22 noiembrie 2014

ADEVĂRATA EXPLICAŢIE A RUPERII USL

Sorin Frunzăverde: "Eşichierul politic, în România, este stabil în acest moment, cu două mari grupări politice: socialiştii lui Ponta şi un mare Partid Naţional Liberal, de dreapta, care l-a susţinut pe Klaus Iohannis în cursa pentru funcţia de preşedinte al României. Cred că, de acum, aceste două grupări politice vor garanta stabilitatea eşichierului politic. Practic, vor fi două forţe care vor conduce România, evident, ca în democraţie, alternativ". 

USL pornise - evident, doar propagandistic ! - pe o linie destul de naţionalistă, lăsând pe partea dreaptă doar curentul eurobăsist (falsa dreaptă PPE). În aceste condiţii, apariţia unui eventual partid real-naţionalist şi/sau eurosceptic ar fi plasat tabăra eurobăsistă pe locurile 3-4, aducând deci în prim-plan acel partid nou. De-aia a şi fost dezumflat PP-DD (cu voia sa !) prin migraţia de parlamentari şi apoi prin colaborarea pe faţă cu PSD, scorul obţinut în 2012 (circa 16%) pe un discurs antisistem fiind neliniştitor pentru oligarhie. A propos, acel segment electoral este acum nereprezentat politic, şi va fi în creştere.

Nu trebuie mers cu gândul spre trădări subite. "Echipele" au lucrat dintotdeauna în deplină coordonare, doar mimând adversitatea şi "diferenţa de programe". În acele afirmaţii, masonul Frunzăverde omologhează PSD ca forţă politică legitimă, onorabilă, cu care s-ar putea oricând colabora (n'aşa ?!) pentru "obiective de interes naţional".

2 comentarii :

Riddick spunea...

S-ar mai ridica întrebările "Atunci, de ce-a mai fost făcută mutarea cu crearea USL ?" şi "PnL nu-i tot o falsă dreaptă tip PPE" ? La prima întrebare, răspunsul ar fi: "Ca o continuare a strategiei de sabotare a curentului de dreapta din România, după infiltrarea băsescului acolo, spre a-l compromite din interior". La a doua - "Ba da, dar are o dimensiune mai mare şi e mai greu de depăşit".

Riddick spunea...

O necesară rectificare: Frunzăverde nu se referea pozitiv chiar la PSD, ci la "socialiştii lui Ponta".

Mda...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: