11 decembrie 2013

Gata. Echipa Băsescu de la CCR face loc majorităţii USL-UDMR.


După ce oamenii lui de la CCR au aprobat tot felul de porcării (pragul de validare de 30% la referendumuri fiind cea mai mare), Băsescu poate acum să se disocieze de viitoarele porcării care vor trece de Curte, cum ar fi descentralizarea, imprescriptibilitatea infracţiunii de omor (cu trimitere la dosarele "revoluţiei", mineriadelor şi crimelor comunismului), şi falsificarea - din nou ! - a referendumului de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei").


Motoc-CEDO are încredere în colegii săi de la CCR şi "în idealul lor despre justiţie":
„Astazi plenul CCR a decis sa imi tin discursul numai in fata plenului CCR. Presedintele CCR m-a invitat sa imi public discursul pe site-ul Curtii. Colegul si vechiul meu prieten, Cristian Preda ma intreba daca cineva mai stie istoria si semnificatia expresiei 'a spune adevarul puterii' . Unul dintre cele evenimentele existentiale pentru mine a fost Ajunul Craciunului din 2007 petrecut la New York in prezenta lui Vaclav Havel. Revenind la CCR nu cred ca plecarea mea va schimba ceva. Cred ca reputatia internationala pe care Curtea Constitutionala a Romaniei a dobandit-o ultimii ani corespunde realitatii. Cred in colegii mei de la CCR si idealul lor despre justitie”, a scris Motoc pe pagina sa de Facebook.

Un comentariu :

Riddick spunea...


Greşeala "Unul dintre cele evenimentele existentiale pentru mine" apare în textul original:

https://www.facebook.com/iulia.motoc/posts/10200971644556549


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: