29 mai 2014

Cireada de europarlamentari din RSS RomEUnia, şeptelul 2014


AGERPRES :

A
lianța PSD-UNPR-PC a obținut 16 mandate la alegerile europarlamentare, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al BEC Marian Muhuleț. 


Partidul Național Liberal a obținut 6 mandate, Partidul Democrat Liberal — 5 mandate, UDMR — 2 mandate, Partidul Mișcarea Populară — 2 mandate și Mircea Diaconu — un mandat.

Europarlamentarii Alianței PSD-UNPR-PC sunt: Corina Crețu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, Dan Nica, Maria Grapini, Damian Drăghici, Daciana Sârbu, Ioan Mircea Pașcu, Viorica Dăncilă, Ionel Sorin Moisă, Victor Boștinaru, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Doru Claudian Frunzulică, Constantin Laurențiu Rebega, Claudia Țapardel, Andi Lucian Cristea.

Din partea liberalilor în Parlamentul European vor merge Norica Nicolai, Adina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Bușoi, Renate Weber, Eduard Hellvig.

Democrat-liberalii care vor reprezenta România în PE sunt Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Marian Jean Marinescu, Daniel Buda.

PMP și UDMR vor avea doi reprezentanți la Bruxelles — Cristian Preda și Siegfried Mureșan, respectiv Iuliu Winkler și Csaba Sogor.

De asemenea, independentul Mircea Diaconu a obținut un mandat în Parlamentul European.

Un comentariu :

Riddick spunea...


Prezenţa la vot a fost de 32,44%.

În cele 190 de secţii de votare de peste hotare au votat pentru membrii din România în Parlamentul European 30.248 de persoane. Numărul total de voturi exprimate peste hotare a fost de 29.633. Alianţa PSD-PC-UNPR a obţinut peste hotare 3274 de voturi, PNL 2576 de voturi, PDL 4658 de voturi, UDMR 364 de voturi, PMP 8486 de voturi, iar Mircea Diaconu 1890 de voturi.

Alianţa PSD-PC-UNPR (Partidul Social Democrat – Partidul Conservator – Uniunea Naţională pentru Progresul României) a obţinut un scor de 37,60% la alegerile europarlamentare din 25 mai, conform rezultatelor finale anunţate joi, 29 mai, de Biroul Electoral Central. Alianţa PSD-PC-UNPR a fost urmată la mare distanţă de PNL (Partidul Naţional Liberal) cu 15,00%, PDL (Partidul Democrat Liberal) cu 12,23%, candidatul independent Mircea Diaconu cu 6,81%, UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România) cu 6,29% şi PMP (Partidul Mişcarea Populară) cu 6,21%. Restul competitorilor s-au situat sub pragul electoral. Prezenţa la vot a fost de 32,44%.

http://www.rri.ro/pages/art-17932


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: