22 ianuarie 2014

Oprescu, candidatul Sistemului ?Naţional : 

Ponta il schimba pe Antonescu cu Oprescu

Stranie coincidenta, vizita sefului statului si directorului SRI in Israel a coincis cu consemnul dat atat oamenilor din sistem, cat si sfetnicilor de taina ai principalilor lideri politici, cu exceptia lui Crin Antonescu, de a-l menaja total pe Sorin Oprescu.

Mai mult, artizanii marii coabitari au schimbat deja macazul strategiei pentru alegerile prezidentiale, actualul edil al Capitalei aflandu-se acum in pole position pentru a fi suit in Dealul Cotrocenilor. Iar in scenariul la care se lucreaza intens in aceste zile, singurul care are de pierdut este presedintele PNL. De altfel, acesta va deveni cat de curand o „tinta vie” pentru toti cei care sustin planul de „stabilizare politica” axat pe tandemul cu Sorin Oprescu – presedinte „independent” si Victor Ponta – premier.

PSD, sprijin tacit in teritoriu
 
Dupa cum sustin sursele noastre, in urma incapatanarii lui Mugur Isarescu de nu a intra in cursa prezidentiala, marile puteri s-ar fi decis sa mearga pe mana doctorului Sorin Oprescu. Si principalii actori de pe scena politica romaneasca au imbratisat-o imediat, chiar daca nu le-a convenit tuturor. Considerat singura solutie viabila in perspectiva unor confruntari televizate cu Crin Antonescu, primarul Capitalei este apreciat destul de „tare in gura” pentru a contracara retorica liderului PNL. Iar cum punctul slab al candidaturii acestuia la prezidentiale este considerat aderenta primarului Capitalei la electoratul rural, partea pesedista a coabitarii are misiunea de a pune in miscare masina de vot din teritoriu, care sa lucreze „subteran” pentru sustinerea candidatului independent Oprescu. Situatie considerata oportuna si pentru ca Liviu Dragnea si alti „baroni locali” sa-si mai spele din pacatele penale aflate in ancheta…

Tomac pune la oala

Practic, aproape toata lumea, cu exceptia grupului de liberali loiali – pana cand? – lui Crin Antonescu, va pune umarul la caruta lui Oprescu. Care, pentru turul doi, se poate baza si pe cele aproape un milion de voturi pe care se asteapta ca basarabeanul Eugen Tomac sa le atraga din partea moldovenilor cu cetatenie romana, pentru a le pune pe urma „la oala”. Ceea ce si explica optiunea de ultima ora a sefului statului de sprijinire a presedintelui Miscarii Populare pentru a candida la prezidentiale, sperandu-se ca acesta va fi un catalizator pentru importanta si disciplinata comunitate moldoveneasca.

Uselistii vor sa vada programul lui Crin

Acum ca i-au facut hatarul si au acceptat ca numele sau sa fie trecut negru pe alb in protocolul USL la rubrica ”prezidentiabil”, partenerii de la PSD si PC ii cer lui Crin Antonescu sa vina cu o oferta politica pentru alegeri. Intr-un glas, social-democratii si conservatorii sustin ca solicitarea lor este de bun-simt, avand in vedere ca ne aflam in plin an electoral. Mai mult, reprezentantii celor doua formatiuni nu ascund faptul ca pasivitatea manifestata de liderul PNL a inceput sa-i cam irite. ”A batut din picior ca vrea sa fie recunoscut oficial drept candidatul USL la prezidentiale. L-am facut prezidentiabil. Din momentul acela s-a asternut tacerea. Nicio tema, nicio idee. Nici macar o hartie pe care sa scrie ca principalul lui obiectiv este sa se odihneasca patru-cinci ani cat o sa stea la Cotroceni. Oamenii nostri vor sa vada ce-si propune viitorul presedinte”, ne-a declarat un lider social-democrat. Totodata, acesta a precizat ca liderul PNL va trebui sa renunte la retorica abordata in trecut si sa vina cu un discurs care sa fie pe placul votantilor PSD si PC. ”Daca va continua sa-si faca imagine pe spinarea noastra, sa critice masurile Guvernului sau sa se delimiteze de ele, sa spuna cat de rai si corupti sunt pesedistii si cat de nerusinati sunt conservatorii, cu siguranta electoratul nostru il va taxa. Cel mai bine ar fi sa vina in fata publicului cu o abordare pozitiva, in acord cu proiectele promovate de USL. In fine, asteptam sa dea un semn macar”, a conchis social-democratul.

7 comentarii :

Anonim spunea...

NU ESTE NICIO COINCIDENTA !!!
TATAL OFITER DE SECURITATE DIN ANII '50, MAMA DE O ETNIE CORESPUNZATOARE, IATA PASAPORTUL SPRE COTROCENI !!!

Riddick spunea...

Planul e o finală Căcărău-Oprescu (sau alt candidat PSD). PDL vine cu un nimeni (Predoiu), PFC/PMP mimează cu Ungureanu. Să vedem ce va face Dan Diaconescu. Dacă intră în turul doi are prima şansă.

Crystal Clear spunea...

Fac cu Romania ceea ce au făcut cu toate fabricile.Pun un director cu etnie corespunzătoare care închide fabrica.Rămăşiţele ei se regăsesc in cele 3-4 case construite de personaj şi în cele 7 televizoare dintr-una din ele.Le-am văzut cu ochii mei.Ultimele două televizoare erau unul era în baia iar altul lângă piscină.
Tocmai s-au întors din Israel unde soţia s-a convertit la iudaism...
Asta în loc să intre la inchisoare

Riddick spunea...

Este un pattern (tipar). Privatizările s-au facut doar în avantajul câtorva (n-aveam nimic împotrivă dacă veneau cu investiţii "de la zero"), asta neînsemnând demolarea fabricii ca să faci mall sau zona rezidenţială. Au dispărut în 24 de ani 4 milioane de locuri de muncă şi câteva milioane de locuitori. Aderarea la UE n-a adus prosperitate, aşa cum s-a pretins.

Crystal Clear spunea...

Din contră ,sarăcire.

Crystal Clear spunea...

Oare s-au întâlnit ?

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Elan+Schwartzenberg+Basescu+Israel

Riddick spunea...

Era cât pe-aci, dar Băsescu a schimbat traseul în ultimul moment. Schwartzenberg e cu USL.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):