25 ianuarie 2014

Ce aşteptări minime am eu


De la actuala sau viitoarea opoziţie, realizabile la momentul când ar ajunge majoritate.
  • Să revină la pragul de validare pentru referendumuri de 50%.
  • Să organizeze "referendumuri 50%" pentru orice eventuală revizuire a tratatelor Uniunii Europene, ori pentru orice noi "inovaţii" asemănătoare, inclusiv privind trecerea la euro.
  • Să declare de pe acum că ar parcurge aceşti doi paşi.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ce faci dacă vor afirma şi scrie cele de mai sus dar nu se vor ţine de cuvânt ?

Riddick spunea...

Poate doar PNR să afirme aşa ceva, şi PP-DD (care parcă are referendumurile pe tratate trecute în cele "100 de puncte" ale sale), restul nici măcar nu au curajul să abordeze subiectul. ;-)

Ce naiba să mai fac DUPĂ ? :)

Crystal Clear spunea...

:( :(


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: