28 octombrie 2014

Cum vede Administraţia Obama "viitorul Ierusalimului": ca oraş divizat.Să consideri paşnică şi posibilă coexistenţa a două state care ar avea "capitalele" în câte o parte a unui oraş divizat (Ierusalimul), capitala israeliană fiind în raza artileriei şi a posturilor de ascultare şi de observaţie ale unui guvern arab-palestinian gen Hamas/OEP, depăşeşte limitele gândirii raţionale.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat al SUA, despre "colonizarea" israeliană din "Ierusalimul de est":
"Continuăm să avem o poziţie foarte clară: considerăm activităţile de colonizare drept ilegitime şi ne opunem fără echivoc oricărei decizii unilaterale care afectează viitorul Ierusalimului."

"Liderii israelieni au afirmat că vor susţine calea către o soluţie a două state, dar acest tip de acţiune este incompatibil cu eforturile pentru pace."

4 comentarii :

Riddick spunea...

Dacă arabii câştigau ei războaiele cu Israelul, nu se mai vorbea despre Ierusalimul "de est" şi "de vest".

Anonim spunea...

Administratia Obama o fi consultat si conducerea israeliana de la Ierusalim despre ''ideea'' divizarii orasului ???
Sau stiu care e pozitia evreilor si vor sa-i sfideze ?
In aceasta ultima situatie americanii se vor situa de aceeasi baricada cu palestinienii in raporturile fata de Israel.
Nu spun ca e bine sau e rau, dar inca nu am auzit vreun evreu sa accepte cedarea vreunui milimetru patrat din Ierusalim.
Cind alimentezi 65 de an un conflict, trebuie sa te astepti si la decontarea acestui lux sau trebuie predata altcuiva ''stafeta'' revenirii la normal !!!
Nu cred ca va fi bine pentru cei cu prea multe idei nastrusnice !!!!

Anonim spunea...

http://gandeste.org/general/joe-biden-atribuie-liberalismul-social-comunita%c8%9bii-evreie%c8%99ti-care-controleaza-hollywood-ul-si-social-media/46916
Se pare ca asta nu vorbeste aceeasi limba cu sef'su !!!
Sau joaca ei ei un un joc ''subtil'', ca ala cu politistul bun si politistul rau !!!

Nu e bine !!!!!

Riddick spunea...Administraţia Obama este (nedeclarat) anti-israeliană, iar acum se vede un punct major de divergenţă cu Israelul.

Ăia de la Hollywood şi stânga americană (partea sa evreiască) nu prea mai au legături cu Israelul (poate cel mult cu stânga israeliană), nu vorbesc ebraica si nu sunt credincioşi practicanţi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Postări populare (nu P.P.E. !):