18 noiembrie 2014

Tot o marionetă hâţânată de sfori...


Ion Cristoiu enunţă cele 25 de întrebari fundamentale pentru alegerile prezidenţiale. The fix was in. Căcărău era deja băgat până-n gât la sabotarea referendumului din 2012 şi a propriului său mandat prezidenţial (pe care atunci, în 2012, l-ar fi obţinut !). A, şi nu cred că cineva l-ar fi "dezinformat" pe Ponta. Ca şi Kraut Iohannis, Cimpanzeul Mongol era agreat de cine trebuie. Singura mea incertitudine ar fi dacă nu cumva tabăra Iohannis o fi mai decisă decât tabăra PSD pentru o implicare a României într-un eventual război "regional" (ştiţi bine la ce mă refer...).

[...]
1. De ce l-a adus Crin Antonescu pe Klaus Iohannis în februarie 2013 de la Sibiu direct în funcția de prim locțiitor al său la conducerea PNL?
2. De ce s-a cramponat Crin Antonescu de dubla funcție a lui Klaus Iohannis – cea de ministru de Interne și cea de vicepremier cu finanțele – dacă pînă la urmă Klaus Iohannis i-a luat toate funcțiile?
3. De ce s-a încăpățînat Victor Ponta să-i refuze lui Klaus Iohannis dubla funcție, deși știa că asta va duce la ruperea USL?
4. De ce s-a încăpățînat Crin Antonescu să parieze pe procentajul de 20% la europarlamentare, oferind băieților pistolul cu care să tragă în el?
5. De ce a anunțat Crin Antonescu că nu mai candidează la Președinție, după ce rupsese USL ca să poată candida?
6. De ce n-a sărit prietenul lui, Klaus Iohannis, să-l roage să revină asupra deciziei?
7. De ce a lansat Traian Băsescu teza Victor Ponta ofițer acoperit pentru ca pînă la urmă să nu mai spună nimic în această chestiune?
8. De ce n-a mai suflat o vorbă Traian Băsescu despre ancheta cerută serviciilor secrete privind filarea de la Paris?
9. De ce a fost atît de activ DNA înaintea primului tur, căpușînd campania electorală, pentru ca între cele două tururi să aibă o singură acțiune mai acătării?
10. Cine l-a dezinformat pe Victor Ponta în legătură cu prezența la vot în străinătate în primul tur?
11. Cine a exagerat scandalurile de la votul din primul tur pentru a crea afluența uriașă din al doilea tur?
12. Ce ambasadori au avut misiunea să blocheze votul în primul tur?
13. Cine l-a convins pe Victor Ponta să nu mărească numărul de secții de votare din străinătate, gest fatal, asemănător convocării de către Nicolae Ceaușescu a mitingului din 21 decembrie 1989?
14. Se încălca Legea dacă se mărea numărul secțiilor de votare din străinătate înaintea celui de-al doilea tur prin Ordonanță de urgență? Dacă da, era pregătită CCR să anuleze victoria lui Victor Ponta?
15. Cum se explică comportamentul ambiguu al BEC? Prin judecătorii de la Înalta Curte, instanța cea mai puternic penetrată cu ofițeri acoperiți?
16. A fost sincer Traian Băsescu cînd își exprima neîncrederea în Klaus Iohannis sau juca o comedie regizată împreună cu Klaus Iohannis?
17. Cum de-au fost organizate atît de bine pe rețele de socializare mitingurile de protest din săptămîna dinainte celui de-al doilea tur?
18. Cum de s-au înșelat toate sondajele de opinie în legătură cu prezența la vot, chiar și cele interne ale PSD?
19. Știa SRI tendința de venire la vot masivă? Dacă da, i-au spus lui Traian Băsescu?
20. Vineri, cînd a ieșit să îndemne băsiștii să iasă la vot, știa Traian Băsescu de posibila răsturnare de scor?
21. Cum se explică prestația ciudată a lui Crin Antonescu din ultimele zile, inclusiv din dimineața votului?
22. Cîți dintre jurnaliștii care au întreținut pe televiziuni scandalul votului din străinătate sunt ofițeri acoperiți?
23. De ce nici un adversar de-al lui Victor Ponta, inclusiv Klaus Iohannis, nu mai suflă o vorbă despre dezastrul din străinătate? Operațiunea a țintit înfrîngerea lui Victor Ponta și, prin urmare, nu mai trebuie căutate responsabilitățile?
234. De ce jurnaliștii care frecventează Ambasada americană de la București, pentru a primi sugestii sau chiar indicații, se declară mulțumiți de împărțirea Puterii între Klaus Iohannis și Victor Ponta? Așa a fost înțelegerea impusă de americani pentru a nu se repeta scenariul din Ungaria?
25. De ce a amînat DNA ancheta în afacerea EADS, în care e vîrît pînă-n gît Vasile Blaga?

Acestea sunt, după mine, cele 25 de întrebări stîrnite de unul dintre cele mai enigmatice momente postdecembriste:
Pierderea celui de-al doilea tur de scrutin de către Victor Ponta, la o diferență de 9% după ce-l cîștigase pe primul la o diferență de 10%.
Numai cînd voi avea răspunsuri raționale la aceste întrebări, voi accepta c-a fost totul spontan.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Inca o intrebare: cind si unde a spus Klaus ca http://infobrasov.net/content/reportaj_75803_Klaus-Iohannis-va-relua-discuţiile-referitoare-la-regionalizarea-României.html

Riddick spunea...

Nu ştiu unde, dar cred că ce scrie acolo e real, asta susţine el:

"Ca Președinte al României, voi susține reluarea unei discuții serioase cu privire la regionalizare și descentralizare. Actuala împărțire administrative teritorială a României datează din perioada comunistă și transformările prin care a trecut nu i-au alterat fondul."

Riddick spunea...

Ştiam eu de ce nu m-am dus la vot la turul doi (la primul am dat "vot de protest": Funar).

Riddick spunea...

Apare în programul său electoral:

http://www.iohannispresedinte.ro/m/ro/program-prezidential/teme-majore/regionalizarea-si-descentralizarea-ca-vectori-ai-modernizarii


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: