22 noiembrie 2014

Ponta nu-i plecat în niciun "concediu". S-a dus "afară" ca să negocieze şi să primească instrucţiuni.


Pe model Băsescu (adică, controllerul infiltrat şi apoi impus ca lider spre a ţine partidul sub control *), la FSN/FDSN/PDSR/PSD au fost lideri cu linie ambiguă chiar începând de la Iliescu, care este globalist (şi nu neocomunist ! "partea cealaltă" l-a catalogat drept neocomunist, făcându-i astfel un serviciu timp de decenii).

Pentru facţiunea "naţional-comunistă" din PSD, acum este cam ultimul moment favorabil pentru preluarea partidului. În această eventualitate, o scindare a PSD este aproape sigură. Dar facţiunea "retro" va conta în bilanţul forţelor care se opun diktatelor UEFMI.
"Partidul Social-Democrat nu a fost în măsură să compenseze atacul dreptei printr-o mobilizare ideologică. Explicaţia conjuncturală ţine de lipsa de pregătire: în condiţiile în care s-au concentrat pe critica ilegalităţilor şi aranjamentelor băsiste, dar nu a băsismului ca expresie sistemică a dreptei, comunicatorii săi nu au avut replică la acuzaţiile cu semnificaţie generală colportate mai ales pe Internet. Partidul Social-Democrat a încetat să mai fie de stânga. A devenit o formaţiune centristă, reprezentantă mai curând a îmbogăţiţilor postrevoluţionari ca Ioan Niculae decât a salariaţilor; o formaţiune mai preocupată de satisfacerea intereselor clientelare decât de relaţia cu sindicatele şi organizaţiile civice, în care puţini mai au habar de concepte precum economia socială de piaţă (germană) ori socialismul autogestionar (francez)." (Deficitul ideologic)
Deci, ce este cu acest "concediu" al lui Ponta din Dubai (de la care a "transpirat" o poză, probabil pentru autentificare sau ca avertisment) ?

S-a deplasat la negocieri sau la instructaj, într-o locaţie "neutră" (neîncredere în PSD şi/sau în servicii ?).
* Băsescu a mai avut şi o misiune complementară: compromiterea dreptei (prin încurajarea şi promovarea elementelor internaţionaliste, "progresiste", libertariene, europeiste, şi suprimarea oricăror manifestări naţionaliste, conservatoare sau eurosceptice).
  • Şi "explicaţia reală", care de fapt este tot un cover-story: "s-a dus să facă lobby pentru proiectul Forza Rossa, finanţat din bani publici (curse automobilistice în România)".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: