01 iunie 2014

Brânzovenescu, luat în primire


Criterii.ro :

Scrisoare deschisă adresată europarlamentarului Mircea Diaconu

Domnului Mircea Diaconu, europarlamentar român

Domnule,

Am aflat cu stupefacție că domnia voastră a obținut 7 % din voturile românilor devenind astfel unul dintre reprezentanții României în P.E.

Vă percep ca fiind fals și meschin, totalmente a-patriotic și cred că primul gest pe care l-ați făcut la aflarea rezultatelor a fost acela de a vă freca mâinile bucuros că veți încasa cei 7000 de euro de la Bruxelles.

Consider că este un abuz și o nerușinare faptul că ați folosit mutra dumneavoastră „de oaie creață”, cum ar spune Eminescu, pentru a parveni într-o funcție politică pentru care nu sunteți pregătit și nu aveți nici chemare, nici plăcere.

Aerul dumneavoastră de om neajutorat, stângăcia perpetuă, naivitatea jucată, adică trăsăturile prin care v-ați construit personajele de film, maschează un caracter vorace, egoist și meschin. Cred cu tărie aceste lucruri și iată de ce.

Ați interpretat câteva personaje de băiat bun care face carieră în socialism, pentru ca apoi să vă declarați un anticomunist fervent.

Ați tot inventat contracte și contrăcțele suplimentare pentru soția dumneavoastră în calitate de director de teatru. Găinării, în fond, apucături de om strângăreț.

Ați acceptat să deveniți ministru al culturii fără să aveți habar de management, drept dovadă fiind faptul că nu ați lăsat nicio urmă a trecerii dumneavoastră prin minister.

V-ați agățat de funcția de parlamentar și ați dorit să fiți chiar mai mult, adică europarlamentar, trădându-vă partidul care v-a făcut ministru și dându-vă pe mâna lui Dan Voiculescu.

La Antena 3 și în stradă, strângând semnături, ați jucat rolul vieții, auto-victimizându-vă până la penibil.

Îmi era și milă și silă să vă privesc cum vă străduiați să păreți un erou în vreme ce calculați în gând ce îmbunătățiri veți face casei de la țară din salariul care va veni.

V-am spus toate aceste lucruri pentru a vă semnala că acum, când sunteți ceea ce v-ați dorit să fiți, e bine să vă mâncați banii pe tăcute, fără să încercați să faceți valuri pe la Bruxelles.

Nu aveți nicio treabă cu legislația europeană, nu știți nimic despre situația strategică a României, sunteți un fel de experiment politico-genetic de încrucișare a lui Becali cu Eba.

În ceea ce îi privește pe cei care v-au votat, îi înțeleg și îi simpatizez. Ei sunt naivii țării de nivel intelectual, un fel de oteviști evoluați, amatori, chipurile, de teatru absurd și muzică de jazz, dar niște retrograzi în fond, incapabili să perceapă mersul istoriei.

Votanții dumneavoastră v-au crezut un fel de nene Spirache modern, doar că nenea Spirache s-a întors din drum, nu a mers la parlament.

Aici e deosebirea, aici sunt micimea și minciuna.

Cu totală neîncredere în dvs.,


Elena Popa, jurnalist

Un comentariu :

Riddick spunea...


Un scandal mai vechi, cu implicaţii penale, de care se pare c-a scăpat:

http://riddickro.blogspot.com/2011/02/actorasul-mircea-diaconu-cam-intrat-in.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: