08 iulie 2014

Scenariu: PSD va guverna cu "echipa agreată extern", marginalizând "baronii" (adică, substituind nucleul de putere din partid)


"Echipa agreată extern" nu înseamnă nicidecum "cei buni", ci doar că România s-ar subordona mai eficient, şi ar fi jefuită mai pe tăcute. Aducerea lui Rus în locul lui Dragnea ar relansa regionalizarea. Rus este interfaţa "conectată extern" a regionalizării încă de prin 2001-2002, Dragnea doar a mimat. "Legea Dragnea" (trântită la CCR) de fapt ar fi întărit judeţele, eventualele regiuni ar fi fost în situaţia de a găsi judeţe puternice, cu atribuţii şi mijloace proprii. 

pesurse.ro:

VIDEO - Dezvăluiri ULUITOARE. Care sunt mutările pe scena politică în următoarele 6 luni 

Jurnalistul Silviu Mănăstire prezintă în emisiunea Dosarul Zilei un posibil scenariu pentru următoarele șase luni pe scena politică românească. Potrivit jurnalistului, Victor Ponta va fi din toamnă președintele României, iar noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, îl va înlocui pe Dragnea și va deveni mâna dreaptă a premierului.

PESURSE.RO redă integral scenariul prezentat de Silviu Mănăstire.

Astazi o sa discutam despre ce se va intampla cu Romania, din punct de vedere politic, in urmatoarele șase luni. Va vom prezenta de fapt o nota de informatii SRI, sub forma unui material de presa.



Vom porni pentru inceput de la o analiza foarte interesanta publicata in presa de domnul ofiter Ionel Nitu. Domnul Nitu este fostul şef al Departamentului central de analiză al SRI în perioada 2009-2012. Nitu este considerat de colegii sai din SRI o adevarata capacitate, este printre altele si un foarte bun jucator de sah. Acum domnul Nitu nu mai lucreaza pentru SRI, este om de AFACERI, un liber intreprinzator cum ar veni.

Analizele sale sunt insa foarte bine fundamentate si importante pentru cei care vor sa inteleaga exact cum functioneaza Romania si, mai important, ce se va intampla cu tara noastra in viitorul apropiat. Dl Nitu sustine ca Traian Basescu, dupa arestarea fratelui sau Mircea, va juca o partida de sah cu Victor Ponta, pe care in final il va distruge politic. Partida de sah se numeste "gambitul reginei"... cu alte cuvinte Basescu si-a sacrificat in mod intentionat "regina" - pe fratele sau - tocmai pentru a credibiliza si mai mult Justitia. Cu alte cuvinte, Basescu s-a sacrificat pe sine ca sa-l distruga pe Ponta! Dl Nitu, fostul sef al analizelor din SRI il are ca nas de cununie pe generalul Florian Coldea, adjunctul sefului SRI. Coldea, este la randul sau, unul dintre cei mai valorosi oameni de informatii ai Romaniei. O prima intrebare: cat de real este acest scenariu? In care Basescu isi doreste distrugerea lui Victor Ponta. Ce face sistemul de putere: joaca cu Basescu sau cu Ponta?

Ultimele zile arata insa ca, in Romania, intradevar se joaca o partida de sah, dar scenariul este cu totul altul. Partida aceasta se numeste "regele nebun". Sa explicam pe indelete: Ioan Rus a fost numit ministrul Transporturilor si a devenit practic mana dreapta a premierului Victor Ponta. Vicepremierul Liviu Dragnea a fost practic ecranat, pus la colt. Dragnea este seful baronilor PSD. Rus este exact opusul sau. Tot Rus este unul dintre PSD-isti cei mai respectati, temuti si apreciati de toata clasa politica.

In pasul doi, Victor Ponta si-a anuntat candidatura la presedintie. Anuntul oficial va fi facut la inceputul lunii august. La cum arata lucrurile in zona partidelor de dreapta, Victor Ponta este deja presedintele Romaniei. Chiar Ponta a recunoscut ca va castiga in buna masura pentru ca toate partidele de dreapta sunt "varza", ca sa-l citam direct pe premier. Nici Iohannis, nici Antonescu, Predoiu sau Ungureanu nu pot lupta cu PSD, Ponta si intregul lor sistem de putere. Partida a fost gandita in ultimele 3 luni in asa fel incat sa fie castigata inainte de a incepe. Principalul vinovat este Crin Antonescu, pentru ca a fost total haotic dupa ce PNL a iesit de la guvernare. Au contribuit si Tariceanu si Iohannis prin miscarile lor ciudate. Tariceanu a rupt PNL iar Iohannis l-a ingropat pe Antonescu.

Crin Antonescu ar fi fost de fapt singurul candidat in stare sa-l invinga pe Victor Ponta. Acum, sa vedem cum va arata proiectul sau partida de sah, dupa ce Ponta devine presedinte si ce legatura are acest lucru cu venirea lui Ioan Rus in Guvern. Sunt convins ca presedintele Ponta il va desemna ca prim ministru al Romaniei pe George Maior, actualul sef al SRI, fost senator si secretar de stat al PSD. Maior este garantia pe care Ponta o ofera Statelor Unite. Tot Maior este garantia ca serviciile de informatii si structurile de forta ale statului (adica procurorii si judecatorii) nu vor fi lasati la mana baronilor politici din PSD si chiar din Opozitie. Adica, Justitia va ramane independenta.

Viitorul premier Maior va guverna fara circ la televizor, alaturi de omul in care are incredere totala, adica Ioan Rus, viitorul vicepremier al Romaniei si ministru de Interne. Cu alte cuvinte, sistemul de putere cristalizat in timpul regimului Basescu, si aici ma refer la oamenii cinstiti din institutiile statului - Procuratura si Servicii – nu la personaje de genul Sorin Blejnar sau Udrea, acest sistem curat asadar va putea functiona in folosul romanilor si in noul regim Ponta. Se numeste de fapt transfer de putere, si se intampla in toate democratiile din lume.

Daca aceasta partida de sah se duce la bun sfarsit, Romania va scapa de visul urat al baronizarii: Dragnea, Mazare si Oprisan de la PSD, Falca de la PDL sau Molot de la PNL si toata liota de smecheri locali vor deveni istorie. In 2016 nu vom mai fi obligati sa mergem sa-i votam din lipsa de alternativa. Dupa 10 ani de oboseala si scandal public continuu, se va asterne in sfarsit linistea peste tara. Acum singura problema ar fi ca linistea sa nu fie o liniste provocata de frica, ci doar de prosperitate si normalitate.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: