07 septembrie 2014

"Duda zilei", septembrie-octombrie 2014


septembrie

1. Mitul eurobăsist al "problemelor de imagine" pe care le-ar avea la nivelul UE guvernul Ponta sau PSD se prăbuşeşte. Juncker (preşedintele Comisiei Europene, PPE) a anunţat numele comisarului european "din partea României": Corina Creţu (PSD, PES), al doilea nume propus de guvern.
   Portofoliul obţinut (Politica Regională) ar putea indica o relansare a regionalizării după alegerile prezidenţiale, intrând în vigoare şi noul cvorum de validare a referendumurilor de 30%.
   Majoritatea în UE (o cloacă socialistă) este asigurată de PPE şi PES, la care se adaugă ALDE şi restul stângii.

2. Doamna "Integritate" (Macoveica!) "uită" să demisioneze şi din poziţia de europarlamentar, nu numai din cea de membru de partid (PDL).
   Deh... ar pierde vizibilitatea şi... mălaiul en gros de la Bruxel.
   Un bobârnac pentru mumiile de la PDL, care nu s-au hotărât să încheie o dată pentru totdeauna socotelile cu băsismul, ba încă au mai pus-o pe cucuvaie pe primul loc la alegerile europarlamentare.

3. Ponta se sustrage. Deși a aprobat tematica ședinței CSAȚ și mandatul de negociere și de reprezentare pentru Summitul NATO, nu și el - ci doar Băsescu - face anunțul care arată că România intră în niște planuri de război ale altora.
   ”Una dintre problemele discutate este legată de reprezentarea unor aeronave de luptă ale statelor membre NATO pe teritoriul României, prin rotație, desigur, aeronave de luptă care fac parte din sistemul integrat de apărare al NATO care să asigure poliția aeriană. Ceea ce înseamnă că dincolo de avioanele de luptă vor putea staționa și 200 de militari pe teritoriul României."
  
Imagologic, pericolul potențial care derivă de aici va fi asociat doar cu Băsescu. Și implicit, cu candidații "băsiști", și nu cu candidatul Ponta.


4. Joc în trei Ponta-Băsescu-Juncker, în favoarea candidatului Ponta, spre a-l prezenta ca fiind "lucrat de Băsescu".
   Dacă la Comisia Europeană are cea mai mare influenţă Ponta, de ce nu obţine "portofoliul promis" (Politica Regională), ci un portofoliu minor ?
   Dacă - dimpotrivă - Băsescu are influenţa cea mai mare, de ce n-a fost preferat "omul lui" (Cioloş) ? 

5. Obama are pretenția ca NATO (și alții) să rânească după el în Irak, luptând împotriva organizației ISIS pe care tocmai el a finanțat-o. În 2011 declarase că "războiul din Irak s-a încheiat oficial" și a retras trupele SUA.
  
Din declarația lui Obama la finalul Summitului NATO de la Newport: "Plec încrezător în faptul că aliaţii din cadrul NATO şi partenerii lor sunt pregătiţi să se alăture unei vaste coaliţii internaţionale".


6. Băsescu dă apă la moară celor care pretind respectarea "integrală" a Proclamaţiei de la Alba-Iulia, care schiţa un stat aproape federal. Prevederile "acelea" au devenit caduce odată cu Constituţia din 1923, şi cu perioada de ocupaţie 1940-1944.
   "Documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atât de vizionar, încât nici astăzi nu a fost întru totul împlinit, dar sunt convins că după ce-mi termin eu mandatul va fi împlinit." 

7. Sub masca "combaterii propagandei subversive/ostile", se caută intimidarea şi contracararea mijloacelor mass-media şi a site-urilor care nu reflectă linia oficială ( = a oligarhiei). 
   Băsescu: "În declaraţia Summitului s-a vorbit şi despre războiul-hibrid. E un război al omuleţilor verzi şi dacă urmăriţi filmul din Ucraina veţi vedea că a început întâi războiul mediatic, a urmat destabilizarea din interior şi abia apoi s-a ajuns la omuleţi verzi înarmaţi. Nu poţi să trimiţi omuleţi verzi care să tragă la Doneţk până când nu pregăteşti politic lucrurile. Omuleţii verzi generează destabilizare şi se ajunge ca războiul ascuns al Federaţiei Ruse să aibă succes. Acest lucru va mai fi analizat de NATO şi vom vedea cum îl tratează."

8. Apar tot mai multe indicii că este o mascaradă ceea ce se-ntâmplă în Ucraina de prin toamna 2013 încoace.
   Poroşenko a putut ajunge în oraşul-port Mariupol, înconjurat (pe uscat) de separatişti, şi a putut pleca viu de acolo (o regulă de bază a războiului este "ucide sau capturează comandanţii inamici").
   Şi se pare că n-a venit/plecat nici prin aer, nici pe apă, ci pe uscat.
   A, ce ? "Nu s-a putut" fiindcă era armistiţiu ? Comic, nu ?!

9. Atac anti-identitar dement al guvernului eurosocialist Ponta-PSD.
   Numele staţiilor de metrou vor fi schimbate, EXCLUSIV cu nume de sportivi. Unii dintre ei fiind trepăduşi notorii ai regimurilor Iliescu-FSN-FDSN-PDSR-PSD (precum Ivan Patzaichin, Nadia Comăneci, Lia Manoliu şi Gabriela Szabo).
   Dispar, aşadar, nume care evocau:
- evenimente istorice importante: Aviatorilor, 1 Decembrie 1918, Eroilor, Griviţa, Piaţa Victoriei (1, 2), Unirii (1, 2)
- personalităţi istorice importante: Basarab (1, 2), Constantin Brâncoveanu, Mihai Bravu, Piaţa Iancului, Ştefan cel Mare
- personalităţi culturale naţionale, şi elemente identitare (sau istorice şi locale) bucureştene: Anghel Saligny, Aurel Vlaicu, Berceni, Costin Georgian, Crângaşi, Dimitrie Leonida, Izvor, Nicolae Grigorescu (1, 2), Nicolae Teclu, Obor, Pantelimon, Parc Bazilescu, Petrache Poenaru, Piaţa Romană, Politehnica, Tineretului, Universitate
 


10. Ponta vrea să anunţe noile redevenţe după alegerile prezidenţiale. De ce ? Fiindca vor fi mult mai mici decât trebuie.
   Pentru stabilirea lor, Ponta "are nevoie" de părerea FMI, CE şi BM. Nu l-a interesat consolidarea bugetului şi prin marirea redevenţelor, cum declara prin 2012. A preferat sugrumarea micilor afaceri cu noi taxe.

  
"Cu siguranţă, raportul pe care îl întocmeşte Ministerul de Finanţe, cu asistenţa Băncii Mondiale, va fi discutat la următoarea vizită a delegaţiei Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţionale şi Băncii Mondiale la Bucureşti, vizită care, din câte ştiu eu, va fi în luna noiembrie."


11. Guvernul şi BnR dau raportul către FMI, CE şi Banca Mondială la Bruxelles, "fiindcă în România e campanie electorală". Deci PSD şi Ponta sunt menajaţi. Oare de ce ? Nu cumva fiindcă sunt agreaţi de ăia ? Ar face la fel cu un guvern necooperant, precum cel al lui Viktor Orban, care i-a pus în vedere FMI-ului să părăsească Ungaria ?
   Scăpare esenţială - deci FMI
se implică în politicile interne. "Cum, nu-i doar o bancă ?!" ;-)
   "Decizia a fost legată de contextul intern al campaniei electorale, ambele părţi înţelegând ca discuţiile să nu fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. FMI are ca regulă să nu se implice în politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca această misiune de evaluare să aibă loc."
  
Şi chiar şi în perioadele electorale. Ce, acum, că s-a schimbat locul întâlnirii, e vorba despre altceva ?
 

12. Activista din Reţeaua Soros ajunsă politician (Monica Macovei) se declară contra religiei majoritare din România.
   "Religia nu are ce căuta în școli, ci istoria religiilor ar trebui să fie introdusă. Lasă copilul să-și aleagă singur religia și dă-i istoria religiilor, care reprezintă de fapt istoria umanității, e multă cultură generală acolo."
   "Săptămânal, din fondul de rezervă se dau bani pentru biserici, pentru asta sunt bani. Dacă aveți bani pentru biserici, dați și pentru cultură, așa trebuie să le spuneți guvernanților. Bani sunt, există acest fond de rezervă care ar trebui folosit atunci când este nevoie, în caz de calamități, inundații, etc, dar 90 % din acești bani s-au dus la biserici. Mai bine s-ar da acești bani căminelor de bătrâni."

  
Pe vremea lui Funeriu n-a zis nimic când ăla a dat drumul ong-urilor peste elevi, la clasă, contrar legii (se face la fel în continuare).
  
Aş fi înţeles, dacă menţiona necesitatea acordului scris al părinţilor pentru participarea sau neparticiparea copiilor la ore de religie. Ce mai zic "conservatorii" de la Noua Republică, o mai creditează ca politician şi candidat prezidenţial ?


13. Politicieni mari în ţări mici. Premierul Slovaciei REFUZĂ instalarea unei baze permanente NATO pe teritoriul slovac:
   ''Dacă cineva ne-ar presa în această chestiune, aș iniția un referendum. Este greșit dacă cineva vrea să atragă țări mici ca Slovacia în mari confruntări geopolitice."
   Iar despre aderarea Ucrainei la NATO: ''Ar echivala cu o amenințare la securitatea regională''.
   Anterior, Viktor Orbán l-a luat la mişto pe Obama şi a dat de înţeles că Ungaria nu participă la "schemă", declarând (despre ancheta zborului MH17): "Nu aș vrea să dau impresia că Ungaria știe mai bine sau mai definitiv anumite lucruri decât ştie, să zicem, președintele Statelor Unite."
   În România, Băsescu, Ponta şi "opozitia" se iau la întrecere. După ce au pus pe tavă "partenerilor" economia şi suveranitatea României, acum se iau la întrecere - care vrea o bază NATO mai mare. Băsescu chiar a insistat pentru implicarea NATO în războiul dintre Kiev şi separatişti.

15. Cristoiu lansează ipoteza că Iohannis ar fi agent german. Ponta are susţinerea lui Obama, cu Băsescu e mai neclar de ce ar da în aliatul lui - Berlinul. 
   "Așa cum ziceam duminică seara la Jocuri de putere, e vorba de un joc operativ. La sugestia americanilor și cu sprijinul serviciilor, se încearcă scoaterea din joc a lui Klaus Iohannis, suspectat de a fi ofițer al serviciului secret german. Cum acest motiv nu poate fi invocat public, se folosește motivul ofițerului sau a fostului ofițer al unui serviciu secret român."

16. Haitele europeiste l-au atacat pe Nigel Farage, care a protestat împotriva implicării UE, SUA şi NATO în lovitura de stat de la Kiev şi în aventura militară a juntei ucrainene. 
   Comisarul european Stefan Füle: "Putin a declarat că Ucraina este o țară artificială. Și cineva de aici acuză politica UE pentru problemele de acolo?!? Eu am o problemă să urmez această logică!" 
   Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu: "Ce preferați: trupe rusești care poartă război pe teritoriul Ucrainei sau forțe NATO care fac exerciții pe teritoriul Ucrainei, ca răspuns la războiul purtat de soldații ruși?"
   Răspunsul lui Farage: 

   "Punctul de vedere pe care l-am susţinut a fost că ar trebui să existe un grad mare de vinovăție în această adunare cu privire la cele ce au provocat toate acestea, și am văzut ucraineni din vestul Ucrainei, fluturând steaguri europene, revoltându-se, dând foc, și punând la cale în mod eficient o lovitură de stat, care l-a dat jos pe preşedintele ucrainean, şi care a dus la această instabilitate. Da, da, voi sunteţi cei vinovați şi refuzaţi să acceptaţi asta." 

17. România s-a angajat la Licurici să participe într-o coaliţie militară încă neclar definită, care ar lupta inclusiv şi pe teritoriul sirian. Atât guvernul irakian cât şi cel sirian au declarat că nu doresc intervenţii cu trupe "contra ISIS/SIIL".
   Ponta doar repetă ce s-a discutat deja în CSAŢ. Şi anume, că ar urma o participare "cu ceea ce se va decide". Deci, disponibilitate maximă, inclusiv cu trupe. Personal, nu mai sunt deloc convins că ne-a folosit la ceva implicarea militară în exterior (Angola, Irak 1&2, Afganistan, Kosovo; Libia şi Somalia - patrulare maritimă). 
   "Din toate discuţiile cu toate instituţiile statului, pot să afirm deja public sprijinul României pentru coaliţia internaţională care se formează în vederea combaterii organizaţiilor teroriste, Statul Islamic, este vorba despre Siria şi Irak. Este vorba despre un efort internaţional, la care România, aşa cum a făcut întotdeauna în ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic şi operaţional." 

18. UDMR a publicat "Proiectul Statutului Special al Ţinutului Secuiesc din România" chiar în ziua în care are loc referendumul asupra secesiunii Scoţiei. S-a tărăgănat, iniţial se dorea publicarea în jurul datei de 30 august, ziua Arbitrajului ("Diktatului") de la Viena din 1940.
   Este al doilea referendum "regional" care are loc în Scoţia (primul a avut loc în 1979), ambele posibile datorită lichelismului clasei politice britanice. În 1979 au fost de acord laburiştii (eurosocialiştii), acum - conservatorii. Laburiştii au mai aprobat şi "guvernul regional" scoţian, în 1998. Regatul "Unit" a devenit doar o vorbă.
   Devine evidentă necesitatea vitală de a se menţine în Constituţia României noţiunile de stat naţional şi unitar, şi interzicerea prin lege a referendumurilor judeţene pe teme constituţionale (atenţie ! doar cele care propun revizuirea - deci contra a ceva existent -, nu şi cele doar împotriva unor proiecte de revizuire, de exemplu regionalizarea prin desfiinţarea judeţelor).
- textul "proiectului" UDMR (.pdf)

19. Ponta, contrazicând într-un interviu lozinca PSD de la alegerile europarlamentare ("România puternică în Europa"; da-da...). 
   - Sunteţi pentru o Uniune în care ţările să renunţe la suveranitatea naţională?
   - Da. Cred de mult timp în Statele Unite ale Europei. Criza traversată de Europa are o soluţie: mai multă integrare. Dacă mergem pe ideea să dăm dreptate catalanilor, scoţienilor, finalul acestui drum ar fi rezolvarea Europei. 
   Alte afirmaţii:"Cred că ştiaţi că nimic nu mă deranjează mai tare decât comparaţia cu domnul Orban. Modelul său de guvernare este antitetic cu ceea ce eu susţin." Orban susţine interesul naţional, Ponta - nu.
   Întrebare: "Veţi milita pentru împărţirea administrativ-teritorială a României care să implice desfiinţarea actualelor judeţe?". Răspuns: "Nu". Tactica este în doi paşi: introducerea noţiunii de regiune în Constituţie, apoi prin lege se vor elimina treptat prerogativele judeţelor.
    Despre redevenţe: "Tocmai pentru că e o discuţie care poate fi deturnată de atacuri interne, vrem să rămânem atractivi. Putem pune 90% redevenţe şi luăm 90% din nimic. M-am văzut cu cei care vor să investească în România şi au spus că e o limită peste care nu mai vin." Deci, vrea redevenţe convenabile străinilor cărora li s-au dat pe degeaba resursele României.
    Despre "căsătoriile" gay: "Nu. Societatea românească nu e pregătită pentru aşa ceva, dar sunt pentru eliminarea discriminării. E un subiect care ar declanşa doar discuţii demagogico-populiste". Aşadar, opţiunea este tactică, de moment ("nu vor bizonii, deocamdată"), şi nu una de principiu.

20. SRI ne ia de proşti, ca şi cum am crede că dacă legea interceptărilor a fost declarată neconstituţională, ele nu s-ar mai face ! 
   "SRI nu formulează aprecieri cu privire la deciziile Curţii Constituţionale, dar atrage atenţia cu privire la implicaţiile pe care le generează aceste decizii, consecinţele fiind deja resimţite în reducerea drastică a capabilităţilor operaţionale, în imposibilitatea instituţiilor statului de a gestiona riscuri şi ameninţări iminente la adresă securităţii naţionale precum şi în crearea unor vulnerabilităţi fără precedent, de natură a afecta siguranţa cetăţenilor." 
   Nu e deloc clar cum ar fi afectată siguranţa "cetăţenilor": teroriştii au treabă cu establishmentul. Să ne mai lase dracu'-n pace politicienii şi să se păzească sau să-şi asume aceleaşi riscuri ca omu' de pe stradă, că doar n-or fi de neînlocuit ! Ete... 
   Pe de altă parte, sunt ciudate atât deciziile CCR cât şi cea a CJUE, probabil se va reveni cu "măsura", dar ambalată diferit. 

21. Mare dezvăluire mare: Tuciurescu a fost "lent-colonel" (MApN). Acoperit. Eh, Radu Duda-i mai tare: a ajuns "colonel plin". Descoperit.
   Cum treaba avea loc prin 2010, rezultă că Băsescu l-a promovat. Este neclar ce beneficii ar fi putut aduce ministerului sau siguranţei naţionale. Desigur, mai sunt şi alţi "medioţi" în aceeaşi situaţie.
   Blogul său (turcescu.ro) nu mai poate fi accesat la acest moment, doar în Google cache mai apare postarea - spovedanie:
   "Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor."
   http://www.turcescu.ro/2014/09/marturisire-si-spovedanie/
P.S.: I-a închis "Cineva" blogul, la câteva ore după postarea cu pricina ? Dacă da, e clar că nu se poate avea încredere în domeniul ".ro".

22. Băsescu a pus în poziţii-cheie în stat cadre ale stângii. 
   La SRI - pe Maior, posibil viitor premier al posibilului preşedinte Ponta.
   La SIE - pe Meleşcanu, care candidează la preşedinţie cu semnături strânse de oamenii colonelului (r) Mircea Dogaru. 
   Investigând “oferta” clasei politice, Alternativa Naţională s-a orientat asupra domnului Teodor Meleşcanu căruia i-a propus acest Pact de colaboare, adică şansa de a reprezenta, cu adevărat, la sfârşit de carieră politică, naţiunea română. 
   La SIE l-a mai numit pe "MRU", care deocamdată a intrat în conservare, să nu-l ia la trei păzeşte noul PnL (în care intră via PDL).
   Băsescu nu şi-a justificat niciodată în mod real opţiunea. Ca "om de dreapta", a pus în inferioritate "dreapta" (aşa, şchioapă, cum era ea).
   “Nu cred că va mai avea nimeni curajul meu, să dai conducerea serviciilor secrete unor oameni din opoziţie, este un semn de democraţie.”

23. Programul electoral prezidenţial al lui Ponta: nu ar mai recurge la "noi" terapii de austeritate (pe multe, el şi PSD le-au susţinut !); cere consens pentru ceva care - clar - este cerinţă externă: "Vorbim de un Plan Naţional care să nu ţină timp de un mandat, ci de cel puţin 4 sau 5 mandate de consolidare a României, şi care să fie asumat de toată clasa politică, indiferent de cine câştigă alegerile." 
   Exportul de resurse (gaze naturale !) şi trecerea la euro, care implică austeritate şi riscuri: "Putem fi Lider regional în energie (în 5 ani, atingem independenţa energetică). Putem intra în Zona Euro în următorii 5 ani. Schimbarea va fi generată de descoperirile din Marea Neagră. Datorită acestei noi paradigme, România va avea posibilitatea de a juca un rol de furnizor de energie pentru vecinii săi, în special pentru Republica Moldova." 
   Europropagandă: "Accesul tinerei generaţii la cultură şi educaţie trebuie regândit prin proiecte strategice, menite să întărească şi să afirme identitatea europeană a românilor". 
   Pro "armata UE" (şi implicit anti-NATO): "Susţinerea iniţiativelor vizând conturarea unei dimensiuni mai ferme a UE în materie de apărare (şi de politică externă)". 
   Regionalizare, şi restul eurodiktatelor: "Iniţierea de către majoritatea parlamentară a unor reforme obligatorii, amânate sau ratate în ultimii 10 ani (reforma Constituţiei, reforma electorală şi modernizarea administraţiei), precum şi a tuturor proiectelor asumate în această Viziune". 

24. Pentru cei 14 candidaţi de la alegerile prezidenţiale "au semnat 37%" dintre cetăţenii cu drept de vot (recordul a fost în 2009: "45%").

25. Deutsche Welle (care reprezintă punctele de vedere ale guvernului german) consideră serviciile secrete româneşti ca fiind "prea naţionaliste" şi recomandă o nouă reformare a lor. Adică, epurarea elementelor care se opun "abstractizării" naţiunii în forma "ordinii constituţionale". 
   În România nu este deloc limpede dacă un serviciu secret cultivă naţiunea în dimensiunea sa istorică, ignorând cu bună ştiinţă normele democratice, sau dacă se dedică respectării ordinii constituţionale. Nu e clar dacă este, în cele din urmă, naţionalist sau constituţionalist. 
   În orice caz, un ziarist ofiţer ca Turcescu nu face decât să consolideze impresia că naţiunea istorică tinde să prevaleze în faţa Constituţiei. Regretele sale nu s-au referit nicio clipă la încălcarea normelor democratice, invocând absurd scrupule morale sau religioase fără nicio legătură cu subiectul. Avem bănuiala serioasă că reforma serviciilor ar trebui să fie relansată.

26. Ponta anunţă că noile redevenţe vor fi stabilite după alegerile prezidenţiale. Grija lui e să nu se supere cumva străinii puşi în posesia resurselor naturale ale României. Şi să nu afle bizonu' prea devreme că le face jocul. 
   "Am confirmat faptul că sistemul de redevenţe va fi un sistem care să asigure, sigur, resurse bugetare la media europeană, însă nu va descuraja investiţiile, nu va fi un sistem în care să încercăm să luăm prea mult, pentru că, dacă vrei să iei prea mult, după aia nu mai ai de la cine. Noua lege este discutată în primul rând cu Banca Mondială, cu Fondul Monetar Internaţional, şi va fi pusă în dezbaterea mediului de afaceri la începutul anului viitor, pentru că acea obligaţie a statului român de a nu modifica sistemul redevenţelor expiră pe 31 decembrie 2014." 
   În mai 2012 spunea că se vor stabili "în perioada imediat următoare". Tema este binevenită pentru "opoziţie", dar ceva îmi spune că n-o va valorifica.

28.  
#1. Geoană amestecă premeditarea, favorizarea şi apologia jafului naţional în interes străin cu... patriotismul economic:
   "Cu doar 21% dependență de importurile din Rusia (față de 54% media europeană), România poate deveni un jucător regional important și influent în ecuația diversificării aprovizionării cu energie a Uniunii Europene."
   "Nu trebuie să omorâm găina cu ouă de aur înainte să înceapă să se pună pe ouat. Noua lege a petrolului, noul sistem de redevențe și strategia energetică a țării vor trebui să găsească un just echilibru între nevoia de venituri la buget pe termen scurt și atractivitatea României pentru investiții și afaceri pe termen mediu și lung."
   "Independența energetică înseamnă și investiții pe care trebuie să le facem și noi, pe măsura dividendelor economice, financiare și strategice care decurg din transformarea României într-un exportator net și jucător pe piața regională de energie."
   "O doză moderată de patriotism economic începând cu sectorul energetic este obligatorie în actualul climat geopolitic și strategic regional, dar și ca lecții învățate din erorile masive ale tranziției și din criza economică."
#2. Trebuie să aflăm de la agenţia chineză oficială Xinhua ce nu spune guvernul / MApN în comunicat. Că părţile "doresc să aprofundeze cooperarea militară bilaterală" (vizită a lui Duşa în China).

30. CSAŢ cere reluarea legiferării în domeniul supravegherii informative a telecomunicaţiilor, deşi CCR a declarat ca neconstituţionale două legi, cea a legitimării la achiziţionarea de cartele telefonice şi cea privind stocarea datelor comunicaţiilor. Care n-au nimic de-a face cu terorismul, ci cu spionarea cetăţenilor. Guvernele sunt teroriştii. Cei care au afaceri au un motiv de îngrijorare în plus privind confidenţialitatea. 
În urma analizei, membrii Consiliului au stabilit că se impune de urgenţă o intervenţie legislativă a Guvernului sau a Parlamentului României în vederea restabilirii cadrului legislativ necesar îndeplinirii de către instituţiile abilitate, în condiţii de legalitate, a responsabilităţilor ce le revin în domeniul securităţii şi siguranţei naţionale. 
   Este în mod clar o comandă externă, aceste date colectate pot fi "consultate" şi de unii din afara României (taman ce-a venit Germania/Telekom la "Rom"telecom).
   Cum va continua această poveste ? Că la CCR s-a creat deja jurisprudenţă (precedent judecat) de sens contrar celor cerute de CSAŢ.

octombrie

2. 
#1. Mass-media, care acuza PSD de... "naţionalism" omite să trateze critic şusta globalistă numită "Bucharest Forum", girată de PSD şi la care apar ca guest-stars Richard Quest de la canalul globalist-socialist CNN (poate mai degrabă gay star, "prietenii ştiu de ce") şi şeful Grupului Bilderberg, Thierry de Montbrial. 
   Participă acolo (ca semn de subordonare a României): Ponta, miniştri, directorul SRI, comandantul Forţelor Navale, prim-viceguvernatorul BnR, un secretar de stat din MAE, un ambasador. 
#2. PPMT cere oficial federalizarea României. "În spirit european" (pâi cum dracu'...): 
   România e formată din trei ţări, Transilvania, Moldova şi Ţara Românească, iar Transilvania e patria noastră natală. Noi nu ne simţim numai maghiari, ci şi ardeleni. Toţi suntem victimele centralismului, Transilvania merită mai mult, iar dacă Transilvania va deveni mai bună şi mai bogată, ţara va deveni mai bună şi mai bogată. Europa nu mai e doar a statelor centralizate, naţionale, ci şi a statelor federale.
   Când spunem transilvanizarea României ne gândim la extinderea națională a acelor valori care caracterizează în sens pozitiv Transilvania: toleranța, diversitatea, eficiența, corectitudinea, respectul față de celălalt, propagarea ideii europene etc. Vrem, deci, ca România să devină mai degrabă o Transilvanie extinsă, România să fie transilvanizată. Vrem ca regionalismul, pe principiul federalismului modern european și axându-ne pe practicile pozitive ale regionalismului și federalismului european, să fie o busolă și pentru elita politică din România.

3. "O, paşă, cât de darnic eşti !
Mai mult decât în visul meu !
Să-ţi răsplătească Dumnezeu,
Aşa cum îmi plăteşti !
"

   Lobby-istul Nicholas Taubman, care a făcut o vreme pe ambasadorul lui Obama la Bucureşti, ne dă indicaţii preţioase unde trebuie să ajungă gazul NOSTRU: 
   "Ştiu că se vorbeşte despre multe pieţe de desfacere în Estul Europei, Ucraina şi Republica Moldova, dar Vestul Europei trebuie să fie cea mai bună piaţă a voastră, şi trebuie să găsiţi o soluţie să ajungeţi acolo, dacă sunteţi perseverenţi, dacă aveţi produsele şi sunteţi credibili. România poate fi un punct important de pe drumul mătăsii şi poate fi un generator de energie pentru această regiune."

4. PSD promovează o agendă antinaţională, prezentând drept pozitive personaje negative precum Nicolae Titulescu (scos "pozitiv" de propaganda comunistă şi de cea globalistă). 
   Ponta: ”Mi-aş dori ca toţi diplomaţii români aflaţi peste hotare să servească cauza României aşa cum a servit-o Nicolae Titulescu, să facă cinste României şi mândrie aşa cum a făcut Titulescu şi să aibă un destin mai fericit decât cum a avut, din păcate, Nicolae Titulescu, cel care nu a putut concretiza toate proiectele sale, geniul diplomatic, din cauza lipsei de viziune şi de înţelegere a celor care conduceau România şi Europa în vremurile sale.” 
   În realitate, Titulescu a fost un trădător care a acţionat împotriva României, ceea ce i-a adus demiterea din guvern (în 1936). Tăcerea presei "de opoziţie" şi a "opoziţiei" pe acest subiect este asurzitoare. 

6. Comisarul european desemnat de Ungaria pentru portofoliul Educaţie, Cultură, Tineret şi Cetăţenie (= Europropagandă !) a fost respins la audierea în comisia Parlamentului European. Nu i-a folosit la nimic jenanta "delimitare" de politicile FIDESZ-Orbán. Ca şi în cazul lui Rocco Butiglione, propus de Italia pentru portofoliul Justiţie şi respins (în 2004 - răspunsese "greşit" la întrebările unor europarlamentari din lobby-ul pro-gay).
   Grupul ALDE (pro-gay, eurofederalist, anti-NATO, anti-SUA): "Dl. Navracsis a eșuat în mod clar să arate angajament în fața Europei. Ca membru al guvernului Orbán, este co-responsabil pentru subminarea sistematică a democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale. Declarațiile prin care se distanțează de acest guvern nu sunt credibile."
   Ungaria, ori va desemna o altă persoană cu vederi conservatoare (de care nu se va dezice la audieri !), ori va ceda, ori va folosi incidentul pentru pregătirea ieşirii din UE.

7. "Staged event" - eveniment fabricat: manifestanţi kurzi reuşesc să pătrundă în masă în interiorul sediului "parlamentului european", în condiţiile de securitate existente acolo, şi după ce alte manifestaţii în acelaşi loc fie n-au fost autorizate fie au fost dispersate. Concentrarea de persoane cu aspect fizic non-european "n-a fost sesizată la timp". 
   Scopul ? Mai întâi, pentru a se promova ideea trimiterii de trupe din state UE/NATO în Irak şi Siria, "împotriva organizaţiei Statul Islamic" (n'aşa ?), dar şi pentru inducerea percepţiei "necesităţii" unei "armate UE". 

8. UE - ultimatum pentru Serbia: "nu intră-n UE dacă construieşte South Stream". Un ajutor neaşteptat pentru forţele naţionaliste din Serbia, care - inexplicabil - au pierdut ultimele alegeri. Probabil că UE ar aproba South Stream dacă ar fi parte a "uniunii energetice europene", marea ţeapă la care se grăbeşte să adere România, cu tot cu gazele sale.
    În raportul său anual despre extinderea Uniunii Europene, citat de EuObserver, Comisia Europeană a avertizat din nou Belgradul "să nu înceapă lucrările" la gazoductul South Stream până când nu renegociază înțelegerea cu Rusia.
   Însă ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dačić, a declarat marți, în timpul unei vizite la Moscova: "Totul este în regulă cu South Stream. Suntem gata să-l construim. Toate lucrările preparatorii se desfășoară conform planului".
   Un purtător de cuvânt al lui Dacic a declarat miercuri că disputa privind South Stream ar trebui reglată între UE și Rusia, fără implicarea statelor individuale tranzitate de gazoduct.
   "Proiectul South Stream este de mare importanță pentru economia Serbiei, precum este și cooperarea cu Uniunea Europeană", a arătat acesta.

9. Eurosocialistul Ponta se dă de gol drept agent al capitalului străin: pentru el, naţionalizarea este ceva negativ, "ne-european". Pentru guvernul lui Viktor Orbán (care nu-i socialist) restabilirea controlului naţional în economie este un obiectiv de guvernare, iar naţionalizările - mijlocul pentru a-l îndeplini.
   "Din cunoştinţele mele, din cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene, singura ţară care a trecut la naţionalizări este Ungaria. Ştiu că Băsescu s-a văzut cu Orban recent, nu ştiu dacă i-a venit această idee."
   Băsescu făcuse afirmaţia în legătură cu Lukoil. Nu l-a deranjat nimic la Petrom-OMV, chiar l-a decorat pe un fost director de la OMV (Austria). Pe actualul director de la Petrom-OMV l-a lăudat şi se zvonise că l-ar fi avut în vedere ca posibil prim-ministru.

10. Anumite lucruri trebuie spuse într-un singur fel. Adică, exact aşa cum sunt ele.
   În cazul Deveselu, predarea comenzii către SUA confirmă statutul României, de bază de atac împotriva Rusiei. În afara controlului, consensului şi interesului naţional, însă cu riscuri "asumate" integral şi cu beneficii incerte (rachetele care ar trece de România ar fi interceptate, nu e clar dacă şi cele care ar ţinti România).
   Comandantul Forțelor Navale [SUA] pentru regiunea Africa și Asia de Sud-Vest a prezidat o ceremonie de înființare și preluare a comenzii bazei la  Unitatea de Sprijin a Forțelor Navale (NSF) de la Deveselu, din România.
   Singurele structuri militare permanente cu comandă străină din România ar trebui să fie doar dispozitivele de securitate ale misiunilor diplomatice.

11. Ponta atacă forma de guvernământ prevăzută în Constituţie (republica), promiţând deschiderea dezbaterilor privind eventuala restaurare a monarhiei, ba chiar şi un referendum. Această sfidare, în primul rând a propriilor votanţi (PSDiştii sunt aproape 100% republicani), nu are decât o singură explicaţie: se lucrează şi la un plan alternativ, de rupere a cetăţeanului de procesul desemnării conducerii statului, prin interpunerea categoriei parazitare numită Casa Duda ("Casa Regală"). 
   "Dacă voi fi preşedinte, voi fi acel preşedinte care va supune în discuţia publică, pentru prima dată în mod serios, şi dacă va exista o mişcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ." 
   Iar "opoziţia" nu consideră c-ar fi fost momentul unui atac pe această temă, şi să se declare susţinătoarea şi garantul republicii. Fiindcă este complice. La acest plan, şi la multe altele. 
   A propos, PnL se mai consideră "partid cu simpatii monarhiste" ? Pe vremea USL, aşa se definea (deşi neoficial).

12. Lui Ponta i se propune şi acceptă sprijinul electoral "din partea ţiganilor". În măsura în care clanul Cioabă poate asigura şi conformarea membrilor etniei la această directivă. 
   UNPR anunţă că luni va încheia un protocol de colaborare cu Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, privind susţinerea candidaturii lui VictorPonta în campania electorală pentru Preşedinţie. 
   Băsescu, "cultivând" ani de zile clanul Cioabă (şi etnia ţigănească, în general) era dat ca exemplu negativ de mass-media "mogulică", stânga eurosocialistă capitalizând fraudulos votul naţionalist. Acum ştim că n-a fost decât încă o manevră de compromitere a "dreptei", efectuată de infiltratul şi simulantul Băsescu, ştim şi la ce "căruţă" au tras exponenţii ţigănimii. Cine pune bază-n minorităţi nu are proiect naţional real.

13. Băsescu face totul ca să-l scoată preşedinte pe Ponta.
   Declară că Ponta a fost agent acoperit (SIE, 1997-2001). Dezvăluirea l-ar putea avantaja pe Ponta, sunt sigur că Băsescu a avut analiza de impact sociologic înainte de a vorbi.
   Declară că la turul doi nu va vota dacă rămân în cursă Ponta şi Iohannis: semnal pentru demobilizarea electoratului băsist ("Eu nu mă duc la vot pentru că acești oameni, amândoi, sunt niște oportuniști, corupți").
   Şi totuşi, Ponta a încălcat Constituţia (cea din 1991-2003): ca procuror nu putea îndeplini altă funcţie decât în învăţământ. Art.131. 2. : "Funcția de procuror este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior".

14. România "nu poate accepta ameninţări", dar nici nu le poate contracara.
   Ponta: "În acest context, ţara noastră nu poate accepta ameninţări. România face parte dintr-un sistem de valori european şi transatlantic care nu poate închide ochii la ce s-a întâmplat în Crimeea şi la încălcarea principiilor de drept internaţional."
   Reacţie la declaraţia reprezentantului Rusiei la NATO: "Rusia va lua măsuri după ce armata americană a preluat comanda asupra unei baze militare din România."
   Baza de la Deveselu este o anomalie: nu este sub comandă militară - măcar formală - românească, ci americană, iar de interceptat rachetele care ar ţinti România (nu doar cele care ar survola-o), am mari îndoieli c-ar fi capabilă. Mai ales în urma amplasării de rachete ruseşti tactice în Crimeea, eveniment facilitat de UE şi de NATO, care au instigat şi sponsorizat Europuciul de la Kiev. 

15. Cineva foloseşte campania electorală pentru a lansa prin Meleşcanu mesaje care să inducă percepţia că izbucnirea unui război ar fi iminentă, sugerând implicit că şi România ar urma/ar trebui să fie angrenată.
   Cel mai recent mesaj: "Lui Ponta îi lipsește experiența. Este un politician tânăr, energic, cu o carieră foarte rapidă, dar are nevoie de experiență. Domnul Iohannis este un bun primar de oraș în provincie, are o imagine bună, dar este altceva să administrezi un oraș, și altceva să administrezi o țară când războiul bate la ușă".
   Prin Meleşcanu (fost director al SIE), fiindcă "el este bine informat" (n-aşa ?!). 

17. La trei luni de la prăbuşirea "provocată" a avionului MH17 Malaysia Airlines, tot nu s-a stabilit oficial cine este răspunzător. Subiectul pe care s-a construit propaganda de susţinere a juntei de la Kiev aproape că este îngropat. 
   Premierul olandez discută cu Putin despre "o cooperare maximă" cu Rusia privind ancheta, dar nu cere public Ucrainei desecretizarea convorbirilor dintre echipaj şi controlorii de trafic aerian. 

19. Inutilitatea votului anti-austeritate în UE - cazurile Franţa şi Italia (alo, Ponta !). Şi în general, inutilitatea elaborării şi votării programelor politice ale partidelor din statele UE: bugetul trece pe la Bruxelles.
   Germania dă ajutor autorităţilor de la Paris pentru elaborarea unui pact scris prin care Franţa se angajează să facă reforme şi să reducă deficitul bugetar, în schimbul căruia Comisia Europeană să aprobe bugetul francez pentru 2015, potrivit publicaţiei Spiegel.
    Potrivit noilor reguli europene, introduse după declanşarea crizei datoriilor în Grecia de acum cinci ani, statele din zona euro trebuie să trimită Comisiei Europene proiectele de buget pentru anul următor până la jumătatea lunii octombrie.
   În acest an, din cele 18 state din zona euro numai 16 trebuie să trimită bugetele spre aprobare, Grecia şi Cipru fiind exceptate întrucât se află deja sub monitorizare în cadrul programelor internaţionale de susţinere financiară.


20. DNA intră oficial în politică, iar acoliţii lui Ponta din PSD amplifică efectul.
   Printre atâtea acuzaţii care i se pot aduce lui Hrebenciuc, chiar trebuia să apară aceea cu promisiunea făcută lui Şova (că primeşte conducerea partidului dacă sprijină modificarea nuştiucărei legi) ?
   Ghiţă: "Conform deciziei de la Orăştie enunţată de preşedintele Ponta, cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD. Victor Ponta vrea sa apere legea şi corectitudinea. Aceşti oameni au greşit în partid. Nu ştiu dacă au greşit şi în faţa legii. Domnul Ponta a spus că cine va face jocuri în PSD va fi exclus."

21. Deocamdată, s-o luăm doar ca ipoteză. Că Sistemul face mat electoratul (nu doar "pe unul dintre candidaţi" !), prin favorizarea decisivă a candidatului sau principal, Ponta.
   
Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat în această seară data la care va judeca cel mai așteptat proces al anului, Iohannis contra ANI.
    Această zi e fix 18 noiembrie, adică ziua în care Biroul Electoral Central va anunța rezultatele finale ale celui de al doilea tur al prezidențialelor.
    Decizia absolut halucinantă a Înaltei Curți pare a avea un singur scop, la o primă analiză, aceea de a-i acorda candidatului PSD, Victor Ponta, două șanse din două posibile.
    Dacă liderul PSD cîștigă în fața lui Iohannis, procesul nu mai are miză.
    Dacă pierde, Curtea Constituțională îl va descalifica în mod aproape cert pe candidatul liberal, lăsînd drum deschis spre Cotroceni aceluiași Ponta.
    Situația nu e reglementată clar în legislația actuală, trebuie spus, dar nu mai departe de zilele trecute, CCR a anunțat (probabil nu întîmplător), prin vocea președintelui său, că are prerogative practic nelimitate în domeniul electoral. Iar repetarea alegerilor ar fi un scenariu, să recunoaștem, de neconceput.


23. Paranoia UEistă: interzicerea motoarelor Diesel. 
   UE a demarat un plan pe termen lung pentru scoaterea acestora din uz din cauza poluării produse.
    Nu cumva se vor interzice şi la vehiculele militare ?! Acolo este preferată motorina în locul benzinei fiindcă nu emană vapori uşor inflamabili. Şi... "secret": în caz de criză, de război, etc., guvernele pot limita dreptul la circulaţie oprind distribuirea benzinei - ajunsă singurul combustibil disponibil civililor.

24. Gata, "ne-am liniştit" ! EuroBăse ne asigură că gazul extras în România nu va pleca la export prin South Stream. Iar "prioritatea" României ar fi asigurarea de gaze... pentru alţii.
   "Pentru România rămâne o prioritate interconectarea pe gaze dar nu privind neapărat către situaţia în care ar trebui să primim gaze din import, ci către situaţia în care ar trebui să furnizăm gaze. 
   "Niciun un gram, niciun metru cub de gaz româneasc nu va tranzita South Stream-ul proiectat şi care ar trebui să meargă prin Bulgaria. Orice metru cub de gaze româneşti către export se va face prin Transgaz."
   De parcă ar conta ce scrie pe ţeava prin care ne pleacă resursele...
   Iar Transgaz, deja căpuşat până la 42%, e prioritar pe lista FMI pentru privatizare. Cum ar veni, statul n-ar mai lua 100% din "profit", ci doar impozitul pe acesta.

25. Principalii candidaţi la preşedinţia REPUBLICII îl bagă-n seamă pe Martalog. "La aniversare", cică...
    Ponta: "Regele Mihai este parte a istoriei noastre naționale, un reper moral la care societatea română privește cu respect și apreciere. La mulți ani și multă sănătate Majestății Sale Regele Mihai !"
    Iohannis: "Acum 70 de ani Armata Română a eliberat ultimul petec românesc și a dedicat victoria Regelui Mihai. La mulți ani Armatei Române, la mulți ani și respect Regelui Mihai !"
    Recent, Iohannis chiar îşi făcea griji că nu s-ar mai întoarce mortul de la groapa Istoriei: "Am însă toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori. În schimb, dacă vrem să punem punct acestei dezbateri, am putea cădea acum în plasa organizării unui plebiscit. Astfel, regalitatea ar fi expediată în istorie, iar discuția ar fi definitiv încheiată." 

27. Aflăm că un diplomat român (Ion Jinga, ambasador în Marea Britanie) este autor pe siteul stângist Huffington Post.
   În articolul publicat pe 27 octombrie sugerează angrenarea României în acţiuni "nedefensive" înspre estul spaţiului NATO: 
   "Apropierea de granița de est a spațiului euro-atlantic face din țara mea atât un paznic cât și un deschizător de drumuri strategice".

30. Instituţiile care "combat infracţionalitatea organizată" sunt conduse de persoane numite de politicieni, adică tot de oamenii partidelor (ai Sistemului).
   Încă o dovadă: Alina Bica (DIICOT), împreună cu Elena Udrea (PMP) şi cu fostul director CNI, surprinse fotografic la Paris, făcând cumărături. Cea dintâi a fost numită în urma pactului de coabitare Ponta/USL - Băsescu (din partea lui Băsescu) la conducerea unei instituţii antiinfracţionalitate, Udrea este "hoţul neprins, negustor cinstit".
   "Este evident un filaj al serviciilor secrete ce s-au obosit, pe cheltuiala statului român, să fotografieze trei femei în vizită privată la Paris. Nu văd relevanţa acestor fotografii după nouă luni de la eveniment", a declarat Elena Udrea.

31. "SOV" dezvăluie ce n-a numit ca atare USL când lupta cu justiţia "lui Băsescu". O structură organizată care parazitează şi dublează instituţiile statului, acţionând din interiorul lor în interes "neprecizat" (mai exact, american). Ia s-aud eu deontologi argumentând că "de-aia acţionează pozitiv, că-i creată de americani". Băeţi... dar este ILEGAL! 
   Conducătorii acestei instituţii se raportează doar la Washington. Evident că şi cei de acolo „respectă” cu sfinţenie principiile suveranităţii altui stat şi le spun celor doi tiriplici că au un preşedinte în ţară. Ăsta este semnalul că, pentru o perioadă de timp, butonul de comandă este la Băsescu. Azi. Mâine nu se ştie. 
   Măgăreaţa cade pe Ponta şi pe (ex-)USL, care au ştiut şi-au tăcut, jucând mai departe mascarada şi nedemontând schema sau măcar încercând s-o facă.
   "Alternativă politică", 'ai ?!

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: