28 octombrie 2014

Cum vede Administraţia Obama "viitorul Ierusalimului": ca oraş divizat.Să consideri paşnică şi posibilă coexistenţa a două state care ar avea "capitalele" în câte o parte a unui oraş divizat (Ierusalimul), capitala israeliană fiind în raza artileriei şi a posturilor de ascultare şi de observaţie ale unui guvern arab-palestinian gen Hamas/OEP, depăşeşte limitele gândirii raţionale.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat al SUA, despre "colonizarea" israeliană din "Ierusalimul de est":
"Continuăm să avem o poziţie foarte clară: considerăm activităţile de colonizare drept ilegitime şi ne opunem fără echivoc oricărei decizii unilaterale care afectează viitorul Ierusalimului."

"Liderii israelieni au afirmat că vor susţine calea către o soluţie a două state, dar acest tip de acţiune este incompatibil cu eforturile pentru pace."

4 comentarii :

Riddick spunea...

Dacă arabii câştigau ei războaiele cu Israelul, nu se mai vorbea despre Ierusalimul "de est" şi "de vest".

Anonim spunea...

Administratia Obama o fi consultat si conducerea israeliana de la Ierusalim despre ''ideea'' divizarii orasului ???
Sau stiu care e pozitia evreilor si vor sa-i sfideze ?
In aceasta ultima situatie americanii se vor situa de aceeasi baricada cu palestinienii in raporturile fata de Israel.
Nu spun ca e bine sau e rau, dar inca nu am auzit vreun evreu sa accepte cedarea vreunui milimetru patrat din Ierusalim.
Cind alimentezi 65 de an un conflict, trebuie sa te astepti si la decontarea acestui lux sau trebuie predata altcuiva ''stafeta'' revenirii la normal !!!
Nu cred ca va fi bine pentru cei cu prea multe idei nastrusnice !!!!

Anonim spunea...

http://gandeste.org/general/joe-biden-atribuie-liberalismul-social-comunita%c8%9bii-evreie%c8%99ti-care-controleaza-hollywood-ul-si-social-media/46916
Se pare ca asta nu vorbeste aceeasi limba cu sef'su !!!
Sau joaca ei ei un un joc ''subtil'', ca ala cu politistul bun si politistul rau !!!

Nu e bine !!!!!

Riddick spunea...Administraţia Obama este (nedeclarat) anti-israeliană, iar acum se vede un punct major de divergenţă cu Israelul.

Ăia de la Hollywood şi stânga americană (partea sa evreiască) nu prea mai au legături cu Israelul (poate cel mult cu stânga israeliană), nu vorbesc ebraica si nu sunt credincioşi practicanţi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

László Tőkés, 2012 (la congresul PPE de la Bucureşti): "Consider că toată problematica minoritară, a regiunilor dezavantajate, locuite de minoritari ar trebui să fie cuprinsă în politica de coeziune a Europei unite şi prin aceasta să se încerce depăşirea crizei generale a Europei unite. Între cauzele crizei se numără şi moştenirea comunistă, care ne frământă şi astăzi. Noi considerăm că problema regiunilor este o problemă genuină europeană şi, totodată, una specifică românească. România supercentralizată nu va reuşi să iasă din criză, dacă nu se va face descentralizarea şi regionalizarea ţării. Partidul Popular Maghiar din Transilvania propune un astfel de program de descentralizare, de regionalizare, care va conduce la un sistem de federalism în România."

Postări populare (nu P.P.E. !):