14 august 2016

Se va aprofunda "parteneriatul" până la cobeligeranţă ?


M-a dezgustat profund brusc-proclamatul "parteneriat româno-ucrainean", imediat de după Europuciul de la Kiev, din februarie-martie 2014. De parcă dintr-odată au dispărut toate "problemele bilaterale", unele istorice (teritorii româneşti locuite de etnici români sunt în prezent în Ucraina; chiar dacă "URSS le-a luat", în prezent statul ucrainean e "beneficiarul").

Va merge "parteneriatul" până la o cobeligeranţă antirusească ? "Friedman-Stratfor" cam asta insinuează:
"Avioanele americane F-16 și F-15, împreună cu bombardiere strategice și avioane de luptă mai noi, aveau ca scop oprirea unei invazii sovietice, chiar dacă mai departe spre vest. SUA are încă posibilitatea să slăbească decisiv capacitatea de luptă a blindatelor rusești. SUA au relații strânse cu România și Polonia și este interesant că rușii au creat probleme la granița cu Polonia la Kaliningrad. SUA și-ar strânge avioanele în aceste două țări, precum și în Germania, dacă ar intra în confruntare cu Rusia. Dar forța necesară nu este strânsă încă și deplasarea ei ar dura o vreme."  (link)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Cum adica ?
MAI AI VREO INDOIALA ?
Ia fii atent :http://www.nasul.tv/ion-cristoiu-nu-toti-romanii-sunt-babuini-generalul-radescu-catre-von-killinger-multe-din-nenorocirile-care-s-au-abatut-asupra-acestei-tari-sunt-datorate-amestecului-strain-suportat-de-voie-sau-de/

Sper ca rabdarea nu vi se va fi sfirsit pina la terminarea lecturii din care desprindem concluzia ca azi sintem mai rau ca atunci.
Marea noastra tragedie este ca MEREU SINTEM DE PARTEA GRESITA A ISTORIEI, DIN OPORTUNISM, COMODITATE, IRESPONSABILITATE, DEFICIENTA GENETICA ETC.
Iar trezirea vine extrem de tirziu, astfel incit, oricite jertfe am face apoi, TOT INVINSI RAMINEM !

Riddick spunea...

Bun, articolul lui Cristoiu. L-am citit. Nu ştiam că pamfletul "Baroane !" al lui Arghezi a apărut la sugestia lui Mihai Antonescu.

Recent, fostul director SIE Ioan Talpeş a spus într-o emisiune "Noi, românii, ne-am dat demult demisia faţă de ţară".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: