A trecut azi la vot în parlamentul european "Raportul Lunacek" (după numele europarlamentarului-raportor Ulrike Lunacek, o militantă pro-LGBT), fiind o reluare a tentativei de "omologare" a militantismului pro-gay ca opinie mainstream, după Raportul Estrela, respins de parlamentul european anul trecut.
"Propunere de rezoluţie a Parlamentului European referitoare la Foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen". - textul rezoluţiei
Raportul Lunacek are denumirea "Raport referitor la foaia de parcurs a UE împotriva homofobiei și discriminării pe motiv de orientare sexuală și identitate de gen".
Votul la rezoluţie (via VoteWatch): pentru - 394, contra - 176, abţineri - 72.
Pentru a vedea votul europarlamentarilor din România, click pe caseta All Member States, apoi pe Romania.
Voturi pentru: Hellvig (PnL/ALDE), Luhan (PDL/PPE), Nicolai (PnL/ALDE), Severin (independent), Silaghi (ALDE/PnL), Vălean (PnL/ALDE) şi Weber (PnL/ALDE).
Abţinere: Elena Băsescu ("încă PDL"/PPE), vot contrar liniei PPE ("respingere").
Restul au votat contra s-au n-au participat la vot, precum Monica Macovei şi Corina Creţu, care fac parte, ca şi Renate Weber, din Intergrupul pentru drepturile LGBT (The European Parliament’s Intergroup on LGBT Rights).
Dacă la Raportul Estrela europarlamentarii USL au votat mai toţi pentru, aici au preferat să se ascundă sub votul majoritar al parlamentului, spre a nu dăuna imaginii USL, ştiută fiind percepţia publică negativă asupra propagandei gay.
Votul pe grupuri:
Pentru Contra Abţineri
ALDE (liberali) 74 0 1
ECR (conservatori) 2 14 30
EFD (eurosceptici) 4 17 8
PPE (populari) 69 130 25
Greens/EFA (verzi) 52 0 0
GUE-NGL (eurocomunişti) 30 0 2
NI (neafiliaţi) 5 15 6
S&D (socialişti) 158 0 0
Se observă că stânga n-a avut nici măcar un singur vot contra, şi doar trei abţineri.
5 comentarii :
Văd că euroscepticii (EFD) şi conservatorii (ECR) au dat consemn de vot "abţinere", măcar n-au fost ipocriţi precum popularii (PPE), care o treime au votat pentru. M-am uitat la Marea Britanie, unde Farage, Kirkhope, Batten, Andreasen, Hannan şi alţii au votat abţinere (probabil că au vrut un compromis mai larg în parlament, să se respingă prin abţineri; n-a mers).
Trecea şi fără populari (s-au dat de gol gratuit) şi fără cârtiţele de la EFD si ECR. Stânga (inclusiv ALDE) s-a mobilizat total. USL a mimat, erau siguri că trece (au situaţia "la om", înainte de vot).
Încă ceva: non-votul nu apare la contabilizare, ca abţinerile. Nu ajută "da"-ul, dar nici nu duce la votarea "la mustaţă". Dacă e cvorum, trebuie 1/2 +1 din cvorum. Deci, non-votanţii de fapt au ajutat !
Să aştept un răspuns ? Mai degrabă, nu !
Întrebarea mea pentru europarlamentarul Petru Luhan.
http://riddickro.blogspot.ro/2014/02/sa-astept-un-raspuns-mai-degraba-nu.html
http://riddickro.blogspot.ro/2014/02/desteapta-te-romane-e-timpul-sa-ti.html
Trimiteți un comentariu