22 ianuarie 2014

Oprescu, candidatul Sistemului ?


Naţional:
Ponta il schimba pe Antonescu cu Oprescu

Stranie coincidenta, vizita sefului statului si directorului SRI in Israel a coincis cu consemnul dat atat oamenilor din sistem, cat si sfetnicilor de taina ai principalilor lideri politici, cu exceptia lui Crin Antonescu, de a-l menaja total pe Sorin Oprescu.

Mai mult, artizanii marii coabitari au schimbat deja macazul strategiei pentru alegerile prezidentiale, actualul edil al Capitalei aflandu-se acum in pole position pentru a fi suit in Dealul Cotrocenilor. Iar in scenariul la care se lucreaza intens in aceste zile, singurul care are de pierdut este presedintele PNL. De altfel, acesta va deveni cat de curand o „tinta vie” pentru toti cei care sustin planul de „stabilizare politica” axat pe tandemul cu Sorin Oprescu – presedinte „independent” si Victor Ponta – premier.

PSD, sprijin tacit in teritoriu
 
Dupa cum sustin sursele noastre, in urma incapatanarii lui Mugur Isarescu de nu a intra in cursa prezidentiala, marile puteri s-ar fi decis sa mearga pe mana doctorului Sorin Oprescu. Si principalii actori de pe scena politica romaneasca au imbratisat-o imediat, chiar daca nu le-a convenit tuturor. Considerat singura solutie viabila in perspectiva unor confruntari televizate cu Crin Antonescu, primarul Capitalei este apreciat destul de „tare in gura” pentru a contracara retorica liderului PNL. Iar cum punctul slab al candidaturii acestuia la prezidentiale este considerat aderenta primarului Capitalei la electoratul rural, partea pesedista a coabitarii are misiunea de a pune in miscare masina de vot din teritoriu, care sa lucreze „subteran” pentru sustinerea candidatului independent Oprescu. Situatie considerata oportuna si pentru ca Liviu Dragnea si alti „baroni locali” sa-si mai spele din pacatele penale aflate in ancheta…

Tomac pune la oala

Practic, aproape toata lumea, cu exceptia grupului de liberali loiali – pana cand? – lui Crin Antonescu, va pune umarul la caruta lui Oprescu. Care, pentru turul doi, se poate baza si pe cele aproape un milion de voturi pe care se asteapta ca basarabeanul Eugen Tomac sa le atraga din partea moldovenilor cu cetatenie romana, pentru a le pune pe urma „la oala”. Ceea ce si explica optiunea de ultima ora a sefului statului de sprijinire a presedintelui Miscarii Populare pentru a candida la prezidentiale, sperandu-se ca acesta va fi un catalizator pentru importanta si disciplinata comunitate moldoveneasca.

Uselistii vor sa vada programul lui Crin

Acum ca i-au facut hatarul si au acceptat ca numele sau sa fie trecut negru pe alb in protocolul USL la rubrica ”prezidentiabil”, partenerii de la PSD si PC ii cer lui Crin Antonescu sa vina cu o oferta politica pentru alegeri. Intr-un glas, social-democratii si conservatorii sustin ca solicitarea lor este de bun-simt, avand in vedere ca ne aflam in plin an electoral. Mai mult, reprezentantii celor doua formatiuni nu ascund faptul ca pasivitatea manifestata de liderul PNL a inceput sa-i cam irite. ”A batut din picior ca vrea sa fie recunoscut oficial drept candidatul USL la prezidentiale. L-am facut prezidentiabil. Din momentul acela s-a asternut tacerea. Nicio tema, nicio idee. Nici macar o hartie pe care sa scrie ca principalul lui obiectiv este sa se odihneasca patru-cinci ani cat o sa stea la Cotroceni. Oamenii nostri vor sa vada ce-si propune viitorul presedinte”, ne-a declarat un lider social-democrat. Totodata, acesta a precizat ca liderul PNL va trebui sa renunte la retorica abordata in trecut si sa vina cu un discurs care sa fie pe placul votantilor PSD si PC. ”Daca va continua sa-si faca imagine pe spinarea noastra, sa critice masurile Guvernului sau sa se delimiteze de ele, sa spuna cat de rai si corupti sunt pesedistii si cat de nerusinati sunt conservatorii, cu siguranta electoratul nostru il va taxa. Cel mai bine ar fi sa vina in fata publicului cu o abordare pozitiva, in acord cu proiectele promovate de USL. In fine, asteptam sa dea un semn macar”, a conchis social-democratul.

7 comentarii :

Anonim spunea...

NU ESTE NICIO COINCIDENTA !!!
TATAL OFITER DE SECURITATE DIN ANII '50, MAMA DE O ETNIE CORESPUNZATOARE, IATA PASAPORTUL SPRE COTROCENI !!!

Riddick spunea...

Planul e o finală Căcărău-Oprescu (sau alt candidat PSD). PDL vine cu un nimeni (Predoiu), PFC/PMP mimează cu Ungureanu. Să vedem ce va face Dan Diaconescu. Dacă intră în turul doi are prima şansă.

Crystal Clear spunea...

Fac cu Romania ceea ce au făcut cu toate fabricile.Pun un director cu etnie corespunzătoare care închide fabrica.Rămăşiţele ei se regăsesc in cele 3-4 case construite de personaj şi în cele 7 televizoare dintr-una din ele.Le-am văzut cu ochii mei.Ultimele două televizoare erau unul era în baia iar altul lângă piscină.
Tocmai s-au întors din Israel unde soţia s-a convertit la iudaism...
Asta în loc să intre la inchisoare

Riddick spunea...

Este un pattern (tipar). Privatizările s-au facut doar în avantajul câtorva (n-aveam nimic împotrivă dacă veneau cu investiţii "de la zero"), asta neînsemnând demolarea fabricii ca să faci mall sau zona rezidenţială. Au dispărut în 24 de ani 4 milioane de locuri de muncă şi câteva milioane de locuitori. Aderarea la UE n-a adus prosperitate, aşa cum s-a pretins.

Crystal Clear spunea...

Din contră ,sarăcire.

Crystal Clear spunea...

Oare s-au întâlnit ?

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Elan+Schwartzenberg+Basescu+Israel

Riddick spunea...

Era cât pe-aci, dar Băsescu a schimbat traseul în ultimul moment. Schwartzenberg e cu USL.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: