14 februarie 2014

Stabilesc ei care sunt valorile democratice: militanţii separatişti, cei pro-gay şi lobbyştii


Mai multe ong-uri ("Coaliţia antidiscriminare") au publicat o scrisoare deschisă adresată primarului Timişoarei, Nicolae Robu (PnL), în care protestează împotriva includerii mişcării Noua Dreaptă în Board-ul Preşedinţilor Partidelor Politice (organism consultativ pentru susţinerea candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană).

Multe chestiuni susţinute de Noua Dreaptă sună ipocrit pentru mine (ştiind că ND este opoziţie controlată), dar "concluzia" ong-urilor sună strident:
Mai mult, printre obiectivele mişcării, aşa cum sunt ele enunţate pe site-ul acesteia, se găsesc unele care sunt în contradicţie cu drepturile omului şi cu valorile democratice:
  • Protejarea familiei tradiţionale şi combaterea iniţiativelor ce vizează legalizarea căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale.
  • Stoparea ofensivei sectelor.
  • Reincriminarea defăimării Ţării şi a Naţiunii.
Bun, cu "sectele" mai ai loc de-ntors, dar să susţii că legalizarea căsătoriilor gay şi a adopţiilor gay, şi tolerarea propagandei gay şi a celei antinaţionale ar fi în ton cu principiile democratice şi umaniste, e prea de tot !

Printre semnatari se află ong-uri care militează fie pentru "drepturile" persoanelor de orientare homosexuală (Accept), fie pentru separatism - mascat ca regionalizare sau federalism (Liga Pro Europa), fie fac lobby unor interese contrare celor naţionale, mai ales în domeniul economic şi al administraţiei de stat (Institutul pentru Politici Publice), ori ong-ul "generalist" APADOR-CH.

Tot la Timişoara a izbucnit un scandal: cam aceleaşi ong-uri (şi altele) s-au asociat unui protest al unora de la Universitatea de Vest, contra iniţiativei consiliului local de a da numele lui Petre Ţuţea uneia din străzile Timişoarei. "Motivul" ? Ţuţea "a fost legionar, fascist" (mai înainte de a fi de dreapta, Ţuţea fusese marxist, dar chestia asta n-au mai invocat-o, nu i-a deranjat). Se pare că şedinţa în care trebuia luată decizia a avut loc, dar nu ştiu rezultatul.

21 de comentarii :

Anonim spunea...

Timisoara inca nu a platit nimic pentru 1989.
Acest oras este blestemat si va plati fiindca intotdeauna crimele se paltesc, nu se prescriu.
Iar ceea ce se petrece aucum, acolo, este meritat pentru orasul si oamenii care au facut pactul cu diavolul.
Dumnezeu bate aceasta Gomora sfidatoare, aroganta, dispretuitoare , plina mereu de pretentii exagerate si in buna parte nemeritate, cu o indoielnica simtire privind apartenenta sa la spatiul spiritual, dar si geographic, romanesc !
Eu ii doresc acestui oras sa plateasca toate pacatele pe care si le-a facut dind curs tradarii din 1989 .
Fara mila !!!

Riddick spunea...

Timişorenii au fost victime ale crimelor, comise de reprezentanţii statului "trădat", apoi de cei ai emanaţilor.

Vina nu-i acolo.

Anonim spunea...

In anii negri care s-au scurs, infiorator de greu si umilitor, pentru a acoperi temporal intervalul 1985 -1989, la Timisoara era un adevarat pelerinaj al flaminzilor, la propriu, din judetele invecinate aflate dincoace de munti, pina undeva la malul Oltului.
Ei cautau ceea ce LA TIMISOARA SE GASEA, ADICA PREPARATE DIN CARNE SI CHIAR CARNE,PRECUM SI ALTE ALIMENTE DE BAZA, FIINDCA ACESTE PRODUSE DISPARUSERA, DAR NU SI DIN TIMISOARA(ce avea sa se rascoale prima si sa devina astfel ''oras martir''!!!).
Fac un apel la toti cei care vor citi rindurile mele si s-au aflat in situatia de a merge zeci si sute de kilometri, motaind in trenurile supraaglomerate si inghetate, acompaniati de batrini si copii minori, ca sa fie mai multi la coada, pina la Timisoara, pentru a nu muri de foame, SA RELATEZE CUM LE VORBEAU SI CUM II PRIVEAU TIMISORENII; IAR ASTA NU DIN TEAMA CA LE-AR LUAT MINCAREA, FIINDCA ERA SUFICIENTA. Ei aveau COMTIM-ul care, desi era opera comunistilor criminali, ii hranea bine merci, ei considerind ca acel combinat, nu-i asa, le apartinea numai lor.
In ceea ce ma priveste NU VOI UITA !
NICIODATA !
OAMENII ASTIA NU MERITA NICIUN RESPECT SI NICI O APRECIERE !!! Astia nu sint crestini(cu exceptiile naturale, care trebuie respectate) !
Bulgarii, fiindca romanii flaminzii mergeau si la bulgari dupa mincare, erau infinit mai calzi, mai apropiati, MAI CRESTINI cu romanii banateni.
Eu nu am auzit ca bulgarii sa fi fost vreodata macar mai ''reci'' fata de noi cei care ii asaltam cu sacosele goale si cu licarul rusinii si umilintei in priviri !!!
Va mai amintiti scenariile alea cu mortii cusuti cu sirma, toata zvonistica aia turbata, modul cum au reactionat cei multi din martira Timisoara fata de Tokes, turbarea cu care atacau Armata ? Ma refer la cei multi, nu la provocatori si infiltratii celor care doreau cu orice pret sa amorseze capsa din mamaliga !
Pe scurt: Timisoara si timisorenii sint departe de a fi ispasit, iar acum recidiveaza fluturind separatismul territorial !!!
Ii/le doresc din suflet sa-l obtina !!!
Si nu doresc nimanui sa mai aiba parte de infatuarea timpa a unor ''romani'' din acea zona !!!

Riddick spunea...

Nu timişorenii propagă separatismul.

Cum erau identificaţi la cozi "non-timişorenii" ?!

Propaganda cu acei morţi e opera FSN-ului, care a folosit nu numai Timişoara, ci toată România.

Acum Comtim-ul privatizat a ajuns la chinezi. "Evoluăm" (n'aşa ?!)

Anonim spunea...

Asa e, vai de capul nostru, nu se mai leaga ''doua in tei'' !!!
Stii cum se ''identificau non-timisorenii ? DUPA ACCENT !!!

Anonim spunea...

Integritatea României nu de unguri sau de nemţi e ameninţată. Integritatea României e ameninţată de indivizi ca Anonimul care comentează mai sus. Interesant că nu pe regimul Ceauşescu e acesta supărat, regim care făcea oamenii să meargă în trenuri supraaglomerate şi îngheţate sute de kilometri pentru a nu muri de foame, ci pe Timişoara care în 1989 l-a scăpat de această situaţie.
Ura faţă de oraşul Timişoara s-a manifestat mereu după 1989, fiindcă acest oraş a contestat FSN-ul. Din acest motiv prin 1990 apăreau în presa bucureşteană articole cu titlul "Timişoara, ruşinea României"
http://mariusmioc.wordpress.com/2014/01/27/un-moment-istoric-aproape-uitat-greva-din-decembrie-1990-de-la-timisoara-in-care-se-cerea-adevarul-despre-revolutie/
Acum propaganda împotriva Timişorii e mai subtilă şi mai răspîndită totodată. De pildă, oraşul e prezentat ca fiind "ţiganizat", în care ar domni chiar teroarea.
Ideile lui Vadim Tudor, împotriva cărora ieşeau la demonstraţii zeci de mii de timişoreni în anii '90 sînt acum dominante în mass-media românească. Dar şi la "Vocea Rusiei" au ajuns aceste idei dominante.
http://mariusmioc.wordpress.com/2013/12/26/propaganda-ceausista-la-vocea-rusiei/
Şi pe saitul tău, Riddick, am văzut uneori asemenea idei. Prin ceea ce faci, şubrezeşti statul român.

Riddick spunea...

Da, ciudată supărare.

N-o fac cu intenţie, e posibil să fie doar o interpretare a ceea ce apare aici.

Crystal Clear spunea...

Mariu Mioc- un kagebist şisto-dac care se dă revoluţionar..

Riddick spunea...

Deci, el, deşi un vechi contributor la siteul anti-capitalist, anti-NATO, anti-SUA, anti-Israel, anti-Vest, acum apare (contributor) la Contributors.ro al "tismănenilor".

De asemenea, Angela Tocilă, aceeaşi Angela Tocilă de la Altermedia (2002-2005, care publica articole anti-NATO şi anti-SUA), acum mare eurobăsistă la "Vocile Dreptei" (rubrică la Evenimentul zilei) şi la Politicstand.

Iată ce aberează Tocilă (citată de Sabin Gherman):

http://www.gophoto.it/view.php?i=http://4.bp.blogspot.com/-BvnbuaCJ3u0/UsvcUZTapRI/AAAAAAAAF5I/WmpkpeI-kxg/s1600/Gherman%252BTocil%25C4%2583%253Dinstigare.jpg

http://riddickro.blogspot.ro/2014/01/putregaiul-separatist-trebuie.html

Riddick spunea...

Să nu omit: Altermedia este şi anti-UE, dar nu asta e direcţia definitorie, ci anticapitalismul.

Crystal Clear spunea...

De fapt, ei sunt cei care fac propaganda anti România .

Trădătorii dracului ! Se ştie clar ce merită ăştia !

Riddick spunea...

Uitasem să precizez:

"Deci, el, deşi un vechi contributor la siteul [Altermedia], anti-capitalist..."

Crystal Clear spunea...

Da, acum e clar !

Anonim spunea...

Sînt mîndru de articolele mele de pe altermedia, ca şi de cele de pe contributors.
Altermedia era la vremea aia unul din puţinele locuri unde se puteau publica articole eurosceptice. Îmi asum răspunderea pentru tot ce am scris acolo, cine vrea să mă combată pentru scrierile mele s-o facă.
Riddick văd că mă combate cu citate din Angela Tocilă.
Eu înţeleg că acum, cînd s-au prins unii că euroscepticismul are susţinere publică, se doreşte eliminarea prin calomniere şi compromitere publică a celor care au îndrăznit să fie eurosceptici înainte de intrarea României în UE, pentru ca mişcarea eurosceptică să fie preluată de ceauşişti de felul lui Mircea Dogaru, intens promovat de Riddick.
La fel s-a întîmplat în decembrie 1989, cînd Ion Iliescu şi Teodor Brateş au fost preluat mişcarea anticeauşistă, sau după 2004 cînd Băsescu şi Vasile Blaga au preluat mişcarea anti-Iliescu. Ăia care aderă în ultimele 5 minute la o mişcare se preocupă să-i elimine pe cei de dinainte.
Pe contributors, nici eu nu cer aprobarea lui Tismăneanu pentru ceea ce scriu, nici Tismăneanu nu cere aprobarea mea.
De altfel, l-am numit "diletant" pe Tismăneanu chiar pe contributors.
http://www.contributors.ro/cultura/16-22-decembrie-nevoia-de-mit/#comment-117509
E adevărat că "KGB-ist" nu l-am numit niciodată. Nu mă cheamă Crystal Clear, nu-mi permit să afirm decît ceea ce pot dovedi.

Riddick spunea...

Trebuie să recunosc. Nu reţin vreun articol "flagrant" semnat Marius Mioc, la Altermedia (nu intru acum în cele cu "revoluţia", unde pot fi interpretări). Dar siteul e problematic, ca să zic aşa. În plus, a fost "instalat" şi face parte dintr-o reţea internaţională Altermedia. Pe Dogaru nu l-am "promovat", ci doar l-am citat.

Riddick spunea...

Ca să completez: Angela Tocilă s-a "sucit", faţă de ce susţinea până acum 7-8 ani. Uneori mai are scăpări, ca în acele comentarii de la mine de la blog de acum vreo doi ani, în care reproducea teze anti-SUA şi anti-NATO. Nu regăsesc comentariile, deh, dar le caut în continuare.

Crystal Clear spunea...

Cine-i kaghebist nu trebuie s-o dovedească.
Se vede, de la o poştă. Pentru cine are ochi să "vadă"

Riddick spunea...

Dezacordul meu principal cu Marius Mioc este pe chestiunea intervenţiei unor forţe străine în România în 1989 (şi nu numai în decembrie), "ipoteză" pe care el o minimalizează sau o combate.

Crystal Clear spunea...

EXACT la asta mă refer mai sus.

Este FUNDAMENTAL !

Riddick spunea...

N-am vrut eu să formulez explicit. ;-)

Crystal Clear spunea...

Şi mai explicit este jos :

http://riddickro.blogspot.ro/2014/02/alianta-comunisto-capitalista-i.html

http://riddickro.blogspot.ro/2014/02/alianta-comunisto-capitalista-ii.html

http://riddickro.blogspot.ro/2014/02/alianta-comunisto-capitalista-iii.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: