27 septembrie 2014

"Neconvenabil": românii nu-s toţi proşti



Românii au o viziune sceptică faţă de politica internaţională

”Poporul” pare să aibă mereu o viziune realist-cinică asupra faptelor, fiind mereu reticent faţă de discursurile oficiale, de oriunde ar veni ele.

[...] În preajma summit-ului NATO din Ţara Galilor, responsabilii politici de la Bucureşti au făcut multe declaraţii menite să ofere cetăţenilor proprii sentimentul că se găsesc în deplină siguranţă şi că ţara lor nu va fi victima Rusiei la fel ca Ucraina. Cu toate acestea (sondajul e realizat chiar în perioada summit-ului), 44% dintre cetăţenii ţării par să creadă că România este o ţară nesigură.

Faptul că românii nutresc o viziune profund sceptică asupra politicii internaţionale este întărit şi de o altă întrebare: ”Care credeţi că este cauza principală a conflictului dintre Ucraina şi Rusia?” Într-o proporţie destul de mare, 42,3%, intervievaţii răspund că ar fi vorba de ”lupta pentru influenţă dintre ţările occidentale şi Rusia”. Putem deduce de aici că versiunea oficială a lumii occidentale, potrivit căreia conflictul din Ucraina ar fi provocat exclusiv şi unilateral de ambiţia expansionistă a Moscovei, nu este acceptată uşor. Prin urmare, ”poporul” pare să aibă mereu o viziune realist-cinică asupra faptelor, fiind mereu reticent faţă de discursurile oficiale, de oriunde ar veni ele.

2 comentarii :

Anonim spunea...

Si la ce foloseste daca ''desteptaciunea'' asta e PASIVA ?
Tot cele citeva hiene interne si externe decid, iar ''desteptii'' executa.
Ai vazut ca in Scotia s-a furat la greu ca sa ''cada'' referendumul ???
Cind oi vedea ca se renumara sau se revoteaza, voi crede ca la ei e diferit; pina acum, ce e in Romania e si in ''lumea civilizata'' si, din fericire, muribunda !!!
Deci, nemtii sa lase testele ca nu trebuie sa se ingrijoreze, daca nu cumva articolul e scris de vreun agent de-al lor din Romania, instruitsi dirijat prin ''Fundaţia'' Konrad Adenauer.

Riddick spunea...

Da, trebuie şi acţiune, dar nu-i rău când pleci de la o receptare corectă a realităţii.

Unii zic că s-a fraudat şi-n sens contrar, în principal prin coborârea vârstei de vot la 16 ani (cei mai vârstnici şi cu rosturi în viaţă sunt mai reticenţi la a se arunca în necunoscut). Oricum, diferenţa nu-i la 1-2 procente, ci la 10.

Autorul (Horaţiu Pepine) provine din reţeaua Soros şi a scris la revista "22".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: