11 decembrie 2013

Gata. Echipa Băsescu de la CCR face loc majorităţii USL-UDMR.


După ce oamenii lui de la CCR au aprobat tot felul de porcării (pragul de validare de 30% la referendumuri fiind cea mai mare), Băsescu poate acum să se disocieze de viitoarele porcării care vor trece de Curte, cum ar fi descentralizarea, imprescriptibilitatea infracţiunii de omor (cu trimitere la dosarele "revoluţiei", mineriadelor şi crimelor comunismului), şi falsificarea - din nou ! - a referendumului de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei").


Motoc-CEDO are încredere în colegii săi de la CCR şi "în idealul lor despre justiţie":
„Astazi plenul CCR a decis sa imi tin discursul numai in fata plenului CCR. Presedintele CCR m-a invitat sa imi public discursul pe site-ul Curtii. Colegul si vechiul meu prieten, Cristian Preda ma intreba daca cineva mai stie istoria si semnificatia expresiei 'a spune adevarul puterii' . Unul dintre cele evenimentele existentiale pentru mine a fost Ajunul Craciunului din 2007 petrecut la New York in prezenta lui Vaclav Havel. Revenind la CCR nu cred ca plecarea mea va schimba ceva. Cred ca reputatia internationala pe care Curtea Constitutionala a Romaniei a dobandit-o ultimii ani corespunde realitatii. Cred in colegii mei de la CCR si idealul lor despre justitie”, a scris Motoc pe pagina sa de Facebook.

Un comentariu :

Riddick spunea...


Greşeala "Unul dintre cele evenimentele existentiale pentru mine" apare în textul original:

https://www.facebook.com/iulia.motoc/posts/10200971644556549


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: