01 decembrie 2014

CACEALMA !


Usatâi "este pro-rus", iar partidul său a fost eliminat din cursa electorală, sub pretextul "finanţării din exterior" (= din Rusia). 60.000 de voturi anulate la 1,6 milioane votanţi înseamnă 4%. Adică, democraţie ajustată pentru oligarhie.

Deutsche Welle:

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, zeci de mii de buletine de vot (număr record) au fost declarate nevalabile. Luni dimineață, această cifră se ridica la 62.742. Mai mulţi cetăţeni, în ziua votării, au distribuit pe reţelele de socializare poze cu buletinul de vot în care ştampila ”votat” era aplicată în dreptul partidului ”Patria” - formaţiune exclusă sâmbătă, prin hotărâre judecătorească definitivă, din cursa electorală. Tot sâmbătă liderul acestui partid, controversatul om de afaceri Renato Usatîi, şi-a îndemnat adepţii să aplice în buletinele de vot ştampila „Votat” în dreptul formaţiunii sale. Analiștilor politici li s-a părut ciudat acest îndemn, deoarece astfel au fost invalidate zeci de mii de buletine de vot ale votanților pro-ruși.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"ALEGERI LIBERE"

Riddick spunea...

E coţcărie pe faţă. Ia să vezi cum mai pleacă de la Voronin câţiva "dincolo"... C-au mai făcut la fel şi în legislatura anterioară. Cu voia Moscovei, ca să fie clar. E un joc mult mai mare decât se arată "prostimii".

Riddick spunea...

Ştie Strelkov ce ştie...

Crystal Clear spunea...

Da, la fel ca şi la noi.

Ne-am trezit deodată cu Iohannis preşedinte ....

Chiar aş vrea o dezmintire de la Germania că tipul nu este cetăţean german.

Dacă nu ne vor minţi, iar..
despre comerţul cu copii nu se mai spune NIMIC.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: