07 iulie 2015

Cum încearcă unii să promoveze "Statele Unite ale Europei" criticând (la mişto...) austeritatea


"Proiectul" aparţine, desigur, şi stângii eurosocialiste. Unul dintre reprezentanţii săi, Adrian Severin, arată aici ce se ascunde în spatele aşa-zisei "critici a stângii privind austeritatea" (Referendumul grec este doar “un cartonaș galben” dar cu efectele strategice ale unui “cartonaș roșu”):
Ce înseamnă o “terapie de austeritate nedreaptă”? Este acea terapie care neagă principiul solidarității și cere celor în criză să restrângă consumul pentru nevoi esențiale mai mult decât cere celor care nu sunt în criză să restrângă cheltuielile voluptorii; care cere celor care nu au, să economisească mai mult decât cei care au; care ia de la săraci ca să dea la bogați iar nu invers. Nu este vorba aici nici despre marxism nici despre haiducie, ci despre logica unei democrații transnaționale europene sau despre logica unei națiuni cosmopolite europene în care raporturile dintre statele-națiune, dintre popoare, nu se mai bazează pe regulile pieței, pe concurența care a însângerat de atâtea ori Europa și omenirea prin războaiele în care a debușat. UE nu este și nu trebuie să fie un proiect al concursului între națiuni pe o piață liberă inter-națională ci un proiect al păcii bazat pe coeziunea economică, socială și teritorială realizate prin solidaritate transnațională într-un cadru politic federal.

5 comentarii :

Riddick spunea...

“Principiul esenţial al prezentei metaideologii europene este post-democraţia, cu instituţii supranaţionale în locul vechilor instituţii democratice ale unui stat-naţiune bine definit şi suveran, promovarea tuturor “isme”- lor posibile, cum ar fi: multiculturalismul, feminismul, ecologismul, homosexualismul, ONG-ismul, politicile apolitice şi neîncrederea în ordinea spontană a lucrurilor. Europeiştii cred într-o societate umană structurată pe verticală şi ierarhizată. Ei doresc să proiecteze, să planifice, să reglementeze şi să-i administreze pe ceilalţi, pentru că numai ei ştiu ce este bine. Ei cred că proiectul făcut dinainte este întotdeauna mai bun decât un rezultat neprevăzut al interacţiunilor dintre cetăţenii liberi. Conform acestei ideologii, piaţa este în primul rând anarhie şi guvernul este aici pentru a o corecta.”

(Václav Klaus, "Ce este europeismul ?")

Anonom G spunea...

Cehul curajos le-a fost cobe (nu kobe)!
Ia sa vezi ce bine le zice si englezul asta :

http://www.activenews.ro/video/Reactie-ELECTRIZANTA-in-Parlamentul-European-dupa-discursul-lui-Tsipras.-Premierul-Greciei-a-ramas-fara-replica-120482

Adica, NATIUNILE LASATE DE DUMNEZEU NU POT FI STERSE SI NIVELATE CUM VOR UNII !!!
Super !!!
S-ar putea ca procesul final sa se fi declansat fara posibilitatea de fi oprit !!!

Riddick spunea...

Va mai dura, dar acum se trezesc mulți.

AnonimG spunea...

Iata o femeie puternica !

http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Atentie%20la%20riscul%20imens%20pentru%20siguranta%20Romaniei%20de%20MDP%20Agero.htm

Riddick spunea...

Scrie bine, dar uneori prea vehement. Cei mai greu de convins au rețineri din această cauză, un mesaj mai "aplicat" poate-ar prinde mai bine.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: