24 aprilie 2016

Maurul încă nu poate să moară !


Au mai văzut-o şi alţii: DNA a lucrat în favoarea lui Dragnea, ascunzând probe esenţiale pe care nu le-a mai trimis în instanţă. Deşi formal DNA ceruse închisoare cu executare, în realitate a urmărit obţinerea unei condamnări cu suspendare. Astfel, pionul Dragnea poate rămâne şef la PSD, în plus şi legendat ca "victimă a Sistemului". O schimbare acum ar fi găsit poate un PSD trezit, care şi-ar fi ales un preşedinte real, nu o interfaţă pentru control extern. Am totuşi rezerve faţă de ipoteza articolului, că ar exista divergenţe fundamentale între Dragnea şi Zgonea - eu cred că tot ce face Zgonea e tocmai pentru a-l înşuruba mai bine pe Dragnea în PSD, pentru a-l credibiliza în partid ("Stai acolo, usturoi / Că stai bine pe butoi").

ARADON:

Prostirea electoratului continuă în ritm alert, pentru ca acesta să nu mai vadă pădurea de copaci. Președintele Iohannis - Klaus Iohannis - îi solicită public lui Liviu Dragnea să demisioneze din funcția de președinte al PSD.


O abureală de zile mari - iertată fie-mi expresia. În fapt, nu numai că Iohannis nu dorește ca Dragnea să demisioneze, ci chiar i-a dat poruncă să rămână pe funcție, pentru a desăvârși lucrarea pe care au pus-o împreună la cale. Fostul premier Adrian Năstase spune că Iohannis, cerând demisia lui Dragnea, vrea să acapareze PSD-ul, pentru ca el să conducă din umbră un nou USL, după alegerile parlamentare. Cu tot respectul pentru Adrian Năstase, ori nu știe, ori se preface că nu știe, fiind obligat, în schimbul ținerii în sertar a altor dosare care ar putea să-l readucă în celulă, să arunce perdele de fum. Am scris în repetate rânduri că Iohannis urmărește instalarea unui guvern PSD-PNL, însă doar ca etapă intermediară în procesul de făurire a „partidului meu”. Aceasta, cel mai probabil prin intermediul lui Cioloș, care ar forma un partid parlamentar, deși nu a existat înainte de alegerile parlamentare, necum să participe la ele ! Un partid, cică, nou, european, care va aduna parlamentari de la PSD și PNL, ajungând să aibă majoritatea în Parlament și să instaleze la putere „guvernul meu”.
Garantul înțelegerii privind guvernul PSD-PNL este Liviu Dragnea, însă oamenii serviciilor care sunt în slujba lui Iohannis încearcă să acrediteze ideea că Zgonea ar fi cel care ar vinde PSD. Când, de fapt, Zgonea și Ponta au cârmit-o demult spre SUA, spre disperarea popularilor europeni, respectiv a fuhrerului Merkel. Nu știu ce va spune Dragnea la emisiunea de la Antena 3, care va începe peste trei ore, dar bănuiesc că nu își va anunța demisia, ci va perora despre tentativa de acaparare a PSD de către unii care vor să îl distrugă și despre hotărârea lui de a continua să-l conducă, pentru a-l salva. M-ar mira ca el să pozeze în martir, să se dezică de Iohannis, cu riscul de a ajunge la Jilava, dar orice este posibil. Dacă Laura Codruța Kovesi îi garantează că nimeni nu va mai deschide alt dosar împotriva lui, că americanii îi garantează libertatea și averea dobândită, s-ar putea să rupă înțelegerea cu Iohannis - Klaus Iohannis ! Explicată și motivată bine, o eventuală demisie ar putea să aducă PSD, prin victimizare, un avantaj electoral nesperat. Predarea ștafetei către Zgonea, cu lacrimile adiacente, după modelul „dragă Stolo” ar fi o lovitură de imagine pentru PSD, care, în guvernul de tranziție, ar lua fața PNL. O ipoteză care ar strica toate planurile lui Iohannis, Cioloș, Comisia Europeană, PPE, Angela Merkel. Pare ciudat, dar istoria nu ne iartă: sărbătorile socialiste ale lumii au fost generate de către americani ! Capitaliștii au fost cei care au susținut drepturile muncitorilor și ale femeilor. Acum, americanii, pentru a avea câștig de cauză în România, nu au altă soluție decât să meargă pe mâna socialiștilor, soluție pe care se pare că au acceptat-o, din moment ce fostul șef al SRI, socialist de origine, este în curtea lor.

„Klaus Iohannis cere public demisia lui Dragnea din fruntea PSD, dar i-a poruncit să nu demisioneze”​

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Dacă mergi la cumparături la Metro Băneasa sunt deja uzuale conversaţiile pe care le auzi între diversi tineri adulţi despre cum poţi rezeva apartamente cu chirii ieftine intre Rockefeller Center şi Times Square.
Aşa cum după 2007 auzeai despre cazarea în Bruxelles.... Sunt două tabere tinere si vânjoase care vor să parvină, să se plimbe şi să-şi mentina nivelul de trai oferit de babaci... Sunt în stare de orice pentru asta..TOTUL pe banii noştri..

Riddick spunea...

Tot noi greşim, majoritatea. Ce-i acum n-a apărut peste noapte, s-a acumulat în ani şi ani şi ani. Ei s-au organizat, noi - nu.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: