26 octombrie 2014

Reacţii ungare de negândit la Bucureşti. Unde se bifează punctele de pe "lista lui Barroso" (2012).


Preşedintele parlamentului ungar, László Kövér:
"Dacă Uniunea Europeană vrea să-i dicteze Ungariei, atunci această ţară trebuie să ia în considerare ieşirea treptată din uniune".
Editorialist al ziarului pro-guvernamental Magyar Nemzet:
"Sunt înclinat să cred acest lucru este pedeapsa noastră pentru păstrarea dialogului cu Rusia. SUA consideră Ungaria este coruptă, dar suntem o țară independentă și este doar treaba noastră."

6 comentarii :

Riddick spunea...

Comentariile anti-Orban şi anti-FIDESZ pe acest subiect:

http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/10/25/possible-trajectories-for-hungary-with-or-without-viktor-orban/

http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/10/24/after-some-hesitation-hungary-declares-war-on-the-u-s-and-the-eu/

Riddick spunea...

În locul lui Orban, aş fi cu ochii-n patru.

Face istorie pentru ţara lui, şi aşa ceva nu este "voie", cică...

Anonim spunea...

Cu ochii in patru dar mai repede fiindca pare ca s-a inceput ''implementarea masurilor''.
As putea sa jur ca olandeza de la Bruxelles, comisarita care a luat atitudine, face perte din poveste....
Intrebarea care se pune este daca ungurii sint prosti sau destepti !
http://www.economica.net/ungurii-au-iesti-in-strada-la-budapesta-contra-taxei-pe-internet-peste-10-000-de-manifestanti_90298.html

Riddick spunea...

Aia cu taxa pe internet n-am prea priceput-o. Se pare că nu-i vorba totuşi despre cenzură.

Dacă e vorba despre asigurarea bugetului, atunci situaţia e chiar aşa de gravă încât trebuie bani din traficul de internet ? Hmmm...

Anonim spunea...

Imi imaginez ca poate fi o tentativa de a limita cumva, pe ''baze economice'', accesul la internet(din varii motive, cu precadere politice), concomitant cu acoperirea unor nevoi economico-financiare(ceea ce a si recunoscut guvernul de la Budapesta).
Taxa ungureasca pe net ar semana cu pretul combustibilului de la noi,mare, datorita accizelor si taxelor fara numar, ceea ce indestuleaza bugetul de stat, nu displace benzinarului sau cel putin nu-l deranjaza, reduce numarul masinilor de pe strazi si drumuri, ca si contactele dintre oameni aflati la distante mari etc.In plus, ridica si alte p returi, cu efecte benefice pentru bugetul de stat, prin tva etc.
Oricum, ungurii sint la capatul unui drum greu, amorsat de ...aiurea si, care va pune la incercare aceasta tara.
S-ar putea ca Ungaria sa fie fisura ce va duce la clatinarea Europei bolsevice, stiut fiind faptul ca tara vecina nu are greturi sa schimbe cursul cu 180 grade cind nu-i mai convine; a nu se uita ca, in 1919, Ungaria a fost al doilea stat bolsevic din Lume, sub conducerea lui Bela Kuhn(http://infobrasov.net/content/reportaj_35523_%3Cfont-color=-saddlebrown-style=-font-size-18px-%3E90-DE-ANI-DE-LA-CUCERIREA-BUDAPESTEI-%3Cbr%3EDE-CATRE-TRUPELE-ROMANE%3C-font%3E.html).
Si tot in Ungaria a fost posibil anul 1956, atunci cind au simtit ca apasarea sovietica ii depaseste limita pina la care era dispusa sa suporte.
Deci, s-ar putea ca aia de isi baga coada la Budapesta sa obtina niste efecte de li se vor strepezi dintii !!!!

Riddick spunea...

Am mai rumegat treaba şi-mi pare că-i vorba despre o dudă sugerată lui Orban, spre a-l face nepopular (deja au loc mitinguri anti-taxă de internet).

La 1919 n-a acţionat naţiunea ungară (ci "alţii"). La 1956 - DA !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: