22 martie 2014

Emil Boc n-a învățat nimic


Boc a plecat la Bucureşti să se vadă cu Băsescu, chiar în ziua când PDL a organizat un miting de protest la Cluj. Îmi este imposibil să cred că ar putea fi luat în calcul pentru un proiect serios.

Eoficial.ro :

E rușinos să dispari când foștii camarazi vin să te salute. N-o fi rămas chiar niciun pic de onoare în sufletul lui Emil Boc? A fugit de camarazii săi, primarii veniți la Cluj și oameni care l-au susținut când era premier, ca să discute, vezi-Doamne, despre administrație locală la București. A întors spatele oamenilor ca să facă jocurile Elenei Udrea. A uitat prea ușor zilele în care făcea figurație și Elena Udrea anunța decizii de partid și de guvern pe care ar fi trebuit, în mod normal, să le ia și să le anunțe el.

Ce-o fi oare în mintea acestui om? Oare o crede că șansa pe care i-a dat-o Traian Băsescu să devină președinte de partid și prim ministru al României implică la pachet și anularea oricărei urme de demnitate?

Nu știu pe ce treaptă a eficienței se află Emil Boc în ierarhia foștilor prim miniștri, dar în mod cert, ocupă locurile 1, 2 și 3 la slugărnicie.

Absența de la Cluj îi va fi fatală lui Boc în orice viitoare reconstrucție a dreptei. Dacă mai era o speranță în legătură cu el, acuma s-a năruit de tot. Este un om incapabil să acționeze politic pe cont propriu, ceea ce nu-i dă vreo șansă să fie altceva decât un pion în jocurile altora. Un pion mutat după cum vor alții, un pion fericit în lipsa lui de demnitate.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: