21 martie 2014

Iar i-a făcut Băsescu imagine lui Ponta


La Consiliul European s-a convenit înfiinţarea Uniunii Bancare Europene, după o serie de negocieri care au durat ani de zile. Băsescu a reluat obsesiv "necesitatea" aderării României, deşi nu facem parte din zona euro. Ponta, PSD şi USL au tratat subiectul cu precauţie, fiindcă el înseamnă în principal o contrazicere a "liniei antiausteritate" cu care USL a câştigat alegerile, dar pe care n-a mai pus-o niciodată în practică.

În momentul când scriu nu se ştie încă dacă România doar şi-a dat acordul pentru înfiinţarea acestui organism, sau a decis şi să participe la el. Detaliile Consiliului au fost pregătite cu 2-3 zile înainte, la reuniunile miniştrilor de finanţe şi de externe, deci şi cu participarea guvernului Ponta 3. 

Şi totuşi, Ponta susţine... că Băsescu a plecat la Bruxelles cu o agendă proprie sau fără niciuna, "neexistând consultări":
"N-a existat nicio consultare. Am întrebat și eu ce plimba președintele în mână pe acolo. Președintele primea niște informări de la misiunea noastră de la Bruxelles cu ceea ce au susținut ministerele în diverse consilii sectoriale. Misiunea noastră la Bruxelles, ambasadorii noștri sigur că țin de MAE, dar sunt numiți și lucrează cu președintele. Către Președinție ministerele nu au trimis nimic."
Prin urmare, Ponta şi PSD lansează în mod ipocrit mesajul cum că ce se întâmplă la Bruxelles şi noile restricţii care se negociază acolo... n-au de-a face cu ei. Băsescu, acest impostor a cărui misiune este slăbirea dreptei, pozează în lacheul zelos al străinătăţii, eclipsând comportamentul similar al PSD/USL, care însă uzează de discreţie. Blatul promite o continuare prin susţinerea de către băsişti la turul doi a candidatului prezidenţial al PSD, contra lui Antonescu.

Ce? Nu credeţi ?!

2 comentarii :

Riddick spunea...

Băsescu îi face platformă lui Ponta

Prin scoaterea din prim-plan a condiţiilor reale UEFMI (devalizarea "cu acte" a patrimoniului de stat) şi fluturarea (de către Ponta) a "neajunsurilor" care ar decurge din neaplicarea acordului: "imposibilitatea" de a mări pensiile şi salariul minim.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/12/basescu-ii-face-platforma-lui-ponta.html

Riddick spunea...

Băsescu îi face platformă lui Ponta, mimând postura de "șef al opoziției"

http://riddickro.blogspot.ro/2014/03/basescu-ii-face-platforma-lui-ponta.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: