea să creeze şi "Partidul lui SOROS" pe nume "Uniți Salvăm" prin Nicuşor Dan şi alții ca el, care să ajungă principalul partid de guvernământ.


         Calul Troian - Marian Munteanu 

Am încercat să-i informăm, în multe articole, pe toți cei de bună credință care țin la țara noastră, despre cum se-ncearcă acapararea şi captarea de către sistem a mişcării naționale.
În această direcție, am încercat să informăm, în multe articole,

despre CALUL TROIAN, Marian Munteanu, păpușa zonei politice Dudu Ionescu, Atanasiu, Realitatea TV pe filiera Rareș-Bogdan-Gușă-Helvig - Calul Troian cel care nu are voie să critice Ambasada Americană, pe Cioloș și pe Iohannis etc...pentru că partidul lui de 5% se pregătește să devină Balamaua din partea dreapta a unui viitor guvern "Cioloș 2" 

Calul Troian - Bogdan Diaconu 

Așa cum am sesizat despre CALUL TROIAN DECONSPIRAT, Bogdan Diaconu, păpușa lui Ponta și a lui Ghiță - care se pregătește să devină balamaua pe partea dreaptă a PSD-ului sau cel puțin a ramurii Ponta,


RAMURA COMINTERNISTĂ din PSD


Credem că e momentul să spunem "câte ceva" și despre RAMURA COMINTERNISTĂ din PSD, care astăzi este foarte activă propagandistic online dar și pe la unele posturi TV și prin unele ziare prin tripleta Victor Ponta, Adrian Năstase și Adrian Severin

Pe lângă că au condus România în anii '50 de tristă amintire, cei din Ramura COMINTERNISTĂ DURĂ care au controlat PSD-ul și parțial România, după "Revoluție", timp de 24 de ani - au ajuns azi, să facă pe "Patrioții Români".... devenind brusc "oameni plini de Patriotism și de Dragoste de Țară", asta după ce şi-au bătut joc de România, timp de 24 de ani.

Atenție! Nu sunt doar ei. Sunt sute și mii de oameni aflați în diverse funcții a căror poziții se duc înapoi până la pozițiile de putere pe care familiilor lor le-au avut în anii '50. Bogdan Olteanu e doar un alt exemplu. Noi ne referim aici la nucleul omogen DUR din PSD, cei care au marcat soarta României timp de un sfert de secol, după ce ei sau rudele lor o mai marcaseră odată în anii '50.

Toți cei rămaşi activi în această ramură, au devenit "mari patrioți români", DOAR după ce au fost puși pe linie moartă, la noi, de către americani, prin intermediarii lor..

Nota Redacției:

Atenție: Nu oricine "Se dă mare patriot e și PATRIOT"...
Judecați oamenii după faptele lor și după reacțiile lor din momentele cheie, atunci vă puteți da seama cine sunt ei, de fapt.
Amintiți-vă întotdeauna cum a tăcut Marian Munteanu 3 zile ca "porcu-n păpușoi" după declarațiile anti-românești ale Ambasadorului SUA la Chișinău, după care sunat la disperare de TROMPETELE lui de la Active News, l-a scuzat SLUGARNIC şi PENIBIL pe Ambasador spunând că "bietul om nu era bine informat", din cauza "autorităților române" care timp de "ani de zile nu au prezentat situația reală".
De aceea, e neapărat necesar să vă vorbim azi de Ramura Cominternistă din PSD.

Ramura COMINTERNISTĂ din PSD nu e deloc o ramură "patrioată", ci joacă doar "cartea patriotismului", ca să supraviețuiască politic dar şi să le facă-n ciudă americanilor, care prin intermediari, i-au mazilit rând pe rând de la putere și chiar din PSD.


NU VĂ ÎNCREDEȚI ÎN TRIPLETA "COMINTERNISTĂ": Victor Ponta, Adrian Năstase și Adrian Severin.


Atenție, prietenul lui Ponta, Ghiță, vine de pe o altă filieră şi alăturarea lui personală de Ponta (dar nu şi de ramura cominternistă din PSD căreia i s-a opus), s-a datorat unor interese conjuncturale ale ambilor.


I. Epoca Cominternista - România anilor '50 - Anii de Genocid Împotriva Poporului Român:

1. Ion Iliescu și familia sa bolșevică venită din Rusia, sunt oameni de nădejde în Partidul Comunist Român controlat de Moscova

Ion Iliescu "N-am apucat să-mi cunosc toate neamurile, ştiu însă că bunelul, Vasili Ivanovici, era bolşevic, fost puşcăriaş, evreu fugit din Rusia deoarece era urmărit şi persecutat de poliţia ţaristă, sinistra Ohrana.

"Progresist de felul său, bunicul s-a stabilit la Olteniţa în jurul anului 1895, unde a intrat argat şi băiat de prăvălie la un grec, zis Ţăndărică, care avea locația pe strada Ion Heliade Rădulescu nr. 1 (fosta Ţigănie, nr. 4)".

"Probabil după 1900, pentru a se integra şi a se deosebi de mulţimea de muscali care se pripăşiseră prin zonă, Vasili Ivanovici şi-a schimbat numele în Iliescu”, povesteşte în cartea sa de memorii Iliescu.

Tatăl lui Ion Iliescu, Alexandru Iliescu , s-a născut în Olteniţa, a fost comunist ilegalist şi a participat în 1931 în U.R.S.S., la congresul Partidului Comunist din România de la Gorikovo (lângă Moscova), unde ajunsese clandestin.

La acest congres, Alexandru Iliescu, tatăl lui Ion Iliescu, a semnat o declarație care prevedea că:

"România contemporană nu reprezintă, prin sine, o unire a tuturor românilor, ci este un stat tipic cu mai multe națiuni, creat pe baza sistemului prădalnic de la Versailles, pe baza ocupării unor teritorii străine și pe baza înrobirii unor popoare străine".

"Burghezia și moșierimea din România, înfăptuind propriile lor planuri imperialiste și îndeplinind, totodată, însărcinarea puterilor imperialiste din Europa de a crea la Nistru un avanpost contra URSS, au cucerit Basarabia, Transilvania, Bucovina și Banatul și supun unei asupriri naționale nemaipomenite și unei exploatări semicoloniale pe cei 8 milioane de moldoveni, unguri, ruși-ucraineni, bulgari, nemți, turci și alții.”


Alexandru Iliescu a mai rămas în Uniunea Sovietică încă patru ani. La întoarcerea în ţară, conform biografiei lui Ion Iliescu, Alexandru Iliescu a fost arestat şi condamnat la închisoare, pentru activități împotriva statului român. În închisoare, a şi murit.

La vârsta de un an, Ion Iliescu, născut ìn 1930, a fost abandonat de mama lui naturală, Maria Dumitru Toma (de origine bulgăroaică), care nu s-a interesat niciodată de soarta lui. La scurt timp, Alexandru Vasile Iliescu s-a recăsătorit, cu Maria P. Iliescu.

La vârsta de 9 ani, Ion Iliescu a fost înfiat de mătuşa lui, Aristiţa şi crescut de ea şi de bunicul său, bolşevicul fugit din Rusia. Aristița avea să ajunga servitoare şi bucatareasă a Anei Pauker, aceasta fiind cea care l-a ajutat pe Iliescu să fie trimis la Moscova pentru a studia la Institutul Energetic, după ce absolvise liceul Spiru Haret din Bucureşti în 1949 şi studiase mecanica fluidelor la Institutul Politehnic Bucureşti.

În timpul şederii sale la Moscova, a fost secretar al „Asociaţiei studenţilor comunişti români”.

La finalul primului an de studiu la Moscova, Ion Iliescu a publicat în „Scînteia“ articolul intitulat „Fericirea de a studia în Uniunea Sovietică“.

„Pentru orice student român este o cinste şi o fericire să studieze în Uniunea Sovietică. […]

Avem de învăţat nespus de mult din felul de a trăi şi a gândi al omului sovietic, al acestui om de o mare înălţime morală, cult, modest, gata oricând să-ţi spună deschis ce gândeşte şi să te ajute”.

A intrat în Uniunea Tineretului Comunist în 1944, la 14 ani și în Partidul Comunist Român în 1953, la 23 de ani, unde a avansat în carieră devenind în 1956, Secretar al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist și Membru al Comitetului Central al PCR.

La 19 august 1956, a fost ales Președinte al Comitetului de organizare a Asociațiilor Studențești, apoi al Consiliului Asociațiilor Studențești (martie 1957).

Ulterior a devenit Şef de secție la CC al PCR (1965), şi Prim-secretar al CC al UTC.

Ulterior a ocupat funcția de Şef al Departamentului de propaganda al Comitetului Central al PCR.

A devenit mai târziu, Ministru Comunist pentru Problemele legate de Tineret între 1967 și 1971.
Sursa 1: Adevărul.ro
Sursa 2: Wikipedia - Ion Iliescu


2. Valter Roman - mare NKVD-ist și om al lui Stalin, redactor șef la Radio Moscova când soldații români mureau pentru eliberarea Basarabiei, tatăl viitorului prim-ministru Petre Roman.

Numele său la naștere era Ernő (Ernest) Neuländer. S-a născut într-o familie de evrei de proveniență hasidică stabilită la Oradea. Tatăl său era funcționar la o bancă. Valter Roman a devenit inginer, în urma studiilor la Universitatea tehnică germană din Brno, în Cehoslovacia.

Potrivit unor relatări, recrutarea sa în mișcarea comunistă ar fi fost făcută în 1931 de Nicolae Goldberger, care l-a ajutat să plece în URSS, tranzitând Cehoslovacia.

După 1936, Ernst Neuländer, s-a înrolat voluntar în Brigăzile Comuniste Internaționale ce luptau de partea forțelor republicane din Spania sub numele Walter Roman.

Anii petrecuți în Spania au fost evocați în volumul autobiografic "Sub cerul Spaniei. Cavalerii speranței". În războiul civil din Spania a avut gradul de maior și a fost comandantul unui batalion de artilerie din brigada a 11-a “Venceremos”.

În Spania, Walter Roman s-a căsătorit cu Hortensia Vallejo, o comunistă spaniolă, mama lui Petre Roman.

În cursul războiului a fost rănit la plămâni.

Foto: Ciudat nu? Telegrama de felicitare trimisă de Titulescu, lui Valter Roman șeful uneia dintre Brigăzile Internaționale ale lui Stalin din Spania. Ciudat, nu? Nu știa Titulescu că Valter Roman e omul NKVD-ul și omul lui Stalin, cel care din Spania va merge direct la Moscova și va conduce Radio Moscova în limba română? Sau știa?

După ce Republica Spaniolă a fost înfrântă în 1939, Valter Roman s-a refugiat in Franța, apoi s-a reîntors în URSS

Valter Roman pleacă la Moscova în 1939.

De două ori trădător de ţară: Ce a făcut Roman la Moscova?

Valter Roman „Ca unul care am avut fericita ocazie de a trăi în Uniunea Sovietică în timpul cel mai zbuciumat, dar şi cel mai glorios al ei, mă simt dator atât faţă de acest popor erou – care mi-a oferit ospitalitatea lui mărinimoasă – cât şi faţă de ţara mea natală de a face cunoscut ceea ce un mănunchiu de criminali au încercat să ascundă“, scrie Valter Roman în prefaţa volumului „URSS în război. Direcţiunea efortului principal“.

La început, e repartizat ca inginer electric la fabrica de avioane din oraşul Kaliningrad, potrivit unei biografii făcută de partid la 26 noiembrie 1951.

"În iulie 1941, se înrolează voluntar în Armata Sovietică, mărturiseşte în autobiografia de partid. Ofensiva nazistă asupra URSS începuse la finalul lunii iunie. Valter Roman se duce, practic, pe frontul antiromânesc, deşi se pare că nu e trimis faţă în faţă cu români" - scrie Adevărul.

"Oricum am lua-o, între valorile sale militare, trădarea de ţară nu pare un lucru de condamnat. La o judecată macro, a lupta într-o armată a Naţiunilor Unite, în speţă cea a URSS, nu poate aduce titulatura de trădător, însă, din perspectivă românească, Valter Roman lupta împotriva propriei ţări" - mai scrie Adevărul.

Valter Roman rămâne militar până în martie 1942, când, la chemarea lui Gheorghi Dimitrov, merge să lucreze la Comintern, alături de Ana Pauker şi Vasile Luca. După dizolvarea Internaţionalei, din mai 1943, e repartizat la Institutul nr. 205 de pe lângă CC al PCUS, unde stă până în mai 1945.

Adică până la finalul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Rămâne însă redactor-şef al postului de propagandă comunistă radiofonică „România liberă“.

La Moscova, a condus, pentru o perioadă, departamentul emisiunilor în limba română la Radio Moscova, unde i-a avut în subordine pe Ana Pauker, Leonte Răutu și Iosif Chișinevschi.

„Acest post avea menirea ca să ajute partidul nostru în ţară“, explică Roman la Plenara din ’61. La Moscova, între transmisiile pe unde scurte, se împrieteneşte cu toţi comuniştii europeni expulzaţi în URSS, printre care şi Imre Nagy. Intră în plutonul lui Stalin şi e mândru să fie portavocea Kremlinului.

„Lui Stalin îi place să primească la întrebările lui un răspuns scurt, direct şi răspicat, fără şovăeli. De obicei, acela care se află pentru întâia dată la Stalin nu se încumetă să răspundă îndată la întrebarea pusă, căutând să-şi chibzuiască răspunsul ca să nu trântească vreo prostie. La început, şi eu, înainte de a-i răspunde tovarăşului Stalin, mă codeam, mă uitam când la fereastră, când la plafon. Iar Stalin îmi spuse odată râzând: «Degeaba te uiţi în tavan, nimic nu e scris pe el. Uită-te mai bine drept la mine şi spune tot ce crezi. E singurul lucru care ţi se cere»“, povesteşte în volumul „URSS în război“.

În primăvara lui ’45, când soarta războiului era aproape decisă, Valter Roman merge în oraşul Kotovsk pentru a organiza cea de-a doua divizie militară formată din prizonieri români capturaţi pe teritoriu sovietic şi numită „Horea, Cloşca şi Crişan“. Formaţiunea e înfiinţată oficial la 12 aprilie 1945.

Printre membrii importanţi ai „HCC“ erau Mihail Lascăr, Dumitru Petrescu, Mihail Boico, Sully Brill şi Sorin Toma, fiul poetului proletcultist Alexandru Toma (născut Moscovici). Valter Roman ocupă funcţia de şef al Secţiei de Educaţie, Cultură şi Propagandă a Diviziei.

Cu alte cuvinte, însărcinatul cu propaganda în rândul ostaşilor-trădători.

În timp ce Ana Pauker s-a reîntors în România îmbrăcată în uniforma sovietică, Valter Roman s-a reîntors pe un tanc sovietic, ca locotenent-colonel în cadrul Divizia Horia, Cloșca și Crișan, constituită din prizonieri de război români aflați în URSS, care au ales să treacă de partea inamicului (crimă de înaltă trădare pe timp de război) sub comanda generalului Mihail Lascăr.

A fost decorat în 1945 în Uniunea Sovietică cu ordinul "Steaua roșie".

În același an, sub ocupație sovietică și sub noul regim dominat de comuniști, a fost ridicat la gradul de general-maior în armata română.

Un an mai târziu, în 1946, Valter Roman a fost numit șef al Direcției de Educație, Cultură și Propagandă a Armatei, iar între 1947-1951 ocupă postul de șef al Direcției Superioare Politice a Armatei.

În 1951 devine membru al CC al PCR și Ministru al Poștelor și Telecomunicațiilor (până în ianuarie 1953, când a fost înlăturat din funcții odată cu îndepărtarea "grupului Luca-Pauker-Georgescu").

Din 1954 până la moarte a fost director al Editurii Politice, el susținând că astfel ar fi fost "marginalizat" de regim.

Istoricul sovietic T. M. Islamov, a publicat documente care arată că Valter Roman "a pledat în fața membrilor Comisiei Litvinov în favoarea înființării statului independent Transilvania, girat de marile puteri Uniunea Sovietică, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie".

Fiul lui Valter, Petre Roman, contestă cele spuse de istoricul sovietic spunând ca tatăl său ar fi susținut rămânerea Transilvaniei ca provincie a României.

Documente recente demonstrează că Valter Roman a fost amestecat în complotul K.G.B. și al P.M.R. care avea drept scop arestarea guvernului Imre Nagy, după Revoluția ungară din 1956 de la Budapesta. După ce membrii guvernului Nagy au fost reținuți ilegal pe teritoriul României, într-un complex de vile de la Călimănești în județul Vîlcea, aceștia au fost aduși la București și instalați în complexul de vile ce a aparținut Misiunii Militare Germane în România între 1940-1944 de lângă lacul Snagov,vile aflate azi în posesia ambasadei ruse de la București. Imre Nagy a fost transferat după doi ani în Ungaria și judecat în 1958, condamnat la moarte și executat la Budapesta de noua conducere prosovietică a Ungariei.
Sursa 1: Wikipedia - Valter Roman


3. Silviu Brucan - marele criminal KGB-ist care-l adula pe Stalin, cel care cerea în Scânteia din 1946, prinderea și executarea bandelor "manisto-brătieniste".


S
ilviu Brucan, născut Saul Bruckner, la 18 ianuarie 1916, în București; decedat la 14 septembrie 2006, București, a fost un nomenclaturist, propagandist şi un ideolog marcant în Partidul Comunist Român.

Născut într-o familie de origine evreiască, Brucan a urmat școala primară la școala evanghelică, iar liceul la Colegiul Național Sf. Sava.

Ca ziarist, a lucrat între 1935 și 1936 la „Gazeta de seară“, iar în anii 1937 si 1938 a fost secretar general de redacție la „Dacia nouă“, ambele fiind publicații comuniste.

A intrat în Partidul Comunist la vârsta de 19 ani.

Între 1940 și 1944 a activat în organizația de tineret a partidului, apoi a devenit membru al PCR și a participat la acțiuni ilegale.

În 1943 a primit sarcina de partid de a se ocupa de presa ilegală în general și de "Scânteia" în principal.

În 1943 a fost arestat, dar a fost eliberat după două zile.

În septembrie 1944 a fost numit secretar general de redacție la ziarul Scînteia, de la tribuna căruia a cerut condamnarea la moarte, printre alții, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Șeicaru.

Brucan a lucrat la „Scânteia“ încă de la primul număr publicat în legalitate, la 21 septembrie 1944. 

Era unul dintre cei care scriau articolele de fond, editorialele de pe prima pagină, în care erau înfieraţi cu mânie aşa-zişii duşmani ai poporului, fasciştii ori imperialiştii occidentali.

Una dintre obsesiile publicistice ale perioadei, demnă de manualele de propagandă ale lui Goebbels, era compromiterea principalului adversar politic:

Iuliu Maniu, preşedintele Partidului Naţional Ţărănist. În paginile din „Scânteia“ s-a cerut, cu subiect şi predicat, moartea ţărănistului şi a colaboratorilor săi.

Despre veninul editorial, Brucan vorbeşte indiferent: „Tot aşa cum am recunoscut cu francheţe că am fost stalinist, recunosc şi faptul că am scris articole în stil stalinist“.

În 1992, când este tras la răspundere pentru articolul „Da! Nicio cruţare“, din 17 mai 1947, spune dezinvolt: „Am recitit articolul incriminat şi pot spune că l-aş semna şi astăzi, probabil cizelând puţin stilul“, arată în volumul memorialistic „De la capitalism la socialism şi retur“.

Soția sa, Alexandra Sidorovici, a fost acuzator public al Tribunalului Poporului (amintit și de Petre Țuțea).

Între 1948 - 1949 a fost profesor de ziaristică la Universitatea din București, impus de bolşevici, deși nu avea decât 6 clase de liceu.

În timpul României comuniste a lui Dej, a fost ambasador în Statele Unite în 1955 și la ONU între 1959 - 1962. Din 1962 până în 1966, la propunerea lui Gheorghiu-Dej, a fost şef la TVR, unde a început reorganizarea Radioteleviziunii, activitate din care a demisionat în 1966.

Brucan era un apropiat al lui Gheorghiu-Dej, însă nu îl agrea pe Ceaușescu (cu care a fost vecin timp de zece ani, înainte de venirea la putere a acestuia din urmă)
Sursa 1: Wikipedia - Silviu Brucan


4. Familia Naum și Grigore Naum


Familia Naum, cea a bunicului lui Ponta, era o familie din elita comunistă. Bunicul lui Ponta era mare securist în instituțiile de forță, şi prieten de familie cu comunistul ilegalist Pandrea care era însurat cu sora lui Lucrețiu Pătrășcanu, ministrul comunist al Justiției.

Mama lui Ponta, Cornelia Naum, "se juca în aceeași curte" (cf. declarației Nadiei Pandrea), cu Nadia Pandrea, fiica lui Pandrea, cel care era însurat cu sora lui Lucrețiu Pătrășcanu, ministrul bolşevic al Justiției în anii 45 şi omul lui Beria în România.

Nadia Pandrea este cea care-l va găzdui pe Ponta în 1990 la Paris și care-i va acuza mai tîrziu, pe Ponta și pe mama lui, că i-au luat casa din România, de la Poiana Țapului.

GRIGORE NAUM - seful Directiei a V-a - Contrainformatii militare pe vremea lui Gheorghiu Dej, bunicul lui Ponta?, s-a născut în 1911 la Bălți, într-o familie cu origini evreiești și i-a avut ca părinți pe Manase și Rozalia Naum.

Mulți afirmă pe internet, că Grigore Naum, e bunicul lui Ponta, însă în lipsa unei confirmări, nu e clar care e gradul de rudenie a acestui Naum cu mama lui Ponta a cărui nume de fată era Naum.

Până în 1978, UM 0920/A, divizia anti-sovietică din Serviciile Secrete ale lui Ceauşescu, a identificat șapte generali care colaborau cu serviciile secrete sovietice.

Dintre aceștia primul trecut în rezervă ca trădător de țară, a fost generalul GRIGORE NAUM , seful Directiei a V-a - Contrainformatii militare.

La acea vremea, temându-se de reacția Moscovei, Ceauşescu nu le făcea procese publice de trădare şi de agenți ai Moscovei, ci îi trecea discret în rezervă sau îi marginaliza, punându-i în funcții lipsite de risc informațional.

Unii spun că GRIGORE NAUM ar fi chiar bunicul din partea mamei a lui Ponta, în timp ce alții au spus că era doar rudă cu familia NAUM, familia mamei lui Victor Ponta.

Reamintim că numele de fată a mamei lui Ponta este NAUM. Nimeni nu a putut confirma exact care e legătură de rudenie, între Grigore Naum şi Victor Ponta dacă exista una.

Cert este că surorile Naum, mama şi mătușa lui Ponta, se jucau în curte când erau mici, fiind bune prietene de familie, cu fata ilegalistului bolşevic Pandrea cel care era însurat cu sora lui Lucrețiu Pătrăşcanu.

Cele trei familii, Pătrăşcanu, Pandrea şi Naum - familia mamei lui Victor Ponta, se cunoşteau foarte bine şi erau prietene, după cum a mărturisit chiar Nadia, fiica lui Pandrea şi a sorei lui Pătrăşcanu.

Ceea ce arată că tatăl lor, Naum, bunicul lui Ponta, trebuie să fi avut o funcție importantă în partid. Dacă Naum bunicul lui Ponta, e sau nu, una şi aceeași persoană cu Grigore Naum, rămâne de stabilit.

Grigore Naum a avut relații strânse şi cu familia Tismăneanu. Prima functie a tatălui lui Vladimir Tismăneanu a fost cea de director-adjunct al Editurii Partidului Muncitoresc Român: "director plin era in acel moment Grigore Naum, fost voluntar in Spania, ajuns in tara cu divizia “Tudor Vladimirescu”, ulterior general de securitate" - după cum mărturisește chiar Vladimir Tismăneanu.

Sursa 1: Decizia CNSAS și Decizia instanței care confirmă calitatea de ofițer al Securității staliniste din România a lui Grigore Naum
Sursa 2: Cartea lui Ion Mihai Pacepa "Moștenirea Kremlinului - Rolul spionajului în sistemul comunist de guvernare"
Sursa 3: Vladimir Tismăneanu Conflict de viziuni: Despre comunismul interbelic ca sectarism mesianic
Vladimir Tismăneanu: "Iar daca tot vorbim de agenți și spioni, de ce nu se vorbește despre generalul de securitate Grigore Naum, interbrigadist, ajuns la Moscova, apoi parașutat in România, director al Editurii PMR inainte de a deveni șef de direcție in MAI unde a lucrat până la începutul anilor 60? "
Sursa 4: Nadia Pandrea - Ziarul Tricolor - Scrisoarea Nadiei Pandrea

Subsemnata NADIA MARCU-PANDREA, ziaristă, fiica avocatului şi scriitorului PETRE PANDREA şi nepoată de soră a lui LUCREŢIU PĂTRĂŞCANU, vă aduc la cunoştinţă un caz ieşit din comun, o faptă atît de murdară şi de revoltătoare, pe care nu ezit s-o inseriez la capitolul „crimă organizată” şi la care, din păcate, părtaşi au fost, după cum veţi vedea, şi doi dintre „stîlpii” actualei Puteri: secretarul de Stat VICTOR PONTA, nou-numitul şef al Corpului de Control al primului-ministru, şi ALEXE COSTACHE IVANOV, secretar de Stat la Ministerul Justiţiei.
...Eu, sfătuită de buna mea prietenă, VERONICA NACEA, ca şi de sora acesteia, CORNELIA NAUM (fostă PONTA şi revenită, prin divorţ, la numele de fată), care mi-au făcut mai multe vizite, în cea mai mare parte pe cheltuiala mea, la Paris, nu m-am întors, cum ar fi fost normal, în ţară. Ideea pe care au reuşit să mi-o fixeze bine în minte cele două surori, ca şi fiul CORNELIEI NAUM, pe atunci de 18-19 ani, nimeni altul decît actualul secretar de Stat şi şef al Corpului de Control al primului-ministru, VICTOR PONTA, pe care l-am găzduit mai multe luni, ca transfug, la diferite adrese, inclusiv la locuinţa mea din Paris, era aceea că nu aveam ce să caut în România, indiferent de cine avea să cîştige alegerile din 20 mai 1990, întrucît – îmi spuneau ei – şi pentru FSN, şi pentru adversarii acestuia eu eram, prin biografia antecesorilor mei, la fel de indezirabilă
...Căutam un avocat bun, care să mă reprezinte în litigiul ce se ivise, în mod cu totul neaşteptat pentru mine, în vederea recuperării casei de la Poiana ţapului (oraşul Buşteni). VERONICA NACEA recunoştea, în particular, nulitatea actului de vînzare-cumpărare, dar refuza să-mi înapoieze proprietatea pe motiv că eu, neavînd urmaşi, tot nu aş fi avut cui s-o las! Sora ei, CORNELIA NAUM (fostă PONTA), care cunoştea cel mai bine „jocul” acesta (aşa cum îl numise VERONICA NACEA, într-o scrisoare vicleană, din acelea care probează indubitabil dolul, depusă la dosarul cauzei), a recunoscut şi ea, într-o lungă convorbire telefonică, la care – prin amplificarea sunetului în întreaga cameră din care vorbeam – au asistat mai mulţi martori, că sora ei, VERONICA NACEA, săvîrşea un furt, îndemnîndu-mă însă la „conciliere” (adică la acceptarea, în compensaţie, a unei garsoniere) şi mărturisind că, în cazul în care se va ajunge în Justiţie, nici ea şi nici fiul ei nu vor depune mărturie împotriva surorii, respectiv mătuşii, întrucît „sîngele apă nu se face".


5.a. Surorile Cernasov

Surorile Cernasov, Irina şi Tamara (foto), erau bune prietene cu Ana Pauker fiind la rândul lor cadre bolșevice de nădejde.

După decăderea Anei Pauker, una dintre ele, Irina, se mărită cu Ministru lui Ceaușescu, Angelo Miculescu.

Mai târziu, una din fiicele ei, Dana, se va mărita cu Adrian Năstase.

sursa: Wikipedia


5.b. Marin Năstase - tatăl lui Adrian Năstase - prieten cu Ministrul de Externe Comunist, Grigore Preoteasa

În 1957, Marin Năstase se afla în avionul care s-a prăbuşit cu elita Partidului Muncitoresc Român, lângă Moscova.

În 1957, pe aeroportul Vnukovo de lângă Moscova, avionul care ducea toată elita comunistă a ţării la o comemorare în Rusia s-a prăbuşit.

Aflat la bordul aeronavei, tatăl lui Adrian Năstase (politicianul care s-a împuşcat în gât sau doar s-a zgâriat, mulți ani mai târziu), a reuşit să păcălească moartea.

Tatăl lui Adrian Năstase, Marin Năstase, a absolvit Şcoala Militară de la Mănăstirea Dealu. Sărac fiind, a beneficiat de ajutor pentru a-şi termina studiile. În 1947, după venirea comuniştilor la putere, Marin Năstase a fost dat afară din armată. La scurt timp, el a renunţat la convingerile monarhiste şi a făcut cerere de înscriere în Partidul Muncitoresc Român (PMR) viitorul PCR.

Fiind bun prieten cu Grigore Preoteasa, ministrul de externe al ţării, a fost propulsat în structurile de conducere ale partidului comunist.

Ajuns în elita comuniştilor, Marin Năstase (care avea atunci 40 de ani) a făcut parte din delegaţia Partidului Muncitoresc Român, care fusese invitată în anul 1957 să participe la o comemorare a revoluţiei bolşevice.

În accident a decedat ministrul Preoteasa ↑ Aceasta este singura fotografie care aminteşte de evenimentul din noiembrie 1957.

Coşciugul cu trupul lui Grigore Preoteasa, prietenul lui Marin Năstase, a fost purtat de comuniştii români, printre care şi Nicolae Ceauşescu, care urma să devină conducătorul României în 1967, şi Leonid Brejnev, care a preluat conducerea URSS în 1964

Din grup urma să facă parte şi Gheorghiu- Dej, conducătorul ţării în acea vreme, care a renunţat la deplasare în ultimul moment, din motive de sănătate. Din cauza vremii nefavorabile şi a unor greşeli de pilotaj, avionul sovietic IL- 14 s-a prăbuşit pe aeroportul Vnukovo, lângă Moscova.

În accident au murit ministrul de externe Grigore Preoteasa şi trei membri ai echipajului. Marin Năstase a fentat moartea, scăpând cu viaţă, alături de alte nume grele ale comunismului românesc: Nicolae Ceauşescu, Chivu Stoica, Alexandru Moghioroş, Leonte Răutu, Ştefan Voitec, Ştefan Voicu.

Ulterior, Adrian Năstase s-a căsătorit, cu Ilinca Preoteasa, fiica fostului ministru de externe, semn că relaţiile dintre cele două familii s-au menţinut cordiale şi după drama din 1957. Marin Năstase a murit în anul 1995, la 78 de ani.

sursa: Libertatea.ro


II. Epoca Ceaușescu - România anilor '70-'80: 


1. Ion Iliescu este trecut pe linie moartă de Ceauşescu


Ion Iliescu este trecut pe linie moartă de Ceauşescu fiind suspectat de realții prea strânse cu Moscova. El este trimis în provincie ca șef de județ la Timiș și mai apoi la Iași. Ulterior, el este retrogradat şi mai mult de Ceauşescu şi scos din lumea politicii, fiind numit director la Editura Tehnică. Drept răzbunare, în decembrie 1989, Iliescu îl va împușca pe Ceauşescu la îndemnul Moscovei.




2. Valter Roman este trecut de Dej și mai apoi de Ceaușescu, în plan secund. Fiul său, Petre Roman are o idilă cu fiica lui Ceaușescu, Zoe, dar "alianța matrimonială" cade la opoziția Elenei Ceaușescu.


Valter Roman este trecut de Ceaușescu, în plan secund. Fiul său, Petre Roman - deși face studii în Franța, ocupă la întoarcerea în România, "doar" un post universitar fără valențe politice.

Petre Roman are o idilă cu fiica lui Ceaușescu, Zoe, dar "alianța matrimonială" care ar fi trebuit să se facă după modelul binecunoscut, cade, la opoziția Elenei Ceaușescu



3. Silviu Brucan este și el marginalizat


Silviu Brucan ajunge în 1989 să fie pus sub o strictă monitorizare la domiciliu de către Ceauşescu în urma unei scrisori trimise la Europa Liberă deși în mod bizar chiar în anii 1988 - 1989, i se aprobă se către Ceauşescu să facă vizite la Washington și la Moscova. Desigur cineva l-a prostit pe Ceauşescu.



4.a Surorile Cernasov "supraviețuiesc" prin alianța matrimonială a uneia dintre ele cu Angelo Miculescu, ministru și viceprim-Ministru din anii 70, a lui Ceaușescu


Surorile Cernasov "supraviețuiesc" prin alianța matrimonială a uneia dintre ele. Una dintre ele, Irina, se mărită cu Ministrul lui Ceaușescu: Angelo Miculescu.
Angelo Romeo Constantin Miculescu (născut Romeo Constantin, pe 4 decembrie 1929, Constanța -- decedat pe 9 februarie 1999, București) 
Miculescu a fost un politician comunist, care a îndeplinit funcția de ministru al agriculturii în perioada 1969 - 1981, fiind de asemenea și viceprim-ministru între 1975 și 1981.
La data de 19 martie 1990, imediat după revoluție, Angelo Miculescu a fost rechemat din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Populară Chineză, unde se afla la post în acel moment.
Fiica sa, Dana, se va căsători cu politicianul Adrian Năstase.
Angelo Miculescu a fost căsătorit cu Irina Cernasov, prietenă bună, împreună cu sora sa Tamara, cu Ana Pauker - scrie Wikipedia



4.b. Adrian Năstase, urmează şi el, calea alianțelor matrimoniale, însurându-se prima dată cu fiica fostului Ministru de Externe Comunist, Grigore Preoteasa, iar mai apoi, cu fiica ministrului și viceprim-ministrului comunist Angelo Miculescu.


Adrian Năstase, urmează şi el, calea alianțelor matrimoniale, însurându-se prima dată cu fiica liderului comunist, fost ministru de externe, Grigore Preoteasa, iar după decesul acestuia, divorțând și însurându-se cu Dana, fata Ministrului Ceaușist Angelo Miculescu, cel care se însurase cu Irina, una dintre surorile Cernasov.
Desigur că, Adrian Năstase, s-a însurat de fiecare dată din dragoste, la fel cum a făcut şi una dintre surorile Cernasov, Irina Cernasov, sora "mătuşii Tamara", cea care s-a însurat cu Ministrul ceauşist, Angelo Miculescu. Faptul că ambele sale soții au fost fiice de lideri şi foști miniștri comuniști ar putea fi o simplă coincidență.

5. Despre familia Naum nu se mai știe mare lucru. Una din surorile Naum, căsătorită Nacea, e profesoară universitară de chimie prin București - șefa secției de Chimie Anorganică, în timp ce cealaltă, Cornelia; mama lui Ponta, e economistă. NIMENI nu vrea să spună public, cu ce se ocupa și ce meserie a avut de fapt, tatăl lui Ponta.


III. Anii '90 - Lovitura de Stat dată de ruși la București după înțelegerile cu americanii de la Malta - Începe Vânzarea Țării deși în mod paradoxal lozinca lor în alegeri era "Nu ne vindem țara"

 


Trupa COMINTERNISTĂ ajunge DIN NOU la putere în România cu ajutorul MOSCOVEI.


1. Ion Iliescu - șef al FSN, șef al CFSN, șef al viitorul partid PDSR devenit PSD și președinte al României


Ion Iliescu este adus la putere în urma puciului de la București orchestrat de Moscova. El ajunge şef FSN, îl împușcă pe Ceauşescu şi va fi mai apoi şeful partidului PDSR desprins din FSN, partid care va deveni ulterior PSD-ul de azi.
Ion Iliescu ajunge să conducă statul român în trei rânduri, ca președinte interimar al Consiliului FSN, între 22 decembrie 1989-1992, noua structură înființată de puciști după uciderea lui Ceaușescu.
În 1992, Iliescu este ales președinte al României între anii 1992-1996
Pierde alegerile în 1996 în fața lui Emil Constantinescu în 1996
Între 1996-2000, Ion Iliescu a fost senator din partea PSD.



2. Silviu Brucan - vicepreședinte FSN, eminența cenușie a FSN, va crea Grupul Pentru Dialog Social, primul ONG finanțat de Soros.


Silviu Brucan, eminența cenuşie devine vice-președinte FSN. El îl va aduce pe SOROS în România, pe care-l ştia de pe vremea când fusese în vizită, în America.

Soros cu Brucan înființează imediat în februarie 1990, primul ONG finanțat de Soros în România "Grupul pentru Dialog Social" acolo unde se va afirma tripleta Pleşu-Liiceanu-şi-Patapievici.

Brucan va prelua controlul şi asupra fostului ziar Scânteia devenit Adevărul, acolo unde scria trupa minerească Tinu, CTP, Corina Drăgotescu, Sergiu Andon, cei care îi înfierau minerește pe studenți în aprilie-iunie 1990 și îl susțineau isteric pe Ion Iliescu
Prin propaganda făcută, ei sunt responsabilii morali de măcelul care a urmat la 13-15 iunie, când au anunțat în ziar că "legionarii în cămăși verzi au dat o lovitură de stat" și au făcut apeluri ca să fie opriți.
În 1994, fostul premier Petre Roman, susținea în fața Comisiei senatoriale pentru studierea evenimentelor din decembrie 1989 că Silviu Brucan a fost cel care a insistat ca soții Ceaușescu să fie lichidați în orice fel, lucru cu care Ion Iliescu a fost în final de acord.
Din 1996 a fost invitat permanent al emisiunii de analiză politică „Profeții despre trecut” de la Pro TV, post pe care îl controla prin intermediul lui Sârbu prieten și apropiat al său.
La această emisiune îi căra geanta și îl îngâna punându-i întrebări regizate, progresistul Lucia Mândruță, cel care astăzi face pe democratul și pe pro-occidentalul, când de fapt el a fost ani de zile țucălarul de la Pro TV al criminalului stalinist Silviu Brucan.



3. Petre Roman - fiul lui Valter Roman, ajunge Primul-Ministru al României


În 27 decembrie 1989, Ion Iliescu și Consiliul FSN, noua structură a puciștilor, îl numesc pe Petre Roman, Prim Ministru al Guvernului Provizoriu FSN.
După alegerile din mai 1990, este desemnat de președintele Ion Iliescu și votat de Parlament controlat de FSN ca Prim Ministru al României, funcție pe care o deține până în octombrie 1991.
În 1991, în urma unei mari crize sociale generate de hiperinflație și a unei noi mineriade, Petre Roman își dă demisia la cererea aceluiași Ion Iliescu, situație care va duce și la despărțirea dintre cei doi.
Petre Roman își va face un nou partid, care va păstra Finițial FSN-ul ca denumire și care apoi se va numi, Partidul Democrat.
Partidul Democrat va deveni mai târziu PDL-ul de azi, ce va fuziona în cele din urmă cu PNL.


4. Adrian Năstase - Secretar în Ministerul Afacerilor Externe și Ministrul Afacerilor Externe


Adrian Năstase - devenit prin alianță "Adrian Miculescu-Cernasov", ajunge inițial secretar în Ministerul Afacerilor Externe ca mai apoi să ajungă Ministrul Afacerilor Externe. (secondat din umbră de de soția lui Dana Năstase, din părinții Miculescu-Cernasov).
Între 1990-1992 a fost ministru de externe al României din partea FSN, apoi președinte al Camerei Deputaților între 1992-1996 și 2004-2006, din partea PDSR, respectiv PSD. Între decembrie 2000 și decembrie 2004 a fost prim-ministru al României.
A fost ales pentru prima dată în Camera Deputaților din partea Frontului Salvării Naționale în 9 iunie 1990 și a fost Ministrul Afacerilor Externe în guvernele Petre Roman și Theodor Stolojan (28 iunie 1990-16 octombrie 1992).
În 1992, a fost reales în Camera Deputaților ca membru al Frontului Democratic al Salvării Naționale și a îndeplinit funcția de Președinte al Camerei Deputaților.
Între 1993 și 1997 a fost de asemenea președinte executiv al Partidului Democrației Sociale din România (PDSR, fostul FDSN).
După pierderea de către PDSR a alegerilor din 1996, Năstase a devenit liderul gupului parlamentar de opoziție al PDSR, vice-președinte al Parlamentului, membru al Biroului Permanent și membru al delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.



5. Victor Ponta - nepotul lui Naum, încă nu ajunge nimic fiind doar elev care tocmai termina liceul. Ponta avea 18 ani în 1990


Victor Ponta - nepotul lui Naum - participă însă ca tânăr revoluționar, împreună cu agentul GRU, Ștefan Kostyal - conform scrierilor acestuia, pe post de însoțitor tânăr al lui Kostyal.



6. Adrian Severin - nepotul lui Silviu Brucan, funcții cheie în FSN - PSD, Vice Prim Ministru, Ministru pentru Reformă și Relațiile cu Parlamentul (1990-1991) și Ministru de Externe în 1996 și 1997


Adrian Severin, născut în 1954, este absolvent al Facultății de Drept, Universitatea din București, (1978); doctor în drept (1986). A fost Lector la Academia de învățămînt social-politic Ștefan Gheorghiu de pe lîngă CC al PCR.

Imediat după ce Trupa Cominternistă ajunge la Putere în anii '90 are o ascensiune fulminantă.
Devine Vice Prim Ministru, Ministru pentru Reformă și Relațiile cu Parlamentul (1990-1991).
Devine Deputat al Parlamentului României, Camera Deputaților (din 1990, reales în 1992, 1996, 2000 și 2004).
Devine Vicepreședinte al Grupului Socialist al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (1995-1996; 2003-2006).
Devine Membru al Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Parlamentul României (din 1996).
Devine Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Externe (1996-1997).
Președintele Agenției Naționale pentru Privatizare și Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (1991-1992).
Raportor al al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (1993-1996);
Vicepreședintele Comisiei juridice și pentru drepturile omului a APCE (1995-1996).
Membru al Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a Sloveniei (din 1998), de pe langa Camera de Comerț și Industrie a României (din 1995).
Membru al Societății Române de Drept Internațional și Relații Internaționale (între 1987-1990).
Secretar al Secțiunii de Drept Internațional (din 2003). Președintele Secțiunii de Integrare Europeană (din 1985). Membru al Societății Române de Drept Comparat (din 1985).


IV. Prima parte a anilor 2000 - Trupa Cominternistă e la Apogeul Puterii ei cu Ion Iliescu, președintele României și cu Adrian Năstase, prim-ministru - Vânzarea Țării pe Nimic ajunge la cote nemaiîntâlnite.

1. Tot Petrolul Țării și 50% din Gazele Naturale sunt date PE NIMIC la austrieci.

2. Aproape Toată Siderurgia e dată pe nimic rușilor de la Mechel care în câțiva ani o vor băga în faliment după ce vor căra tot ce era de cărat.

3. Combinatul Siderurgic Galați e dat și el pe nimic, unor miliardari indieni de la Londra, prieteni cu Tony Blair.

4. Au loc alte zeci de privatizări dezastruoase pentru statul român.

5. Se cumpără cu bani grei fregate britanice ieșite din uz

6. Se-ncheie pe miliarde de euro contractul păgubos cu Bechtel.

7. etc.

 




1. Ion Iliescu - ajunge pentru a treia oară președinte al României


Ion Iliescu este reales Președinte al României între 2000-2004, în fața șui Corneliu Vadim Tudor, în urma unor alegeri considerate de mulți trucate.
Începe una dintre cele mai negre perioade din istoria României, datorită nenumăratelor privatozări făcute pe nimic și a nenumăratelor falimente din industria românească

După ce nu a mai fost președinte, Ion Iliescu a fost senator din partea PSD, 2004-2008.

Din 2006, este președinte de onoare al PSD.



2. Adrian Năstase - președinte PSD, ajunge Prim-Ministru al României, numit de Ion Iliescu


După victoria PDSR din alegerile legislative din 2000 și realegerea lui Ion Iliescu ca Președinte al României, Năstase a fost ales președinte al PDSR, care curând și-a schimbat denumirea în Partidul Social Democrat (PSD)
, după ce a fuzionat cu un alt partid.
Năstase a rămas președintele PSD până în aprilie 2005 când a fost înlocuit de fostul ministru de externe Mircea Geoană la Congresul Partidului.
La același congres, Năstase a fost ales ca președinte executiv al PSD, a doua funcție ca importanță în partid.
Cabinetul Năstase a fost votat de Parlament în 28 decembrie 2000, după desemnarea lui Adrian Năstase ca prim-ministru de către președintele Ion Iliescu

Năstase a deținut această funcție în timp ce era președinte al PSD.
În 2001, presa și câțiva politicieni ai opoziției au criticat o atribuită relație apropiată a acestuia cu agentul de securitate Ristea Priboi.
Privatizarea marilor companii de stat a continuat,

cu vânzarea companiei Sidex Galați către compania indiană Ispat și

a companiei Petrom către OMV, o companie austriacă. Vânzarea companiei Petrom a fost realizată la un preț ridicol de mic, iar redevențele la petrol au fost negociate pe 10 ani la nivel de bacșiș, la nivel de 3,5%

La alegerile prezidențiale din 2004 a fost candidatul Partidului Social Democrat la funcția de șef al statului. În al doilea tur de scrutin a fost învins de candidatul Alianței Dreptate și Adevăr, Traian Băsescu.
La 15 martie 2006 a demisionat de la conducerea Camerei Deputaților în contextul unor acuzații de corupție.
La alegerile legislative din 2008 a obținut un nou mandat de deputat, în colegiul uninominal Mizil din județul Prahova, din partea PSD.
În anul 2012 a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupție, iar în 2014, când propriul partid era la putere, la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian



3. Victor Ponta - sprijinit în mod direct de Adrian Năstase cunoaște o ascensiune FULGERĂTOARE


Victor Ponta
, născut în București pe 20 septembrie 1972, a intrat în politică, în PSD, în 2001, la doar 29 de ani, "la invitația" lui Adrian Năstase, căruia i-a fost asistent la catedra de Drept Internațional Public.
Adrian Năstase i-a dat și un rol în Guvernul României: șef al Corpului de Control al Guvernului.
Tot Adrian Năstase i-a fost și coordonator al lucrării de doctorat, terminată în 2003, lucrare care, după multe comisii, s-a dovedit mai apoi, a fi, un plagiat.
În noiembrie 2003, Victor Ponta a fost ales președinte al Tineretului Social Democrat, funcție pe care a ocupat-o până pe 18 noiembrie 2006.
În iulie 2003 a devenit vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD). A îndeplinit această funcție până în 10 iulie 2004, când a avut loc o restructurare în PSD, prin suspendarea delegației permanente și înființarea unui Birou Coordonator.
Pe 10 decembrie 2006, la congresul PSD, a fost reales vicepreședinte al PSD-ului.

În 2004, Victor Ponta este ales Deputat la Doar 32 de ani.
Victor Ponta a devenit unul dintre cei mai tineri parlamentari români, fiind ales membru al Camerei Deputaților.
Din decembrie 2004 este deputat PSD de Gorj, iar în urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2008, Victor Ponta este ales pentru a doua oară deputat de Gorj, în colegiul uninominal nr. 6 din Târgu Jiu.
A devenit vicepreședinte al Camerei Deputaților în septembrie 2006, la 34 de ani.



4. Adrian Severin - sprijinit de Năstase și Iliescu își continuă ascensiunea la nivel european


Membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în mai multe rânduri Raportor al APCE (2003-2007; 1993-1996); Vicepreședintele Comisiei juridice și pentru drepturile omului a APCE (2006-2007, 1995-1996). Președintele subcomisiei pentru relații externe a APCE (2004-2007).
Președinte al Adunării Parlamentare a OSCE (2000-2002).
Președinte emerit al Adunării Parlamentare a OSCE (2002-2004).
Șeful Comisiei ad-hoc pentru Belarus, din cadrul Adunării Parlamentare a OSCE (1998-2001).
Raportor special al Organizației Națiunilor Unite pentru situația drepturilor omului în Belarus (din 2004).
Membru al Convenției privind viitorul Europei (2002-2003). Coordonator în cadrul Institutului Est-Vest (SUA), Grupul pentru pregătirea "Programului politicii generale pentru Mesele de lucru I și III ale Pactului de Stabilitate pentru Sud-Estul Europei" (2000-2001).
Membru al Consiliului de Consultanță al Rețelei de Institute Europene pentru Studiul Relațiilor Interetnice "Eurobarometer" (din 1999). Membru al Consiliului pentru acord etnic al Fundației "Proiectul pentru Relații Etnice" (Princeton, USA, din 1999).
Membru al Curții Internaționale de Arbitraj de pe lângă Camera Internațională de Comerț din Paris (din 2005).
Membru al Curții Comerciale de Arbitraj din Malta (din 2001).
Șeful delegației de euro-parlamentari ai Partidului Social Democrat în Parlamentul European (din 2007).
Șeful delegației de euro-observatori ai Partidului Social Democrat în Parlamentul European (2005-2006).
Șeful Departamentului pentru Relații Externe și Afaceri Europene al Partidului Social Democrat (2004-2007).
Director coordonator al Institutului de Studii Social Democrate "Ovidiu Șincai" (din 2000). Membru al Prezidiului PES (din 2006).


5. Petre Roman - pierde șefia și controlul Partidului Democrat, celălalt Partid desprins din FSN și devine o personalitate secundară



6. Silviu Brucan - moare.


Silviu Brucan născut pe 18 ianuarie 1916, la București, moare pe 14 septembrie 2006, la București

V. Prima parte a anilor 2010 - Trupa Cominternistă ajunge din nou la Putere - Prin ultimul ei Reprezentant important Victor Ponta - ce provine din familia cominternistă Naum.

1. REDEVENȚELE BACȘIȘ pentru austrieci se păstrează deși trecuseră cei 10 ani fixați de Adrian Năstase. Ponta chiar a intenționat să le facă ZERO.

2. Țăranii din Pungești sunt bătuți măr pentru gazele de șist "ale lui" Chevron.

3. Ponta coboară în mina muzeu cu casca de miner a lui Gold Corporation pe cap ca să ne cianureze.

4. Se aprobă în CSAT, cotele de imigranți și strămutarea de populații străine pe teritoriul României împotriva Articolului 3 (4) din Constituția României (desigur aici toți membri CSAT, inclusiv Iohannis, au o răspundere egală). Atenție, acesta nu este AZIL (azil e cînd refugiatul vine de bunăvoie la granița noastră și cere verbal sau în scris azil la noi)



1. Victor Ponta - ajunge Prim Ministru al României


În urma căderii Guvernului Ungureanu, ca rezultat al adoptării moțiunii de cenzură propusă de Uniunea Social-Liberală, în luna mai 2012, Victor Ponta a fost învestit în funcția de prim-ministru al României la 40 de ani, devenind astfel cel mai tânăr prim-ministru din Europa.



2. Ion Iliescu - rămâne în continuare Președinte de Onoare al PSD



3. Adrian Năstase - ajunge la închisoare fiind acuzat de corupție în două dosare care s-au lăsat cu condamnări cu executare de 2 ani, respectiv de 4 ani



4. Adrian Severin - este sub acuzare de DNA fiind acuzat de tentativă de luare de mită.


Procesul este pe rol.


În 2016 au devenit toți "PATRIOȚI"...după 70 de ani....de INTERNAȚIONALISM practicat în familie.



VI. A doua parte a anilor 2010 - După un secol de cominternism și internaționalism și după ce a fost 70 de ani la putere cu mici întreruperi, Trupa Cominternistă a Pierdut Puterea în România în favoarea Altora - În disperare de cauză, ultimii reprezentanți majori ai Trupei Cominterniste Victor Ponta, Adrian Năstase și Adrian Severin îmbrățișează și propagă teze Patriotice, Naționale și Naționaliste, ca mijloc de a câștiga simpatia publică.

Adrian Năstase - PSD are "nevoie de un mesaj mai puternic de natură naționalistă" - ne spune cel care a dat tot petrolul României pe Nimic, austriecilor de la OMV. Scopul? "PSD trebuie sa se gândească ca în mod obișnuit nu depăsește 35-40%"


Adrian Năstase:
"În conditiile in care datele electorale se modifica, in mod evident PSD trebuie sa se gandeasca ca in mod obisnuit nu depaseste 35-40% din voturi. 40 la suta este deja foarte mult iar la o prezenta mai mare s-ar putea sa ramana in zona de 35%. ALDE va fi in mod evident vulnerabilizat prin atacurile la adresa presedintelui sau, nu stim inca ce se va intampla pana la alegeri.

Si atunci PSD-ul se gaseste intr-o situatie destul de complicata, in care mergand pe variante mai apropiate de proiectele de dreapta prin sprijinirea relativa a guvernului Ciolos, chiar daca in ultima vreme incearca sa se desprinda, ramane o zona la stanga PSD care deocamdata nu este dobandita de nimeni.

Si s-ar putea in mod neplacut ea sa mearga pe un mesaj popullist in loc sa mearga spre stanga. PSD are nevoie de o noua strategie, trebuie sa relanseze activitatea departamentelor, a Institutitului Social Democrat, nu doar de discutii, compromisuri politice.

Este nevoie si de un mesaj care sa tina seama si de evolutiile din Europa, de ceea ce s-a intamplat in Marea Britanie, de repozitionarea tarilor din grupul de la Visegrad fata de Bruxelles,

de nevoia unui mesaj mai puternic de natura nationalista legat de suveranitatea Romaniei, un mesaj de demnitate", a mai spus fostul premier Adrian Năstase.

Victor Ponta - "E nevoie în acest moment și nu există în România un partid naționalist. Pe partea de PRU, le-am dat niște sfaturi lui Bogdan Diaconu și celorlalți"


Victor Ponta:
"Nu am încercat să-l fac gelos (n.r. pe Liviu Dragnea cu o plecare la PRU), dar, pe partea de PRU, atât cât m-am implicat eu, în sensul că le-am dat niște sfaturi lui Bogdan Diaconu și celorlalți,

nu ține de partea de conflict, ci ține de faptul că eu cred — ca atunci când l-am sprijinit pe Călin Popescu-Tăriceanu că e nevoie de un partid liberal —

, (tot așa cred) că e nevoie în acest moment și nu există în România un partid naționalist, nu în sensul extremist.
Există un electorat care se simte reprezentat nu de PSD, nu de PNL, nici măcar de ALDE, ci de un partid naționalist care să nu fie extremist.
Dacă vreți, contribuția mea se reduce la ce am discutat cu Bogdan Diaconu, căruia i-am zis: 'Ai grijă că, dacă există o linie peste care treci, nimeni nu va vrea să aibă de-a face cu tine'", a declarat Victor Ponta, joi seară, 15 Septembrie 2016, la Antena 3.


Adrian Severin
- "Prioritatea Romaniei nu este aceea de a opta intre “nucleul dur” germano-francez al UE si periferia recalcitranta a acesteia de la Viszegrad, nici intre Pax Germanica si Pax Americana, nici intre Occidentul euro-atlantic si Orientul ruso-asiatic, ci intre libertate si supunere"


Adrian Severin: "Prioritatea Romaniei nu este aceea de a opta intre “nucleul dur” germano-francez al UE si periferia recalcitranta a acesteia de la Viszegrad, nici intre Pax Germanica si Pax Americana, nici intre Occidentul euro-atlantic si Orientul ruso-asiatic, ci intre libertate si supunere.
Daca (România) alege libertatea, trebuie sa construiasca un sistem de aliante multivectorial cu geometrie variabila, ghidat de logica tintei urmarite iar nu de logica aliatului dorit, astfel incat sa nu fie niciodata singura si niciodata in inferioritate pe drumul catre destinatia propusa.
Daca (România) alege supunerea, adica alinierea servila la comenzile altora, tot ce mai poate face este sa incerce a-si procura stăpânul care i se pare cel mai convenabil, inainte ca stapanii potentiali sa se inteleaga intre ei;

cu mentiunea ca adesea, pentru a-si salva linistea, stapanii fac tranzactii prin care isi transfera unii altora teritorii, cu tot cu sufletele care le locuiesc".

Ați văzut unde se ascundeau "patrioții"? Cei care ei înşişi, împreună sau succesiv, cu tații lor sau cu bunicii lor, sau cu familiile, cu rudele, cu prietenii şi cu coteriile lor au jefuit, violat şi sodomizat România vreme de 70 de ani, vin acum și NE SPUN CUM VOR SALVA EI ROMÂNIA și CÂT DE PATRIOȚI SUNT.



Notă: Articolul trebuie completat cu FAPTELE FIECĂREI EPOCI, nu doar cu funcțiile și încrengăturile familiale și de prietenie ale acestor oameni, pentru ca lumea să poată să înțeleagă MAI BINE, dramele pe care România le-a trăit în toate aceste perioade.

4 comentarii :

Gabriel spunea...

Acest articol arată doar o parte a poveştii - aşa-zisa stângă patriotică. Din păcate, se lasă impresia că toţi ceilalţi - CDR, băsiştii, tehnocraţii - ar fi nu ştiu ce forţe patriotice. De fapt, guvernările lor au fost cel puţin la fel de rele şi m-ar mira să nu aibă şi unii dintre ei "origini sănătoase". În pofida tuturor săpăturilor, trecutul pre-revoluţionar al lui Băsescu rămâne neguros, la fel istoriile familiilor unora dintre intelectualii GDS, mari susţinători băsişti.
Şi acum cu tehnocraţii funcţionează acelaşi sistem - Cioloş e nepotul Vulpii, Voiculescu "boierul" e nepotul lui Nic Voiculescu, ălă de la energie e nepot de vice-ministru comunist, iar tăticul lui a fost, din câte am auzit, secretar de stat.

Riddick spunea...

Nu cred că este în intenția autorilor, doar s-au ocupat numai de o parte din establishment. Stânga mimează naționalismul, pseudo-dreapta are alergie la el si nici măcar nu schițează un efort similar.

Anonim spunea...

WAW. Vreti NATIONALISM imediat facem legatura daca sunam la 112. Simplu. Haideti curaj gaina ca maine te tai e o vorba la moldoveni. Stie careva pe unde umbla duba cu oameni in negru care l-au vizitat pe ARSENIE BOCA inainte sa se spovedeasca la Tokes? Si daca nu va convine putem cita mai dincoa, de la Tg. Mures, piata Universitati, mineriade, fara numar, fara numar, fara numar cintate de salamul lui Jindar suprem care il vor urca pe tronul de la erusalemn.

Riddick spunea...

Uite-un exemplu.

Partidul România Unită, "naţionalist", n-are site web, ci doar... pagină Facebook. Relansat după ce Ghiţă a fost vizitat la Belgrad de Burci (de la "Adevărul"), apoi de Guşă & Andronic. "Pisica cu clopoţei".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: