26 octombrie 2014

Reacţii ungare de negândit la Bucureşti. Unde se bifează punctele de pe "lista lui Barroso" (2012).Preşedintele parlamentului ungar, László Kövér:
"Dacă Uniunea Europeană vrea să-i dicteze Ungariei, atunci această ţară trebuie să ia în considerare ieşirea treptată din uniune".
Editorialist al ziarului pro-guvernamental Magyar Nemzet:
"Sunt înclinat să cred acest lucru este pedeapsa noastră pentru păstrarea dialogului cu Rusia. SUA consideră Ungaria este coruptă, dar suntem o țară independentă și este doar treaba noastră."

6 comentarii :

Riddick spunea...

Comentariile anti-Orban şi anti-FIDESZ pe acest subiect:

http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/10/25/possible-trajectories-for-hungary-with-or-without-viktor-orban/

http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/10/24/after-some-hesitation-hungary-declares-war-on-the-u-s-and-the-eu/

Riddick spunea...

În locul lui Orban, aş fi cu ochii-n patru.

Face istorie pentru ţara lui, şi aşa ceva nu este "voie", cică...

Anonim spunea...

Cu ochii in patru dar mai repede fiindca pare ca s-a inceput ''implementarea masurilor''.
As putea sa jur ca olandeza de la Bruxelles, comisarita care a luat atitudine, face perte din poveste....
Intrebarea care se pune este daca ungurii sint prosti sau destepti !
http://www.economica.net/ungurii-au-iesti-in-strada-la-budapesta-contra-taxei-pe-internet-peste-10-000-de-manifestanti_90298.html

Riddick spunea...

Aia cu taxa pe internet n-am prea priceput-o. Se pare că nu-i vorba totuşi despre cenzură.

Dacă e vorba despre asigurarea bugetului, atunci situaţia e chiar aşa de gravă încât trebuie bani din traficul de internet ? Hmmm...

Anonim spunea...

Imi imaginez ca poate fi o tentativa de a limita cumva, pe ''baze economice'', accesul la internet(din varii motive, cu precadere politice), concomitant cu acoperirea unor nevoi economico-financiare(ceea ce a si recunoscut guvernul de la Budapesta).
Taxa ungureasca pe net ar semana cu pretul combustibilului de la noi,mare, datorita accizelor si taxelor fara numar, ceea ce indestuleaza bugetul de stat, nu displace benzinarului sau cel putin nu-l deranjaza, reduce numarul masinilor de pe strazi si drumuri, ca si contactele dintre oameni aflati la distante mari etc.In plus, ridica si alte p returi, cu efecte benefice pentru bugetul de stat, prin tva etc.
Oricum, ungurii sint la capatul unui drum greu, amorsat de ...aiurea si, care va pune la incercare aceasta tara.
S-ar putea ca Ungaria sa fie fisura ce va duce la clatinarea Europei bolsevice, stiut fiind faptul ca tara vecina nu are greturi sa schimbe cursul cu 180 grade cind nu-i mai convine; a nu se uita ca, in 1919, Ungaria a fost al doilea stat bolsevic din Lume, sub conducerea lui Bela Kuhn(http://infobrasov.net/content/reportaj_35523_%3Cfont-color=-saddlebrown-style=-font-size-18px-%3E90-DE-ANI-DE-LA-CUCERIREA-BUDAPESTEI-%3Cbr%3EDE-CATRE-TRUPELE-ROMANE%3C-font%3E.html).
Si tot in Ungaria a fost posibil anul 1956, atunci cind au simtit ca apasarea sovietica ii depaseste limita pina la care era dispusa sa suporte.
Deci, s-ar putea ca aia de isi baga coada la Budapesta sa obtina niste efecte de li se vor strepezi dintii !!!!

Riddick spunea...

Am mai rumegat treaba şi-mi pare că-i vorba despre o dudă sugerată lui Orban, spre a-l face nepopular (deja au loc mitinguri anti-taxă de internet).

La 1919 n-a acţionat naţiunea ungară (ci "alţii"). La 1956 - DA !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):