07 septembrie 2014

Întreţinerea confuzieiÎn critica opţiunii lui Ponta pentru Corina Creţu - şi nu pentru Dacian Cioloş -, Anca Boagiu (PDL/PnL, vicepreşedinte PPE) amestecă aşa-zisul interes "european / al Uniunii Europene" cu interesul României.
”Deci Victor Viorel Ponta spune așa: nu cer Dezvoltare, cer orice îmi dați, dacă îmi dați pentru Corina Crețu. Asta spune, negru pe alb. Asta este minciuna! Este dovada asumată de Ponta prin semnătură. Ponta nu face altceva decât să vândă interesele României, fără să-i pese, după care iese public și aruncă cu mizerie, cu noroi și cu minciuni după principiul Eu când vreau să mint, mint.”

”Ponta a cedat interesul României. A dat la o parte un comisar care a reprezentat interesele Uniunii Europene cu cinste, pe Dacian Cioloș, și vine acum cu minciuni dând vina pe restul lumii.”
Cel mai probabil, n-a fost decât "un joc în trei" (Ponta-Băsescu-Juncker). În favoarea candidatului Ponta, spre a-l prezenta ca fiind "lucrat de Băsescu":
  
dacă la Comisia Europeană are cea mai mare influenţă Ponta, de ce nu obţine "portofoliul promis" (Politica Regională), ci un portofoliu minor ?
  
dacă - dimpotrivă - Băsescu are influenţa cea mai mare, de ce n-a fost preferat "omul lui" (Cioloş) ? 


Ilie Şerbănescu, în 2009 ("Minunea Cioloş"):
S-ar putea insa ca dl Ciolos nici sa nu ajunga a se ocupa de Romania pe cat va fi de strivit de presiunile venind, pe de o parte, de la contribuentii neti la politica agricola comunitara spre a o reforma (inainte de toti, Germania si Marea Britanie), iar, pe de alta parte, de la beneficiarii neti, precum Franta, care, neputand sa refuze reforma, incearca s-o tergiverseze sau taraganeze. 
(de curând a spus-o mai clar la televizor: Cioloş, fiind şi cetăţean francez, a reprezentat interesele Franţei de pe o poziţie care fusese alocată României !)

5 comentarii :

Riddick spunea...


În favoarea candidatului Ponta, spre a-l prezenta ca fiind "lucrat de Băsescu" - care Băsescu ştie prea bine că aceia care apar ca fiind asociaţi cu el pierd în faţa opiniei publice, iar cei pe care-i atacă sunt simpatizaţi !

Anonim spunea...

De unde ați scos minciuna cu cetațenia franceză a lui Cioloș? Cu câtă nonșalanță se poate minți!

Riddick spunea...


Nu am auzit / citit confirmarea de la el c-ar avea dublă cetăţenie, doar am auzit-o / citit-o la ştiri. Dar SIGUR este căsătorit cu o cetăţeană franceză.

Riddick spunea...


Daniel Cioloş este cetăţean francez, obţinând primul mandat de comisar cu sprijinul Franţei. De asemenea, adjunctul şefului său de cabinet, Sorin Moisa, a fost paraşutat în mod surprinzător (pentru unii) direct pe locul 10 pe lista PSD pentru europarlamentare, respectivul neştiind nici unde este sediul partidului. Jurnalistul Radu Tudor afirma că o astfel de desemnare ţine de obligaţiile pe care liderul PSD le-ar avea faţă de unele servicii...

http://www.eazi.ro/actualitate/ca-la-bucuresti


Născut la 27 iulie 1969 în Zalău, Dacian Cioloș este un tehnocrat de nivel european. Ocupă funcția de comisar pentru domeniul agri­cul­turii, în cadrul Comisiei Europene, începând din fe­bruarie 2010. A studiat horticultura la Cluj-Napoca și a urmat studii de agronomie aprofundată la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franța, beneficiind de o bursă guver­namentală franceză. A obținut un master științific la Universitatea Montpellier I și este doctorand la École Nationale Supérieure Agronomique Mont­pellier. Ajuns comisar la Bruxelles, și-a impus vi­ziunea privind politica agricolă comună, prin argu­mente imbatabile. De altfel, este singurul comisar pentru agricultură din UE care a făcut parte, încă din anul 2000, din „Grupul de la Bruges" - grup euro­pean independent, de analize și propuneri privind politica agricolă comună. Mulți ani la rând, a lucrat în diverse instituții comunitare din Belgia și Franța, iar în perioada 11 octombrie 2007 - 22 decembrie 2008, a fost ministrul agriculturii din România, fără apartenență politică. Prin plecarea lui Cioloș la Bruxelles, s-a spus că agricultura ro­mânească a suferit o pierdere istorică, dar România, ca membru al Uniunii Europene, a câștigat un loc la masa celor mari din CE. Vorbind despre noua PAC, deosebit de favorabilă țărilor agricole din Est, deci și României, Dacian Cioloș se exprimă pe sine, ca principal autor politic.

http://www.formula-as.ro/2013/1086/spectator-38/dacian-ciolos-noua-politica-agricola-comuna-pac-reprezinta-o-sansa-extraordinara-pentru-romania-de-a-si-pune-in-valoare-potentialul-agricol-16860

Crystal Clear spunea...

@ Anonim

Comentarii politice poţi face numai după ce te informezi...
Lipsa de informare nu este niciodată o scuză acceptată..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):