18 noiembrie 2014

Tot o marionetă hâţânată de sfori...Ion Cristoiu enunţă cele 25 de întrebari fundamentale pentru alegerile prezidenţiale. The fix was in. Căcărău era deja băgat până-n gât la sabotarea referendumului din 2012 şi a propriului său mandat prezidenţial (pe care atunci, în 2012, l-ar fi obţinut !). A, şi nu cred că cineva l-ar fi "dezinformat" pe Ponta. Ca şi Kraut Iohannis, Cimpanzeul Mongol era agreat de cine trebuie. Singura mea incertitudine ar fi dacă nu cumva tabăra Iohannis o fi mai decisă decât tabăra PSD pentru o implicare a României într-un eventual război "regional" (ştiţi bine la ce mă refer...).

[...]
1. De ce l-a adus Crin Antonescu pe Klaus Iohannis în februarie 2013 de la Sibiu direct în funcția de prim locțiitor al său la conducerea PNL?
2. De ce s-a cramponat Crin Antonescu de dubla funcție a lui Klaus Iohannis – cea de ministru de Interne și cea de vicepremier cu finanțele – dacă pînă la urmă Klaus Iohannis i-a luat toate funcțiile?
3. De ce s-a încăpățînat Victor Ponta să-i refuze lui Klaus Iohannis dubla funcție, deși știa că asta va duce la ruperea USL?
4. De ce s-a încăpățînat Crin Antonescu să parieze pe procentajul de 20% la europarlamentare, oferind băieților pistolul cu care să tragă în el?
5. De ce a anunțat Crin Antonescu că nu mai candidează la Președinție, după ce rupsese USL ca să poată candida?
6. De ce n-a sărit prietenul lui, Klaus Iohannis, să-l roage să revină asupra deciziei?
7. De ce a lansat Traian Băsescu teza Victor Ponta ofițer acoperit pentru ca pînă la urmă să nu mai spună nimic în această chestiune?
8. De ce n-a mai suflat o vorbă Traian Băsescu despre ancheta cerută serviciilor secrete privind filarea de la Paris?
9. De ce a fost atît de activ DNA înaintea primului tur, căpușînd campania electorală, pentru ca între cele două tururi să aibă o singură acțiune mai acătării?
10. Cine l-a dezinformat pe Victor Ponta în legătură cu prezența la vot în străinătate în primul tur?
11. Cine a exagerat scandalurile de la votul din primul tur pentru a crea afluența uriașă din al doilea tur?
12. Ce ambasadori au avut misiunea să blocheze votul în primul tur?
13. Cine l-a convins pe Victor Ponta să nu mărească numărul de secții de votare din străinătate, gest fatal, asemănător convocării de către Nicolae Ceaușescu a mitingului din 21 decembrie 1989?
14. Se încălca Legea dacă se mărea numărul secțiilor de votare din străinătate înaintea celui de-al doilea tur prin Ordonanță de urgență? Dacă da, era pregătită CCR să anuleze victoria lui Victor Ponta?
15. Cum se explică comportamentul ambiguu al BEC? Prin judecătorii de la Înalta Curte, instanța cea mai puternic penetrată cu ofițeri acoperiți?
16. A fost sincer Traian Băsescu cînd își exprima neîncrederea în Klaus Iohannis sau juca o comedie regizată împreună cu Klaus Iohannis?
17. Cum de-au fost organizate atît de bine pe rețele de socializare mitingurile de protest din săptămîna dinainte celui de-al doilea tur?
18. Cum de s-au înșelat toate sondajele de opinie în legătură cu prezența la vot, chiar și cele interne ale PSD?
19. Știa SRI tendința de venire la vot masivă? Dacă da, i-au spus lui Traian Băsescu?
20. Vineri, cînd a ieșit să îndemne băsiștii să iasă la vot, știa Traian Băsescu de posibila răsturnare de scor?
21. Cum se explică prestația ciudată a lui Crin Antonescu din ultimele zile, inclusiv din dimineața votului?
22. Cîți dintre jurnaliștii care au întreținut pe televiziuni scandalul votului din străinătate sunt ofițeri acoperiți?
23. De ce nici un adversar de-al lui Victor Ponta, inclusiv Klaus Iohannis, nu mai suflă o vorbă despre dezastrul din străinătate? Operațiunea a țintit înfrîngerea lui Victor Ponta și, prin urmare, nu mai trebuie căutate responsabilitățile?
234. De ce jurnaliștii care frecventează Ambasada americană de la București, pentru a primi sugestii sau chiar indicații, se declară mulțumiți de împărțirea Puterii între Klaus Iohannis și Victor Ponta? Așa a fost înțelegerea impusă de americani pentru a nu se repeta scenariul din Ungaria?
25. De ce a amînat DNA ancheta în afacerea EADS, în care e vîrît pînă-n gît Vasile Blaga?

Acestea sunt, după mine, cele 25 de întrebări stîrnite de unul dintre cele mai enigmatice momente postdecembriste:
Pierderea celui de-al doilea tur de scrutin de către Victor Ponta, la o diferență de 9% după ce-l cîștigase pe primul la o diferență de 10%.
Numai cînd voi avea răspunsuri raționale la aceste întrebări, voi accepta c-a fost totul spontan.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Inca o intrebare: cind si unde a spus Klaus ca http://infobrasov.net/content/reportaj_75803_Klaus-Iohannis-va-relua-discuţiile-referitoare-la-regionalizarea-României.html

Riddick spunea...

Nu ştiu unde, dar cred că ce scrie acolo e real, asta susţine el:

"Ca Președinte al României, voi susține reluarea unei discuții serioase cu privire la regionalizare și descentralizare. Actuala împărțire administrative teritorială a României datează din perioada comunistă și transformările prin care a trecut nu i-au alterat fondul."

Riddick spunea...

Ştiam eu de ce nu m-am dus la vot la turul doi (la primul am dat "vot de protest": Funar).

Riddick spunea...

Apare în programul său electoral:

http://www.iohannispresedinte.ro/m/ro/program-prezidential/teme-majore/regionalizarea-si-descentralizarea-ca-vectori-ai-modernizarii


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):