07 iulie 2015

Cum încearcă unii să promoveze "Statele Unite ale Europei" criticând (la mişto...) austeritatea


"Proiectul" aparţine, desigur, şi stângii eurosocialiste. Unul dintre reprezentanţii săi, Adrian Severin, arată aici ce se ascunde în spatele aşa-zisei "critici a stângii privind austeritatea" (Referendumul grec este doar “un cartonaș galben” dar cu efectele strategice ale unui “cartonaș roșu”):
Ce înseamnă o “terapie de austeritate nedreaptă”? Este acea terapie care neagă principiul solidarității și cere celor în criză să restrângă consumul pentru nevoi esențiale mai mult decât cere celor care nu sunt în criză să restrângă cheltuielile voluptorii; care cere celor care nu au, să economisească mai mult decât cei care au; care ia de la săraci ca să dea la bogați iar nu invers. Nu este vorba aici nici despre marxism nici despre haiducie, ci despre logica unei democrații transnaționale europene sau despre logica unei națiuni cosmopolite europene în care raporturile dintre statele-națiune, dintre popoare, nu se mai bazează pe regulile pieței, pe concurența care a însângerat de atâtea ori Europa și omenirea prin războaiele în care a debușat. UE nu este și nu trebuie să fie un proiect al concursului între națiuni pe o piață liberă inter-națională ci un proiect al păcii bazat pe coeziunea economică, socială și teritorială realizate prin solidaritate transnațională într-un cadru politic federal.

5 comentarii :

Riddick spunea...

“Principiul esenţial al prezentei metaideologii europene este post-democraţia, cu instituţii supranaţionale în locul vechilor instituţii democratice ale unui stat-naţiune bine definit şi suveran, promovarea tuturor “isme”- lor posibile, cum ar fi: multiculturalismul, feminismul, ecologismul, homosexualismul, ONG-ismul, politicile apolitice şi neîncrederea în ordinea spontană a lucrurilor. Europeiştii cred într-o societate umană structurată pe verticală şi ierarhizată. Ei doresc să proiecteze, să planifice, să reglementeze şi să-i administreze pe ceilalţi, pentru că numai ei ştiu ce este bine. Ei cred că proiectul făcut dinainte este întotdeauna mai bun decât un rezultat neprevăzut al interacţiunilor dintre cetăţenii liberi. Conform acestei ideologii, piaţa este în primul rând anarhie şi guvernul este aici pentru a o corecta.”

(Václav Klaus, "Ce este europeismul ?")

Anonom G spunea...

Cehul curajos le-a fost cobe (nu kobe)!
Ia sa vezi ce bine le zice si englezul asta :

http://www.activenews.ro/video/Reactie-ELECTRIZANTA-in-Parlamentul-European-dupa-discursul-lui-Tsipras.-Premierul-Greciei-a-ramas-fara-replica-120482

Adica, NATIUNILE LASATE DE DUMNEZEU NU POT FI STERSE SI NIVELATE CUM VOR UNII !!!
Super !!!
S-ar putea ca procesul final sa se fi declansat fara posibilitatea de fi oprit !!!

Riddick spunea...

Va mai dura, dar acum se trezesc mulți.

AnonimG spunea...

Iata o femeie puternica !

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Atentie%20la%20riscul%20imens%20pentru%20siguranta%20Romaniei%20de%20MDP%20Agero.htm

Riddick spunea...

Scrie bine, dar uneori prea vehement. Cei mai greu de convins au rețineri din această cauză, un mesaj mai "aplicat" poate-ar prinde mai bine.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: