26 octombrie 2014

Reacţii ungare de negândit la Bucureşti. Unde se bifează punctele de pe "lista lui Barroso" (2012).


Preşedintele parlamentului ungar, László Kövér:
"Dacă Uniunea Europeană vrea să-i dicteze Ungariei, atunci această ţară trebuie să ia în considerare ieşirea treptată din uniune".
Editorialist al ziarului pro-guvernamental Magyar Nemzet:
"Sunt înclinat să cred acest lucru este pedeapsa noastră pentru păstrarea dialogului cu Rusia. SUA consideră Ungaria este coruptă, dar suntem o țară independentă și este doar treaba noastră."

6 comentarii :

Riddick spunea...

Comentariile anti-Orban şi anti-FIDESZ pe acest subiect:

http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/10/25/possible-trajectories-for-hungary-with-or-without-viktor-orban/

http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/10/24/after-some-hesitation-hungary-declares-war-on-the-u-s-and-the-eu/

Riddick spunea...

În locul lui Orban, aş fi cu ochii-n patru.

Face istorie pentru ţara lui, şi aşa ceva nu este "voie", cică...

Anonim spunea...

Cu ochii in patru dar mai repede fiindca pare ca s-a inceput ''implementarea masurilor''.
As putea sa jur ca olandeza de la Bruxelles, comisarita care a luat atitudine, face perte din poveste....
Intrebarea care se pune este daca ungurii sint prosti sau destepti !
http://www.economica.net/ungurii-au-iesti-in-strada-la-budapesta-contra-taxei-pe-internet-peste-10-000-de-manifestanti_90298.html

Riddick spunea...

Aia cu taxa pe internet n-am prea priceput-o. Se pare că nu-i vorba totuşi despre cenzură.

Dacă e vorba despre asigurarea bugetului, atunci situaţia e chiar aşa de gravă încât trebuie bani din traficul de internet ? Hmmm...

Anonim spunea...

Imi imaginez ca poate fi o tentativa de a limita cumva, pe ''baze economice'', accesul la internet(din varii motive, cu precadere politice), concomitant cu acoperirea unor nevoi economico-financiare(ceea ce a si recunoscut guvernul de la Budapesta).
Taxa ungureasca pe net ar semana cu pretul combustibilului de la noi,mare, datorita accizelor si taxelor fara numar, ceea ce indestuleaza bugetul de stat, nu displace benzinarului sau cel putin nu-l deranjaza, reduce numarul masinilor de pe strazi si drumuri, ca si contactele dintre oameni aflati la distante mari etc.In plus, ridica si alte p returi, cu efecte benefice pentru bugetul de stat, prin tva etc.
Oricum, ungurii sint la capatul unui drum greu, amorsat de ...aiurea si, care va pune la incercare aceasta tara.
S-ar putea ca Ungaria sa fie fisura ce va duce la clatinarea Europei bolsevice, stiut fiind faptul ca tara vecina nu are greturi sa schimbe cursul cu 180 grade cind nu-i mai convine; a nu se uita ca, in 1919, Ungaria a fost al doilea stat bolsevic din Lume, sub conducerea lui Bela Kuhn(http://infobrasov.net/content/reportaj_35523_%3Cfont-color=-saddlebrown-style=-font-size-18px-%3E90-DE-ANI-DE-LA-CUCERIREA-BUDAPESTEI-%3Cbr%3EDE-CATRE-TRUPELE-ROMANE%3C-font%3E.html).
Si tot in Ungaria a fost posibil anul 1956, atunci cind au simtit ca apasarea sovietica ii depaseste limita pina la care era dispusa sa suporte.
Deci, s-ar putea ca aia de isi baga coada la Budapesta sa obtina niste efecte de li se vor strepezi dintii !!!!

Riddick spunea...

Am mai rumegat treaba şi-mi pare că-i vorba despre o dudă sugerată lui Orban, spre a-l face nepopular (deja au loc mitinguri anti-taxă de internet).

La 1919 n-a acţionat naţiunea ungară (ci "alţii"). La 1956 - DA !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: