Nu "a oprit" nimic, dimpotrivă. Venise să caute "soluţia tehnică" de contaminare a românilor cu substanţe cancerigene, sub pretextul "prevenirii anemiei". Dacă era contra nu mai venea, ba chiar demisiona şi demasca presiunea. În mandatul Tăriceanu (II), politician care acum mimează "alternativa". Doar fierul organic este util în combaterea anemiei, însă fiind instabil termic (pâinea se coace), s-a renunţat - că doar nu era să se emită hotărâre de guvern "Băgaţi... rugină în pâine !" (chiar descompusă, din substanţă se eliberează fierul, favorabil celulelor canceroase). Intenţia contează, însă, şi este una CRIMINALĂ, precum a fost şi la (supra-)iodarea sării, şi la acceptarea otrăvii Initium şi a Codex Alimentarius. Mai era şi un alt inconvenient - ar fi fost prea mulţi angrenaţi în operaţiune, brutăriile. La iodarea sării, ai doar câteva puncte, de la care pleacă en-gros gata "tratată" (oare şi la "exportul non-UE" ?); nu prea ţinea figura cu "doparea" făinii, că nu toată merge la fabricarea pâinii. Niciun partid parlamentar nu atacă aceste chestiuni.
Dr. Pavel Chirilă: Să vă mai spun ceva interesant… La un moment dat m-a căutat domnul Cioloș, în calitate de Ministru al Agriculturii (anii 2007-2008 – n.m.), și mi-a solicitat un studiu despre efectul fierului în pâine; și eu l-am întrebat, în mod firesc, pentru ce îl doriți, domnule ministru? – “Păi, a apărut, așa, o propunere, să punem fier în pâine.” L-am întrebat care ar fi justificarea acestei măsuri și dânsul mi-a spus că: “Am întrebat și eu și mi s-a răspuns: Păi, dumneata nu știi că poporul român este anemic?” … Am urmărit fenomenul și știu că domnul Cioloș a fost onest și s-a opus acestei hotărâri.
Daniel Roxin: Deci, domnul Cioloș a blocat acest lucru…
Dr. Pavel Chirilă: S-a opus. Nu mai avea mult in mandatul de ministru al agriculturii, după aceea a plecat la Bruxelles, în fine…
Daniel Roxin: Înțeleg că s-a primit un ordin de sus, cu trimitere la Ministerul Agriculturii care avea sarcina să găsească o justificare științifică pentru a permite introducerea fierului în pâine.
Dr. Pavel Chirilă: Prima dată poporul român era hipotiroidian, după aceea întregul popor român era și anemic și guvernele care se succedau nu puteau să doarmă noaptea de grija suferinței poporului român… Din fericire, introducerea fierului în pâine nu s-a făcut, pentru că, dacă se făcea, procentul de cancere în România era mult mai mare, infinit mai mare, fără să exagerez! Pentru că fierul este un substrat nutritiv foarte bun pentru celula canceroasă…
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu