01 iunie 2014

Brânzovenescu, luat în primire


Criterii.ro :

Scrisoare deschisă adresată europarlamentarului Mircea Diaconu

Domnului Mircea Diaconu, europarlamentar român

Domnule,

Am aflat cu stupefacție că domnia voastră a obținut 7 % din voturile românilor devenind astfel unul dintre reprezentanții României în P.E.

Vă percep ca fiind fals și meschin, totalmente a-patriotic și cred că primul gest pe care l-ați făcut la aflarea rezultatelor a fost acela de a vă freca mâinile bucuros că veți încasa cei 7000 de euro de la Bruxelles.

Consider că este un abuz și o nerușinare faptul că ați folosit mutra dumneavoastră „de oaie creață”, cum ar spune Eminescu, pentru a parveni într-o funcție politică pentru care nu sunteți pregătit și nu aveți nici chemare, nici plăcere.

Aerul dumneavoastră de om neajutorat, stângăcia perpetuă, naivitatea jucată, adică trăsăturile prin care v-ați construit personajele de film, maschează un caracter vorace, egoist și meschin. Cred cu tărie aceste lucruri și iată de ce.

Ați interpretat câteva personaje de băiat bun care face carieră în socialism, pentru ca apoi să vă declarați un anticomunist fervent.

Ați tot inventat contracte și contrăcțele suplimentare pentru soția dumneavoastră în calitate de director de teatru. Găinării, în fond, apucături de om strângăreț.

Ați acceptat să deveniți ministru al culturii fără să aveți habar de management, drept dovadă fiind faptul că nu ați lăsat nicio urmă a trecerii dumneavoastră prin minister.

V-ați agățat de funcția de parlamentar și ați dorit să fiți chiar mai mult, adică europarlamentar, trădându-vă partidul care v-a făcut ministru și dându-vă pe mâna lui Dan Voiculescu.

La Antena 3 și în stradă, strângând semnături, ați jucat rolul vieții, auto-victimizându-vă până la penibil.

Îmi era și milă și silă să vă privesc cum vă străduiați să păreți un erou în vreme ce calculați în gând ce îmbunătățiri veți face casei de la țară din salariul care va veni.

V-am spus toate aceste lucruri pentru a vă semnala că acum, când sunteți ceea ce v-ați dorit să fiți, e bine să vă mâncați banii pe tăcute, fără să încercați să faceți valuri pe la Bruxelles.

Nu aveți nicio treabă cu legislația europeană, nu știți nimic despre situația strategică a României, sunteți un fel de experiment politico-genetic de încrucișare a lui Becali cu Eba.

În ceea ce îi privește pe cei care v-au votat, îi înțeleg și îi simpatizez. Ei sunt naivii țării de nivel intelectual, un fel de oteviști evoluați, amatori, chipurile, de teatru absurd și muzică de jazz, dar niște retrograzi în fond, incapabili să perceapă mersul istoriei.

Votanții dumneavoastră v-au crezut un fel de nene Spirache modern, doar că nenea Spirache s-a întors din drum, nu a mers la parlament.

Aici e deosebirea, aici sunt micimea și minciuna.

Cu totală neîncredere în dvs.,


Elena Popa, jurnalist

Un comentariu :

Riddick spunea...


Un scandal mai vechi, cu implicaţii penale, de care se pare c-a scăpat:

http://riddickro.blogspot.com/2011/02/actorasul-mircea-diaconu-cam-intrat-in.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: