17 aprilie 2016

Inutilă, apărarea lui Cioloş


Nu "a oprit" nimic, dimpotrivă. Venise să caute "soluţia tehnică" de contaminare a românilor cu substanţe cancerigene, sub pretextul "prevenirii anemiei". Dacă era contra nu mai venea, ba chiar demisiona şi demasca presiunea. În mandatul Tăriceanu (II), politician care acum mimează "alternativa". Doar fierul organic este util în combaterea anemiei, însă fiind instabil termic (pâinea se coace), s-a renunţat - că doar nu era să se emită hotărâre de guvern "Băgaţi... rugină în pâine !" (chiar descompusă, din substanţă se eliberează fierul, favorabil celulelor canceroase). Intenţia contează, însă, şi este una CRIMINALĂ, precum a fost şi la (supra-)iodarea sării, şi la acceptarea otrăvii Initium şi a Codex Alimentarius. Mai era şi un alt inconvenient - ar fi fost prea mulţi angrenaţi în operaţiune, brutăriile. La iodarea sării, ai doar câteva puncte, de la care pleacă en-gros gata "tratată" (oare şi la "exportul non-UE" ?); nu prea ţinea figura cu "doparea" făinii, că nu toată merge la fabricarea pâinii. Niciun partid parlamentar nu atacă aceste chestiuni.
Dr. Pavel Chirilă: Să vă mai spun ceva interesant… La un moment dat m-a căutat domnul Cioloș, în calitate de Ministru al Agriculturii (anii 2007-2008 – n.m.), și mi-a solicitat un studiu despre efectul fierului în pâine; și eu l-am întrebat, în mod firesc, pentru ce îl doriți, domnule ministru? – “Păi, a apărut, așa, o propunere, să punem fier în pâine.” L-am întrebat care ar fi justificarea acestei măsuri și dânsul mi-a spus că: “Am întrebat și eu și mi s-a răspuns: Păi, dumneata nu știi că poporul român este anemic?” … Am urmărit fenomenul și știu că domnul Cioloș a fost onest și s-a opus acestei hotărâri.

Daniel Roxin: Deci, domnul Cioloș a blocat acest lucru…

Dr. Pavel Chirilă: S-a opus. Nu mai avea mult in mandatul de ministru al agriculturii, după aceea a plecat la Bruxelles, în fine…

Daniel Roxin: Înțeleg că s-a primit un ordin de sus, cu trimitere la Ministerul Agriculturii care avea sarcina să găsească o justificare științifică pentru a permite introducerea fierului în pâine.

Dr. Pavel Chirilă: Prima dată poporul român era hipotiroidian, după aceea întregul popor român era și anemic și guvernele care se succedau nu puteau să doarmă noaptea de grija suferinței poporului român… Din fericire, introducerea fierului în pâine nu s-a făcut, pentru că, dacă se făcea, procentul de cancere în România era mult mai mare, infinit mai mare, fără să exagerez! Pentru că fierul este un substrat nutritiv foarte bun pentru celula canceroasă

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: