04 noiembrie 2014

Încă un trădător !


Pun pariu ca ştirea asta nu va fi publicată (prea curând) de mass-media. Mircea Diaconu, al doilea europarlamentar din România (după Renate Weber) care este semnatar al Manifestului Spinelli, un text care cere dizolvarea statelor naţionale din UE şi crearea unui "stat european".

Ce mai propagandă i s-a făcut acestui cabotin şi impostor, dându-i-se o aură de "patriot" şi "uitându-se" că în decembrie 1989 se-nvârtea în jurul "guvernului Verdeţ", iar apoi a activat în organizaţia sorosistă Alianţa Civică. Iată-l, acum, "trădător cu acte":


(Renate Weber apare de două ori, greşeala "de tipar" indicând şi reconfirmarea statutului de europarlamentar Spinelli)

Manifestul Spinelli pentru o Europă Unită:

« Va veni momentul pentru acţiuni noi şi va veni momentul pentru oameni noi : momentul pentru o Europă liberă şi unită » Altiero Spinelli

« Dacă aflam ceva care era util patriei mele, dar care era dăunător Europei (…) aş fi privit acest lucru ca pe o crimă » Montesquieu

Mai mult decât oricând, provocările pe care le suportăm astăzi au un efect asupra întregii lumi : transformările climatice, limitarea resurselor şi distrugerea mediului înconjurător, regulile economice şi financiare, ameninţările nucleare şi siguranţa colectivă, comerţ mai corect, consolidarea păcii…

În această lume nouă, fiecare ţară europeană este o ţară mică. Însă avem un avantaj, şi anume Uniunea Europeană. Aceasta este o construcţie remarcabilă, în care naţiunile europene, unele din ele îndelung divizate anterior de conflicte istorice, au decis să devină « unite în diversitate » şi să formeze o Comunitate.

Aspirând spre pace şi prosperitate pentru toţi, europenii au reuşit să lucreze împreună şi să-şi combine forţele de aşa manieră încât să producă o prosperitate fără precedent în Europa, democraţie şi reconciliere a fostelor conflicte. Statele au renunţat la o parte din suveranitate, în favoarea unor instituţii (europene), pentru a servi mai bine obiectivele comune şi o Uniune cât mai solidă.

Din păcate, în timp ce provocările extraordinare ale crizei solicită răspunsuri comune trasate la nivel european, prea mulţi politicieni cad tentaţiei de a crede doar în salvarea naţională. Într-un moment istoric al interdependenţei şi a unei lumi globalizate, a te agaţa de suveranitatea naţională şi de metodele inter-guvernamentale nu reprezintă doar o declaraţie de război împotriva Spiritului European, ci şi o dependenţa de impotenţa politică.

Astăzi lucrurile se mişcă într-o direcţie opusă, către o Uniune mai slabă în loc de una mai solidă, către o Europămai naţională, în loc de un model post-naţionalist. Lăsând în urmă spiritul Comunităţii, statele-membre permit intereselor naţionale pe termen scurt să blocheze viziunea comună. Ele favorizează soluţii inter-guvernamentale în loc de cele europene, acest fapt ducând foarte aproape de punctul de a distruge moneda Euro, cel mai concret simbol la intergării europene.

Ne opunem acestei direcţii înapoiate şi reacţionare. Europa a fost, din nou, răpită de o coaliţie de politicieni naţionali. Este timpul să o recuparăm. Noi credem că acesta nu este momentul de a încetini integrarea europeană, ba dimpotrivă este momentul de a o accelera. Istorie Uniunii Europene a demonstrat că mai multă Europa, şi nu mai puţină, reprezintă răspunsul la problemele cu care ne confruntăm. Doar cu soluţii europene şi cu un Spirit European reînnoit vom putea să ne adresăm cum trebuie provocărilor globale.

Naţionalismul este o ideologie a trecutului. Ţinta noastră este o Europă Federală şi post-naţională, o Europă a Cetăţenilor. Acesta a fost visul pentru care părinţii fondatori ai Uniunii au lucrat atât de mult ca să împlinească. Acesta a fost proiectul lui Altiero Spinelli. Aceasta este Europa pentru care vrem să luptăm. Deoarece aceasta este o Europă a viitorului.

http://diasporaprogresista.eu/implica-te/petitii/manifestul-spinelli/

  • textul iniţial, "eurocomunist", al Manifestului Spinelli (Manifestul de la Ventotene, 1943-1944)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Nu poate sa faca altfel decit i se ordona de la loja !!!
A propos de 1989 ! Unii spun ca el si sotia sa dirijau tancurile pe la Baneasa, in timp ce descreieratul ala de Caramitru dirija demolarea cu tunul a cladirii Bibliotecii Nationale si, o data cu ea, distrugerea unor manuscrise inestimabile !!!
Apoi, Caramitru se trezeste mare taranist iar Diaconu, mult mai tirziu, devine liberal(dupa atitea roluri socialiste jucate in cariera ).
http://diasporaprogresista.eu/implica-te/petitii/manifestul-spinelli/

Riddick spunea...

Ce mai joacă el rolul de "ţăran orăşenizat", adică de - vezi, Doamne ! - "român verrrrde"...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: