23 martie 2014

Mesaj subliminal pro-Ponta, dinspre tabăra Băsescu


Cine i-ar da PSD-ului "şansa unică" de a câştiga prezidenţialele ? Cine ar fi "candidatul nevotabil", care l-ar face pe Ponta (sau pe altul propus de PSD) preferabil la turul al doilea ? Băsistul Vlaston pare că lansează un balon de încercare pe tiparul "turul doi, 2000", când s-a făcut apel la votarea lui Iliescu (contra lui CVT) pentru "salvarea democraţiei":
Unificarea dreptei 

Rămâne un deziderat, prea îndepărtat, încă. Atacurile reciproce, între PMP şi PDL, aduc deservicii acestui obiectiv, important totuşi. 

PSD nu are, singur, posibilitatea să dea preşedintele ţării. După toate sondajele, previziunile şi istoricul alegerilor prezidenţiale, PSD nu are cum să treacă de 40%. 

În acest context s-ar putea repeta scenariul din 2000, când trei candidaţi de dreapta, Stolojan, Isărescu şi Petre Roman s-au canibalizat între ei, a intrat în turul doi Vadim şi ne-am dus toţi să-l votăm pe Iliescu, să nu ne trezim cu Vadim preşedinte

Aceasta ar fi cam singura şansă pentru ca PSD să dea preşedintele, fie el Mircea Geoană, Sorin Oprescu sau cine ştie ce „creaţie” de ultim moment. 

Aşa cum se derulează lucrurile acum este posibil un astfel de scenariu.

2 comentarii :

Riddick spunea...

"Ne-am dus toţi"...

Ba eu m-am dus să-l votez pe nebun, pe care nu-l votasem la primul tur, în speranţa că îşi va "rupe gâtul" şi nu va rezista un mandat întreg.

Riddick spunea...

"Da, am votat cu Isărescu". Atunci. Cu maximă repulsie. Nu credeam ca ar avea şanse Stolojan, iar Roman-Iliescu nu servesc, de felul meu.

Dacă s-ar repeta acum alegerile cu aceiaşi candidaţi, aş sta acasă la turul întâi, şi la turul doi aş vota la fel.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: