27 martie 2014

"Voi lupta"


Un posibil viitor europarlamentar al PMP anunţă cum va lupta el... pentru a impune în România condiţii dezavantajoase şi pentru a o face şi mai subordonată faţă de UE. Individul e pion german, europeist fanatic, fost asistent de-al lui Macovei la "parlamentul european", şi e trimis pe lista PMP din "centrala" PPE.

"Voi lupta ca noile reguli economice care limiteaza datoria publică să fie aplicate de toate ţările UE, inclusiv de România." (= limitarea dezvoltării pe datorie, prin dogma "limitei de deficit").

"Voi lupta să aducem România în zona ­euro, iar până atunci mă voi angaja să fim luaţi în seamă în deciziile privind viitorul euro."

"Iar în al treilea rând, vom fi un bun membru al Uniunii Europene: vom contribui pozitiv la proiectele principale ale UE; vom apăra Europa de populişti şi extremişti şi vom vorbi despre avantajele Europei pentru oameni."

"Calităţile de care ai nevoie pentru fi un bun om politic pe plan european sunt diferite de calităţile de care ai nevoie la nivel naţional sau local."

"Aspir să lucrez în Comisia de Afaceri Economice şi Monetare, cu care lucrez şi în această perioadă din funcţia de consilier principal al PPE şi care se preocupă în această perioadă de dezvoltarea zonei euro, întărirea guvernanţei în această zonă."


"Ne-a lipsit în ultimii ani aspiraţia de a fi o voce şi pe priorităţile UE, preşedintele a făcut acest lucru foarte bine la Consiliul European, dar trebuie să facă şi miniştrii dacă sunt capabili şi trebuie să facă şi europarlamentarii."


2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Un trădător !

Riddick spunea...

PPE şi-a trimis controllerul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: