14 august 2016

Se va aprofunda "parteneriatul" până la cobeligeranţă ?


M-a dezgustat profund brusc-proclamatul "parteneriat româno-ucrainean", imediat de după Europuciul de la Kiev, din februarie-martie 2014. De parcă dintr-odată au dispărut toate "problemele bilaterale", unele istorice (teritorii româneşti locuite de etnici români sunt în prezent în Ucraina; chiar dacă "URSS le-a luat", în prezent statul ucrainean e "beneficiarul").

Va merge "parteneriatul" până la o cobeligeranţă antirusească ? "Friedman-Stratfor" cam asta insinuează:
"Avioanele americane F-16 și F-15, împreună cu bombardiere strategice și avioane de luptă mai noi, aveau ca scop oprirea unei invazii sovietice, chiar dacă mai departe spre vest. SUA are încă posibilitatea să slăbească decisiv capacitatea de luptă a blindatelor rusești. SUA au relații strânse cu România și Polonia și este interesant că rușii au creat probleme la granița cu Polonia la Kaliningrad. SUA și-ar strânge avioanele în aceste două țări, precum și în Germania, dacă ar intra în confruntare cu Rusia. Dar forța necesară nu este strânsă încă și deplasarea ei ar dura o vreme."  (link)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cum adica ?
MAI AI VREO INDOIALA ?
Ia fii atent :http://www.nasul.tv/ion-cristoiu-nu-toti-romanii-sunt-babuini-generalul-radescu-catre-von-killinger-multe-din-nenorocirile-care-s-au-abatut-asupra-acestei-tari-sunt-datorate-amestecului-strain-suportat-de-voie-sau-de/

Sper ca rabdarea nu vi se va fi sfirsit pina la terminarea lecturii din care desprindem concluzia ca azi sintem mai rau ca atunci.
Marea noastra tragedie este ca MEREU SINTEM DE PARTEA GRESITA A ISTORIEI, DIN OPORTUNISM, COMODITATE, IRESPONSABILITATE, DEFICIENTA GENETICA ETC.
Iar trezirea vine extrem de tirziu, astfel incit, oricite jertfe am face apoi, TOT INVINSI RAMINEM !

Riddick spunea...

Bun, articolul lui Cristoiu. L-am citit. Nu ştiam că pamfletul "Baroane !" al lui Arghezi a apărut la sugestia lui Mihai Antonescu.

Recent, fostul director SIE Ioan Talpeş a spus într-o emisiune "Noi, românii, ne-am dat demult demisia faţă de ţară".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: